Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 4. 2022,
7.57

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

2

Natisni članek

Liga Europa serie A Gian Piero Gasperini Josip Iličić Atalanta

Četrtek, 7. 4. 2022, 7.57

2 leti

Kaj se dogaja z Josipom Iličićem?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

2

Josip Iličić | Josip Iličić je nazadnje tekmo odigral 9. januarja. | Foto Reuters

Josip Iličić je nazadnje tekmo odigral 9. januarja.

Foto: Reuters

Dobra in slaba novica iz Bergama. Trener Atalante Gian Piero Gasperini, ki bo danes z izbranci v četrtfinalni tekmi lige Europa gostoval v Kamplovem Leipzigu, je potrdil, da se izkušeni slovenski nogometaš Josip Iličić že nekaj časa pripravlja na vrnitev na igrišča. Na zadnjem treningu je moral zaradi poškodbe mišice predčasno zapustiti zelenico.

Matjaž Kek
Sportal "Moraš biti nor, da se ne veseliš uspeha vsakega Slovenca"

Slovenski legionar Josip Iličić, v številnih statističnih prvinah najboljši igralec Kekove čete v zadnjih kvalifikacijah za SP 2022, je nazadnje uradno tekmo odigral v začetku leta. Devetega januarja je pomagal Atalanti do visoke zmage v serie A v Vidmu nad Udinesejem (6:2), nato pa zaradi psihičnih težav, s katerimi se je že spopadal v preteklosti, za nekaj časa pozabil na tekme. Atalanta ga ni uvrstila na seznam kandidatov za evropske tekme, ni ga bilo tudi na tekmah domačega prvenstva, kjer se klubu iz Bergama brez njegove pomoči ne godi tako dobro, kot so bili navijači vajeni v zadnjih sezonah.

Trener Atalante spregovoril tudi o 34-letnem Kranjčanu

Gian Piero Gasperini v obdobju, ko ne more računati na pomoč Josipa Iličića, ni tako uspešen kot v jesenskem delu. | Foto: Reuters Gian Piero Gasperini v obdobju, ko ne more računati na pomoč Josipa Iličića, ni tako uspešen kot v jesenskem delu. Foto: Reuters Atalanta je po zadnjem domačem porazu proti Napoliju (1:3) na lestvici padla na sedmo mesto, tako da se ji vozovnica, ki zagotavlja neposredno udeležbo v ligi prvakov v tekmovalni sezoni 2022/23, vse bolj oddaljuje. Si jo pa lahko v tej sezoni še vedno zagotovi, če bi na primer osvojila ligo Europa. Danes jo v omenjenem evropskem tekmovanju čaka prvo četrtfinalno dejanje, gostovanje pri Kamplovem RB Leipzigu. Pred srečanjem pa ni bilo govora le o tem, na kakšen način se bo Atalanta zoperstavila nemškemu tekmecu, ampak tudi o slovenskem virtuozu, ki je v zadnjih sezonah v dresu Atalante pustil ogromen pečat in se zapisal v srca navijačev. 

Trener Gian Piero Gasperini je tako spregovoril tudi o 34-letnem Kranjčanu in potrdil veselo novico, da je Iličić prebrodil nehvaležno obdobje psihičnih težav, zaradi katerih se ni udeleževal nogometnih dejavnosti. Potrdil je, da se v Bergamu še kako priljubljeni Jojo v Zingonii, pripravljalnem središču nogometnega kluba Atalanta, že nekaj časa pripravlja na vrnitev. "Pripravlja se že dva tedna, zadnji trening pa je moral prekiniti zaradi poškodbe mišice. Mora se še utrditi," je pojasnil italijanski strateg, ki v evropski sezoni ne more več računati na Kranjčana, lahko pa bi pomagal soigralcem na tekmah domačega prvenstva.

Iličić je v tej sezoni tresel mreže tudi v ligi prvakov. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Iličić je v tej sezoni tresel mreže tudi v ligi prvakov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Iličić je v tej sezoni za Atalanto zbral 23 nastopov, njegove vrnitve na igrišče pa bi se zelo razveselil tudi selektor Matjaž Kek, saj bo slovenska izbrana vrsta junija v ligi narodov v poldrugem tednu odigrala kar štiri tekme (dve proti Srbiji, eno proti Norveški in Švedski). O tem je Mariborčan spregovoril tudi v nedavnem intervjuju za Sportal.

Kevin Kampl
Sportal Kamplovi proti Iličićevim, Barcelona bo imela opravka z Nemci
Ne spreglejte