Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
15. 12. 2014,
20.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ND Gorica Luigi Apolloni Miran Srebrnič

Ponedeljek, 15. 12. 2014, 20.06

8 let

Kakšna bo usoda Gorice spomladi?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za Gorico je burna prva polovica sezone, v kateri na njenem trenerskem stolčku sedi že tretji trener, a mladi Iztok Kavčič še ne ve, ali bo tako tudi v prihodnosti.

Na klopi nogometnih pokalnih prvakov je v novo sezono krenil Italijan Luigi Apolloni, tega je oktobra nasledil Miran Srebrnič, a legenda novogoriškega kluba je bil trener vsega mesec dni, potem se je na vroč stolček usedel Iztok Kavčič, ki je Gorico vodil na zadnjih treh jesenskih tekmah v prvenstvu.

Kako bo v prihodnosti, ni znano. Jasno je, da prihaja zanimiv zimski premor, v katerem se bo morda spet zgodila marsikatera sprememba. Kakšno bo nadaljnje sodelovanje z italijanskim prvoligašem Parmo, tudi ta je v velikih težavah, ni znano, v kuloarjih se pojavljajo informacije o tem, da naj bi bilo mogoče tudi sodelovanje z nekaterimi drugimi italijanskimi klubi. V zraku je še veliko nejasnosti, tudi odgovora na vprašanje, kdo bo trener Gorice v drugi polovici sezone, nihče še ne pozna.

"Vodil sem tri tekme, želja uprave je, da bi tako ostalo tudi v prihodnosti, a za zdaj se še nismo sestali. S predsednikom Robertom Vrtovcem sva se slišala. Rekel je, da me bo poklical, ko bo imel čas. Zdaj ima številne službene obveznosti. Upam, da se bova srečala do konca tedna ali pa prihodnji teden," nam je povedal 35-letni Kavčič, ki preživlja prve tedne v vlogi trenerja članske ekipe, pred tem se je ukvarjal s podmladkom.

S temi fanti je mogoče obstati

Od nedelje, ko je Gorica zmagala v Novem mestu z 2:0, je, tako kot vsi nogometaši in strokovno vodstvo, na dopustu. Nogometaši naj bi se spet zbrali 14. januarja prihodnje leto, a vprašanje, v kakšni zasedbi. Pa tudi to, kdo jih bo vodil, ni znano.

"Če se bomo dogovorili, bom to jaz, če ne, se bom vrnil nazaj med mladince. Vesel bi bil, če bi vsi skupaj nadaljevali delo, fantje so profesionalci in so kakovostni, a upam, da se bodo nekatere stvari, ki v zadnjem času niso bile dobre, uredile. Da bo klub sledil igralcem," si je zaželel trener Gorice, ki o tem, kaj natanko se dogaja v klubu, ni želel govoriti. "To je bolj vprašanje za druge," je odgovoril, a kolikor nam je znano, se spet zapleta pri denarju. Pa tudi številne kadrovske spremembe, v prvenstvu je v prvem delu v majici Gorice nastopilo kar 26 nogometašev, so za trenerja zagotovo moteče.

Kakorkoli že, Kavčič verjame, da bo Gorica, ki se je od pokalnega tekmovanja že poslovila, v drugem delu prvenstva brez težav obstala v prvi ligi, kar je trenutno njen cilj. "Sam sem prepričan, da je s temi fanti mogoče obstati ob normalnem delovanju kluba. Če ostanejo ti, ki so v klubu zdaj, in pride še kakšna okrepitev, ne bi smeli imeti težav. Fantje so pokazali kakovost in tudi profesionalnost," je pohvalil svoje varovance.

Želel je vseh devet, a tudi s šestimi je zadovoljen

Za konec je nekaj besed namenil opravljenem, odkar je sedel na trenerski stolček Gorice. Na treh tekmah je osvojil šest točk. Premagal je Zavrč in Krko, izgubil pa proti jesenskemu prvaku Domžalam.

"Ko sem prišel, sem rekel, da si želim treh zmag. Morda ta cilj ni bil realen, a si na vsaki tekmi želim zmagati. S šestimi točkami moram biti zadovoljen. Tudi na tekmi, ki smo jo izgubili, smo bili povsem enakovreden tekmec Domžalam in bi jim lahko z malce več sreče odščipnili točko ali morda celo tri. Tudi zato sem za nadaljevanje sezone optimist. Če bomo le ostali na kupu," je za konec povedal obetavni trener, ki se lahko pohvali s številnimi lovorikami v mlajših selekcijah.

Ne spreglejte