Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
21. 10. 2016,
13.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

7

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Tottenham kvalifikacije za SP 2018 Srečko Katanec Boštjan Cesar Bayer Leverkusen slovenska nogometna reprezentanca Kevin Kampl

Petek, 21. 10. 2016, 13.58

6 let, 7 mesecev

Kevin Kampl o slovenski reprezentanci

Če bodo navijači Kampla označili za črno ovco, se ne bo več vrnil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

7

Kevin Kampl | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl je v intervjuju za slovenski športni časnik EkipaSN predstavil svoj pogled na zaplete, ki so po njegovi odpovedi nastopa za reprezentanco dvignili veliko prahu. Zvezdnik Bayerja iz Leverkusna je žalosten, ker se je proti njemu obrnila večina navijačev.

V torek je blestel na dvoboju lige prvakov med Bayerjem in Tottenhamom, na katerem so Londončani z velikimi težavami ostali neporaženi (0:0). Kevin Kampl je odigral vso tekmo, predstavljal nevarnost za obrambo angleškega velikana, a žoga ni hotela v mrežo gostov. Za te je nastopilo kar nekaj reprezentantov, ki so se prejšnji teden na podoben način reševali v Stožicah in osvojili točko na gostovanju pri Katančevi četi (0:0).

Izjava za javnost igralcev ga je šokirala

Na dvoboju s Tottenhamom (0:0) je odigral vseh 90 minut. | Foto: Reuters Na dvoboju s Tottenhamom (0:0) je odigral vseh 90 minut. Foto: Reuters Na tekmi v Ljubljani ni bilo Kampla, saj je odpovedal sodelovanje na zadnji reprezentančni akciji. Kot osrednji razlog je navedel preveliko utrujenost, s tem pa poskrbel za takšne in drugačne odzive. Ti so bili še posebej v ospredju po tem, ko je na dan, ko bi moral pripotovati na Brdo pri Kranju, opravil trening pod klubskim vodstvom v Leverkusnu.

Reprezentanca se je oglasila s skupno izjavo za javnost, v kateri je dala jasno in glasno vedeti, da jih je Kampl s tem dejanjem pustil na cedilu. "Izjava za javnost igralcev me je presenetila, celo šokirala. Take obtožbe nisem pričakoval. Tega jim res ni bilo treba," 26-letnemu zveznemu igralcu iz Solingena ne gre v glavo, zakaj so ga reprezentančni soigralci označili skoraj za izdajalca.

"Žalostno je, da so me lastni soigralci pred vso državo in svetom označili za nekoga, ki je Sloveniji obrnil hrbet, ko ga je potrebovala, a tako pač je, to se je zgodilo. V mladi in članski reprezentanci sem bil ves čas na voljo, vedno sem igral v vseh mogočih okoliščinah in razmerah, za slovenski grb sem vedno dal vse," je pojasnil v intervjuju za EkipoSN. Še enkrat je poudaril, da je reprezentančno akcijo odpovedal zaradi zdravstvenih težav.

Potreboval je predah od tekem

Kampl je potreboval počitek. | Foto: Sportida Kampl je potreboval počitek. Foto: Sportida Ko je po napornem klubskem ritmu - v slabem mesecu je kot član standardne postave Bayerna odigral osem srečanj - napočil čas za reprezentanco, je presodil, da potrebuje počitek.

"Imel sem težave z boleznijo, ki se je vlekla vso jesen in mi je ni uspelo pozdraviti. Imel sem tudi težave z zobmi. Potreboval sem predah od tekem," ne odstopa od razlogov, ki jih je navedel selektorju Srečku Katancu, pozneje pa tudi soigralcem. Svoj položaj jim je skušal pojasniti prek Jana Oblaka, s katerim je uspešno sodeloval že v mladi reprezentanci.

"Fantje so me resnično nadomestili na najboljši mogoč način in bili boljši, kot bi bil jaz," se je razveselil dobrih nastopov proti Slovaški (1:0) in Angliji (0:0). Slovenijaje zadržala stik z vrhom kvalifikacijske skupine F in si pred novembrskim gostovanjem v Malti priigrala dobro izhodišče za napadanje najvišjih mest.

Poraja se vprašanje, ali bo za zadnjo kvalifikacijsko tekmo v tem koledarskem letu kandidiral tudi Kampl.

Ne more več tako naprej

Selektor Katanec je v nastopu na nacionalni televiziji napovedal, da se morajo o tem, ali bo Kampl še del reprezentance, izreči reprezentanti. Kapetan Boštjan Cesar je med tednom v intervjuju za EkipoSN pojasnil, da je igralce zmotil način, kako je Kampl odpovedal sodelovanje.

Slovenski rekorder po številu nastopov za reprezentanco je dodal, da je Kampl zaradi svojih kakovosti več kot zaželen v izbrani vrsti in da bi soigralci v reprezentanci še radi sodelovali z njim, a le če bo spoštoval pravila delovanja reprezentance.

Slovenska nogometna reprezentanca je brez pomoči Kampla proti Slovaški in Angliji v Stožicah osvojila štiri točke. | Foto: Vid Ponikvar Slovenska nogometna reprezentanca je brez pomoči Kampla proti Slovaški in Angliji v Stožicah osvojila štiri točke. Foto: Vid Ponikvar

Kampl se namerava v kratkem pogovoriti s kapetanom, selektorjem in tudi preostalimi soigralci. To se mu zdi nujno in zelo potrebno. "V meni so že nekaj časa stvari, ki sem jih moral požreti in zaradi katerih sem se zelo slabo počutil. Te stvari sem nosil predolgo in me zdaj preveč dušijo. Ne morem več tako naprej. Nisem problematičen igralec, nikoli nisem bil. Če si z mano pošten, če z mano delaš odkrito in z občutkom, sem ponižen in hvaležen," je pojasnil, da mu ni vseeno.

Velikokrat ne razume Katanca, selektor pa ne njega

Kampl ne skriva, da ima pri določenih stvareh različne poglede s selektorjem Katancem. | Foto: Kampl ne skriva, da ima pri določenih stvareh različne poglede s selektorjem Katancem. Spregovoril je tudi o odnosu s selektorjem Katancem, s katerim imata različne poglede na njegov najprimernejši igralni položaj v zvezni vrsti.

"S selektorjem nisva na isti valovni dolžini. Pri določenih stvareh imava vedno različne poglede. Velikokrat ne razumem njega, on ne razume mene in se ne premakneva nikamor. To se vleče že dolgo, a zaradi tega nisem odpovedal nastopa za reprezentanco," je še dejal svetlolasi nogometaš, ki so ga v prejšnji sezoni uvrstili v idealno enajsterico nemškega prvenstva.

Se bo novembra udeležil reprezentančnih priprav? O tem, ali bo prejel vpoklic, bo odločil selektor Katanec. S tem še ni rečeno, da bi se afera, ki je razburkala čustva na sončni strani Alp, hitro pometla pod preprogo. Kamplu ni vseeno, kakšen bi bil odziv navijačev, zato je njegova reprezentančna prihodnost odvisna tudi od tega.

Odziv navijačev pod posebnim drobnogledom

Zelo ga je užalostilo, ko so mu sorodniki, ki živijo v Sloveniji, poročali, kako se je po zapletu proti njemu obrnila večina ljudi v Sloveniji. Če bi ga ob naslednji reprezentančni akciji na tribunah dočakali nejevoljni obrazi, bi lahko to vplivalo na njegovo odločitev, da zapustil reprezentančni tabor.

Slovenija bo 11. novembra gostovala na Malti, nato pa se bo odpravila na Poljsko, kjer bo odigrala prijateljski dvoboj in končala nastope v tem koledarskem letu. | Foto: Vid Ponikvar Slovenija bo 11. novembra gostovala na Malti, nato pa se bo odpravila na Poljsko, kjer bo odigrala prijateljski dvoboj in končala nastope v tem koledarskem letu. Foto: Vid Ponikvar

"Če me bodo označili za črno ovco in me izžvižgali, bom odšel in se ne bom več vrnil," je odločen. S tem je dal vedeti, da je pripravljen tudi na črni scenarij.

Slovenija bo na Malti gostovala 11. novembra, selektor pa bo seznam kandidatov predstavil že v začetku prihodnjega meseca.

Ne spreglejte