Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
20. 4. 2012,
8.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dare Vršič NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 20. 4. 2012, 8.39

8 let

Kaj zmore Olimpija brez Vršiča?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Olimpije pred dvobojem z Nafto, ki v spomladanskem delu sploh še ni zmagala, veljajo za velike favorite. Bo pa zanimivo spremljati, kako jim bo šlo brez najboljšega strelca Dareta Vršiča.

''Zmajem'' po zmagi na ''evropskem'' derbiju v Novi Gorici v boju za drugo mesto kaže imenitno. Prednost pred najbližjima zasledovalcema (HiT Gorica in Mura 05) znaša pet točk, danes pa jo lahko še povečajo, saj bodo v Stožicah gostili Nafto. Lendavčani v spomladanskem delu sploh še niso zmagali, na lestvici pa zasedajo predzadnje mesto, tako da se na vprašanje, kdo je favorit današnje tekme, hitro najde odgovor. Tega ne skrivajo tudi v taboru Nafte, ki ji zaradi skromnega točkovega izplena v tem koledarskem delu že pošteno gori pod nogami. Pred Triglavom ima le še točko prednosti, se pa lahko tolaži z dejstvom, da bo pred Gorenjci tudi po tem krogu, saj čaka ''trmaste orle'' nedeljsko gostovanje v Ljudskem vrtu. Maribor si na tekmi, ki naj bi ga dokončno posadila na slovenski prestol, ne želi dovoliti spodrsljaja, hkrati pa bo prisotna tudi želja po maščevanju, saj se je v spomladanskem uvodu nepričakovano spotaknil prav na gostovanju v Kranju. Lendavčani prihajajo v Ljubljano s kartoteko treh zaporednih porazov, zajetnim seznamom poškodovanih igralcev (Caban, Vaš in Vöröš), zaradi kazni bo manjkal še pomemben člen v obrambni vrsti, Saša Levačič. Vprašljiv je tudi nastop Patrika Raduhe, kar je za trenerja Stanka Preradoviča, ki je izpostavil tudi težave Aleksandra Jerebica (večer pred tekmo je kot policist na meji opravljal nočno delo), vse prej kot vzpodbudna novica. ''Pri nas je kriza rezultatov. V bistvu kar kriza na vseh frontah, a gremo pošteno oddelati sezono do konca. Olimpija je absolutni favorit, a pri nogometu nikoli ne veš. Razmišljamo, da naredimo čim manj napak in odigramo tako kot v jesenskem delu. Če ne bo napak, bo vse možno,'' je Sportalu dejal trener Nafte. Njegovi izbranci se radi spominjajo zadnjega gostovanja v Ljubljani, saj so maloštevilne gledalce na štadionu v Stožicah, pa tudi nekdanjega trenerja Olimpije Dušana Kosiča, presenetili z remijem (1:1). Pavel Simon bo po vrnitvi z reprezentančne akcije selekcije do 20 let nared.

Če bodo Lendavčani pogrešali nekaj pomembnih igralcev, pa bodo Ljubljančani prvič v tej sezoni zaigrali brez udarne violine. Najboljši igralec in strelec Dare Vršič bo počival zaradi četrtega rumenega kartona v tej sezoni, ki ga je prejel v Novi Gorici. Tako bo slovenski reprezentant, ki je v četrtek v vlogi manekena slavnostno predstavil novo podobo državnega dresa za domače tekme, izpustil šele prvo klubsko tekmo v tej sezoni. Poprej je v 30 nastopih dosegel kar 21 zadetkov, tako da je pred zaključkom prvoligaške sezone prvi kandidat za naslov najboljšega strelca. Ni pa Vršič edini nogometaš, ki ga bo strateg Bojan Prašnikar pogrešal v udarni postavi. Po Davorju Škerjancu, ki je predčasno zaključil sezono, je napad ''zeleno-belih'' ostal še brez Dejana Djermanovića. ''Nekih bistvenih sprememb ne bo. Njegovo vlogo bo prevzel kdo drug. Možnosti za nastop ima tudi Omladič. To bo tekma, na kateri bodo morali nekateri drugi igralci nositi precej večjo odgovornost, kot do sedaj,'' je v pogovoru za klubsko stran izpostavil izkušeni strokovnjak iz Šmartnega ob Paki. Ko je Prašnikar v tej sezoni debitiral na klopi Olimpije, je v gosteh ugnal Nafto kar s 6:0. Tri zadetke je prispeval Djermanović, srečanje pa je odločila hitra in tudi sporna izključitev Saše Levačiča ter v taboru Lendavčanov poskrbela za kar nekaj jeze. Na ''povratni tekmi'' v Stožicah omenjenih ''junakov'' ne bo.

Ne spreglejte