Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 6. 2019,
6.45

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

6

Natisni članek

Urugvaj Kolumbija Argentina Brazilija južnoameriški pokal Lionel Messi Lionel Messi

Torek, 25. 6. 2019, 6.45

4 leta, 9 mesecev

Južnoameriški pokal 2019, skupinski del

Urugvaj po zmagi do prvega mesta in četrtfinala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

6

Edinson Cavani, Luis Suarez | Edinson Cavani je z glavo zadel za zmago Urugvaja. | Foto Reuters

Edinson Cavani je z glavo zadel za zmago Urugvaja.

Foto: Reuters

Urugvaj si je z zmago nad Čilom zagotovil prvo mesto v skupini C južnoameriškega pokala in se je tako v četrtfinale uvrstil s prvega mesta, Čilenci so imeli mesto med najboljšimi osmimi ekipami priborjeno že po dveh krogih. Argentina je v nedeljo v zadnjem krogu skupinskega dela le premagala Katar in se uvrstila v četrtfinale. Mesto med najboljšimi osmimi reprezentancami so si tako zagotovile Brazilija, Venezuela, Peru, Čile, Kolumbija, Argentina, Paragvaj in Urugvaj.

Lionel Messi
Sportal Začenja se najstarejše in najbolj čudno nogometno tekmovanje na svetu

Četrtfinale:

Petek, 28. junij: 
2.30 Porto Alegre:

Brazilija - Paragvaj

21.00 Rio de Janeiro:
Venezuela - Argentina

Sobota, 29. junij:
1.00 Sao Paulo:
Kolumbija - Čile

21.00 Salvador:
Urugvaj - Peru

Edini gol na tekmi med Urugvajem in Čilom je v 82. minuti zadel zvezdnik PSG Edinson Cavani, ki je tako svoji reprezentanci priboril najboljše izhodiščno mesto v četrtfinalu. Druga tekma v skupini C med Japonsko in Ekvadorjem se je končala z remijem 1:1. Japonci so tekmovanje sklenili z dvema točkama, Ekvadorci pa z eno.

Argentina z Messijem se je rešila

Lionel Messi je bil po dveh izgubljenih finalih na zadnjih dveh južnoameriških prvenstvih tokrat pred tem, da se z Argentino od tekmovanja poslovi že v predtekmovanju, kar bi bila za svetovne podprvake iz leta 2014 velika katastrofa. Argentinci, ki so pred tem v skupini B izgubili proti Kolumbiji in remizirali s Paragvajem, so proti Katarju, ki je ena od dveh povabljenih reprezentanc na letošnjem južnoameriškem prvenstvu, nujno potrebovali zmago.

Do nje so tudi prišli, ko je najprej na začetku tekme katastrofalno napako katarske obrambe kaznoval mladi napadalec milanskega Interja Lautaro Martinez, v zaključku tekme pa je po samostojni akciji dvome o končnem zmagovalcu razblinil najboljši strelec angleškega prvaka Manchester Cityja Sergio Agüero.

Za Argentino je najprej zadel Lautaro Martinez, potem pa še Sergio Agüero. | Foto: Reuters Za Argentino je najprej zadel Lautaro Martinez, potem pa še Sergio Agüero. Foto: Reuters

Argentinci so lahko zadovoljni tudi zaradi tega, ker je na drugi tekmi skupine Kolumbija prišla še do tretje zmage in premagala Paragvaj, s tem pa poskrbela, da so se Argentinci v četrtfinalu izognili favoritom prvenstva Brazilcem. Njihov naslednji tekmec bodo Venezuelci.

V skupini B je prvo mesto zasedla Kolumbija, ki je skupinski del končala s tremi zmagami in brez poraza. Na tekmi proti Paragvaju so slavili z 1:0. Edini zadetek na tekmi je dosegel Gustavo Cuellar.

Brazilci s petardo med najboljših osem

V soboto so s predtekmovanjem končali v skupini A. Pričakovano je napredovala domačinka Brazilija, ki je za konec s 5:0 odpihnila Peru in s sedmimi točkami osvojila prvo mesto. Venezuela je premagala Bolivijo in si zagotovila drugo mesto. Peru je tretji, a ima štiri točke, tako da mu kaže zelo dobro, da bo napredoval kot eden izmed dveh najbolje tretjeuvrščenih.

Brazilci, ki so prvi favorit tekmovanja, so brez težav napredovali med najboljših osem. | Foto: Reuters Brazilci, ki so prvi favorit tekmovanja, so brez težav napredovali med najboljših osem. Foto: Reuters

V ponedeljek bodo s predtekmovanjem zaključili še v skupini C, v kateri bosta za konec med seboj obračunala vodilna Urugvaj in branilec naslova Čile, ki je stoodstoten in si je že zagotovil napredovanje. Povabljenka iz Azije Japonska, ki ima točko, se bo udarila proti Ekvadorju, ki je še brez točke, in prav tako upala napredovanje.

Brazilija brez Neymarja, Argentina z Messijem

Na letošnjem južnoameriškem pokalu nastopa 12 reprezentanc, med njimi sta dve povabljenki iz Azije. To sta Japonska in Katar, ki je letos osvojil naslov azijskega prvaka in bo prihodnje leto gostil svetovno prvenstvo.

Rekorder je Urugvaj s 15 naslovi, na zadnjih dveh prvenstvih pa je zmagal Čile. Argentina je ob zadnjih dveh nastopih obakrat prišla do finala, a obakrat z Messijem, za katerim so že štirje izgubljeni finali velikih tekmovanj, izgubila po enajstmetrovkah.

Južnoameriški pokal 2019, skupinski del

Skupina A:

Skupina B:

Skupina C:

Ne spreglejte