Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
26. 6. 2017,
12.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,40

1

Natisni članek

Kevin Kampl Bayer Leverkusen nemško prvenstvo Kitajska AC Milan slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 26. 6. 2017, 12.30

6 let, 6 mesecev

Kevin Kampl zapušča Bayer Leverkusen

Kampla nočejo le Kitajci, ampak tudi evropski velikan

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,40

1

Kevin Kampl | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl je potrdil, da bo v kratkem zagotovo zapustil Bayer Leverkusen. V svoje vrste ga ne vabi le kitajski Beijing Guoan, ki ga vodi njegov nekdanji trener Roger Schmidt, ampak tudi nekdanji evropski prvak AC Milan.

Za 26-letnega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla, ki v sezoni 2016/17 zaradi takšnih in drugačnih razlogov ni pokazal vsega, kar zna, se zanima več klubov. Lani ga je v Madrid vabil španski velikan Atletico, v tem poletnem prestopnem roku pa je najbolj aktualno povabilo bogatega kluba iz Pekinga, ki ga vodi njegov nekdanji trener (tako pri Bayerju kot tudi Salzburgu) Roger Schmidt.

Kampl po stopinjah Birse?

Kampl ne bi bil prvi Slovenec v dresu Milana. Nosil ga je že Valter Birsa. | Foto: Reuters Kampl ne bi bil prvi Slovenec v dresu Milana. Nosil ga je že Valter Birsa. Foto: Reuters Ni pa Beijing Guoan edini, ki v svoje vrste vabi svetlolasega Slovenca. Zanj se po poročanju nemškega športnega dnevnika Kicker zanima tudi AC Milan. Sloviti italijanski velikan, ki je osvojil sedem naslovov evropskega prvaka, se bo skušal vrniti na pota stare slave. S kitajskim kapitalom se želi približati Juventusu, Romi in preostalim najbolj razigranim italijanskim tekmecem.

Zvezno vrsto bi rad okrepil s slovenskim reprezentantom, ki bi blagajno rdeče-črnih osiromašil za okrog 20 milijonov evrov. Toliko želijo lekarnarji iztržiti od prodaje zveznega igralca, rojenega v Solingenu, ki se bo v kratkem odpravil drugam. Če bi se Kampl odločil za Milan, bi lahko o tem, kako je nositi dres velikana s San Sira, povprašal tudi dolgoletnega soigralca v izbrani vrsti Valterja Birso.

Prejel je več ponudb

Če bi se Kampl odpravil v Peking, bi to storil le zaradi nekdanjega trenerja Rogerja Schmidta, ki ga obožuje. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Če bi se Kampl odpravil v Peking, bi to storil le zaradi nekdanjega trenerja Rogerja Schmidta, ki ga obožuje. Foto: Žiga Zupan/Sportida Za zdaj je jasno le nekaj, in sicer da bo Bayer, ki si v sezoni 2016/17 ni priigral nastopa v Evropi, ostal brez slovenskega legionarja. Ta se bo podpisal pod največji prestop v zgodovini slovenskega nogometa. "Zapustil bom Bayer. To je dejstvo," je dejal za Kicker in s tem dal vedeti, da po vrnitvi s poletnega oddiha, ki ga preživlja na španskem otoku Ibiza, ne bo preveč pospravljal kovčkov, ampak se odpravil drugam.

Na njegov naslov je priromalo več ponudb, kar je potrdil tudi športni direktor Bayerja Rudi Völler. "Prejel sem več ponudb. Kitajska je zelo daleč. Če bi se odpravil tja, bi bilo to le zaradi Rogerja," je še pojasnil Kampl in namignil, da bi se lahko odločil tudi drugače in ostal zvest evropski celini.

Priprave Bayerja se bodo začele prihodnji ponedeljek, do takrat pa bo že najverjetneje znano, kdo bo novi delodajalec nepredvidljivega slovenskega reprezentanta, ki se je v zadnji sezoni otepal tudi težav zaradi poškodbe stopala.
Ne spreglejte