Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
17. 10. 2015,
12.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Celje NK Domžale NK Rudar Velenje NK Krško

Sobota, 17. 10. 2015, 12.05

8 let

Kaj bo tokrat ponudil prerojeni Maribor?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes bodo v 14. prvenstvenem krogu najboljše slovenske nogometne lige na sporedu tri tekme. Zanimivo bo predvsem v Celju, kjer bo štajerski derbi. Domžale doma upajo na zmago.

Celje – Maribor (danes ob 17.45)

Celjani niso zmagali že sedem tekem zapored. Klub, ki je bil v pretekli sezoni hit, je trenutno povsem pri dnu. Čudodelec iz pretekle sezone, Matjaž Rožman, je medtem že zapustil trenersko pot. Nasledil ga je slovenski javnosti manj znani Iztok Kapušin, ki se je do zdaj dokazoval v nižjih hrvaških ligah. Za zdaj na klopi Celjanov nima preveč sreče, v petih tekmah je zbral le tri točke, a verjame, da bo kmalu drugače. Trenutek ni najboljši. V goste prihaja slovenski prvak, ki spet prihaja v staro formo, in bo tudi v areni Petrol zagotovo izraziti favorit.

Celjani kljub temu verjamejo, da lahko pridejo vsaj do točke, a Mariborčani pod vodstvom Krunoslava Jurčića delujejo zelo dobro. Odlično formo bodo skušali dokazati tudi na štajerskem derbiju. V napadu je vedno učinkovit Marcos Tavares, v novem sistemu 4-3-3, ki je prinesel premik na bolje, je vse bližje nasprotnikovim vratom tudi Agim Ibraimi in kot tak zelo nevaren, v zvezni vrsti ima novo vlogo – takšno, v kateri se počuti kot riba v vodi -, Dare Vršič. Nekoč najboljši posameznik slovenske lige spominja na dobre stare čase.

Potem je tu še obramba Maribora, ki je po novem močnejša za Marka Šulerja, Aleša Mejača in Abela Giglija. Jasno je, vijoličasti so veliki favoriti, a Celjani obljubljajo, da se bodo morali gostje za tri točke, kar je seveda njihov cilj, pošteno potruditi. Vsaj toliko, kot so se v prvi medsebojni tekmi te sezone, ko so v Ljudskem vrtu z golom koga drugega kot Tavaresa zmagali z 1:0. Bomo videli, kako bo tokrat.

Krško – Rudar Velenje (danes ob 20.00)

Krško, novinec v ligi, je bilo na začetku sezone hit. Po dveh zmagah v prvih dveh krogih so bili Krčani celo na vrhu lestvice, potem je sledil padec v globino. Verjeli ali ne, zmagali niso vse od takrat, zato že nestrpno čakajo na nove tri točke. Če jim ne bo uspelo, bodo hitro padli na zadnje mesto lestvice. Trenutno so predzadnji.

Rudar, ki igra v spremenljivi formi, se zdi kot primeren nasprotnik, proti kateremu bi Krčanom lahko uspelo, a naloga vseeno ne bo lahka. V veliko pomoč bi moral biti nekdanji reprezentant Luka Žinko, ki je Krško okrepil med reprezentančnim premorom. Veliko bolje, kot so v zadnjem času, bodo seveda morali zaigrati tudi preostali nogometaši. Rudar ima prav tako svoje načrte. Želi si do točk, s katerimi bi se odmaknil od mest, ki so nevarna, in se utrditi na sredini lestvice.

Prva medsebojna tekma, sredi avgusta v Velenju, se je končala z remijem 1:1.

Domžale – Krka (danes ob 20.00)

Domžale, ki so v zadnjem tednu in pol uživale v dejstvu, da so bili reprezentanci Slovenije priključeni kar trije njeni nogometaši, so imele v zadnjem času zahteven razpored, a so ga preživele. Izgubile niso niti proti Kopru, neporažene so prišle tudi z derbijev proti Olimpiji in Mariboru. V zadnjem krogu so remizirale proti Rudarju v Velenju, zdaj so Domžalčani prepričani, da je napočil čas za zmago. S to bi se morda še bolj približali vrhu, trenutno so na četrtem mestu.

Krka se zdi kot primeren nasprotnik za izpolnitev cilja, a v Domžalah se ne slepijo, da bo lahko. Tudi Krka ima svoje načrte in bo naredila vse, da na obrobju Ljubljane osvoji vsaj točko. Če gre soditi po prvi medsebojni tekmi teh dveh klubov v tej sezoni, Novomeščani nimajo možnosti. Pred dvema mesecema so Domžalčani na Dolenjskem zmagali kar s 4:0 in prikazali najbolj prepričljivo predstavo do zdaj. Seveda so favoriti, a zanimivo bo videti, kako se bodo znašli zdaj, ko morajo zmagovati.

Ne spreglejte