Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
4. 8. 2016,
18.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Liga Europa London West Ham NK Domžale Kenan Horić Luka Elsner

Četrtek, 4. 8. 2016, 18.13

6 let, 6 mesecev

Kapetan in trener NK Domžale pred največjo tekmo

Za slavljenca Elsnerja navija tudi francoski zvezdnik

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
domzale sahtar elsner | Foto Sportida

Foto: Sportida

Trener Domžal Luka Elsner je pred največjim dvobojem kariere. Tega ne skriva, njegov nasmeh pa je še večji, ker bodo njegovi izbranci gostovali pri West Hamu le dva dni po njegovem 34. rojstnem dnevu. V Londonu zanj stiska pesti tudi francoski vratar Hugo Lloris.

Domžalčani bodo danes gostovali na prenovljenem Olimpijskem štadionu v Londonu, ki ne bo več gostil atletskih tekmovanj. Postal je nogometni dom angleškega prvokategornika West Ham United, ki ima v tej sezoni velike načrte tako v domačem prvenstvu kot tudi v Evropi. Če bo želel vztrajati v boju za evropsko lovoriko, se bo moral potruditi, da v tretjem krogu kvalifikacij za evropsko ligo izloči dvakratnega slovenskega prvaka. Domžale so prvo tekmo v Ljubljani dobile z 2:1, tako da so na Otok pripotovale s prednostjo.

"Čutimo podporo mnogih v slovenskem nogometu. Naš klubski status se je z zadnjimi nastopi v Evropi spremenil. Vesel sem, da smo stopničko višje in da se naše delo bolj spoštuje kot prej," je zadovoljen Luka Elsner, ki se je v zadnjih dneh naposlušal tako rojstnodnevnih čestitk kot tudi pohval na račun vodenja domžalske ekipe. Najlepše darilo mu lahko pričarajo igralci.

"Najlepše presenečenje bo, če bomo izločili West Ham. Lepšega ni," je pojasnil kapetan Kenan Horić, podaljšana Elsnerjeva roka na igrišču.

Če bi izločili West Ham, bi ...

Hugo Lloris prijateljuje z bratoma Elsner (Luka in Rok) še iz časov, ko so se družili v Nici. | Foto: Reuters Hugo Lloris prijateljuje z bratoma Elsner (Luka in Rok) še iz časov, ko so se družili v Nici. Foto: Reuters

Slavljenec Elsner, ki se bo v Londonu srečal tudi z dolgoletnim prijateljem iz Nice Hugom Llorisem, prvim vratarjem Tottenhama in francoske izbrane vrste, je prepričan, da lahko njegovi izbranci priredijo še eno presenečenje in pokvarijo načrte londonskemu favoritu. Če bi jim to uspelo, bi si 34. rojstni dan zapomnil za vse večne čase.

"Težko si je predstavljati, da bomo za moj rojstni dan odpotovali v London in odigrali tako pomembno tekmo z možnostjo napredovanja. To je velik izziv, uspeh pa bi bil v prvi vrsti darilo za igralce. Če jim bo uspelo, bo to fantastičen dosežek, ki bo marsikateremu spremenil kariero. To je priložnost, ki je ne gre izpustiti iz rok," se mladi strateg zaveda, da so njegovi izbranci pred spektaklom na razprodanem štadionu v Londonu izjemno motivirani.

Prepričan je, da lahko v Angliji pokažejo podobno predstavo, kot so jo v Ljubljani. Če bi jim uspelo, bi se West Ham znašel v dodatnih škripcih.

Domžalčani se ne bodo ustrašili bučnega občinstva

Kapetan Domžal Kenan Horić obožuje slog, ki vlada v angleškem nogometnem prvenstvu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kapetan Domžal Kenan Horić obožuje slog, ki vlada v angleškem nogometnem prvenstvu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Dejavnik, ki bi lahko pomagal londonskemu klubu do ugodnega rezultata, se skriva v tribunah in bučnem ozračju. Na štadionu bo 54 tisoč navijačev, le 90 pa jih bo navijalo za Domžale. So Elsnerjevi izbranci pripravljeni na pasti, ki jih čakajo?

"Ne bomo se ustrašili, ampak pokazali vse, kar znamo. O tem se bomo tudi pogovorili s strokovnim vodstvom, kot kapetan pa bom skušal priskočiti na pomoč mlajšim soigralcem. Vsak igralec sanja, da bi enkrat zaigral v takem vzdušju. Vemo, kako glasni so angleški navijači. To bo tekma za uživanje, glasni navijači pa bodo poskrbeli še za dodatno motivacijo. In še nekaj je. To bo tekma, na kateri bom kričal, a ne bom slišal niti sam sebe, kaj šele drugega. Tega nisem navajen," je v smehu pojasnil Horić, ki bo prvič nastopil na tako velikem in zapolnjenem štadionu.

Najbolj mu je pri srcu Manchester United

Prvič v življenju se mudi v Londonu, kjer domuje ogromno znanih klubov. West Ham spada med boljše, a nekateri (vsaj na papirju) veljajo še za močnejše (recimo Arsenal, Chelsea in Tottenham), sam pa je priznal, da mu je v Angliji najljubši Manchester United.

Dvakratni slovenski prvaki bodo danes zaigrali pred razprodanimi tribunami. Dvoboj si bo ogledalo 54 tisoč obiskovalcev. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Dvakratni slovenski prvaki bodo danes zaigrali pred razprodanimi tribunami. Dvoboj si bo ogledalo 54 tisoč obiskovalcev. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Rad imam angleški nogometni slog. Tudi sam želim igrati tako borbeno," ne skriva simpatij do malce trših prijemov, ki vladajo v angleškem prvenstvu. Delne izkušnje s tem, kako glasno lahko odmeva s tribun, ima že iz Zenice. Ko je bil kapetan Čelika, je na tamkajšnjem štadionu, ki nima atletske steze, okusil, kaj pomeni, če si zelo blizu občinstvu. "Tam so tribune blizu igrišča, vzdušje pa je vedno malce napeto in eksplozivno." Zato se ne boji, da bi podlegel pritisku.

Vse bo naredil, da bo iz ust strokovnega vodstva West Hama ponovno izvabil pohvale. "Ko nam je po tekmi v Ljubljani čestital Nikola Jurčević (pomočnik Slavena Bilića pri West Hamu, op. p.) in nas pohvalil, nam je to veliko pomenilo. Bil je pravi gospod." Se bo zgodovina ponovila tudi v Londonu, kjer se slavljenec Elsner spogleduje z najodmevnejšim darilom, kar bi ga kdajkoli prejel?

Bo Domžalam uspelo izločiti West Ham?

  • Da.
    57,25 %
    308 glasov
  • Ne.
    28,44 %
    153 glasov
  • Samo, če se zgodi čudež.
    14,31 %
    77 glasov
Oddanih 538 glasov
Ne spreglejte