Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 10. 2011,
13.13

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Inter Milano Juventus

Nedelja, 30. 10. 2011, 13.13

4 leta, 10 mesecev

Juventus raste, kaos pri Interju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Juventusu je dala zmaga proti Interju v Milanu (2:1) dodaten zagon pri povratku na vrh italijanskega nogometa, pri Milančanih pa so bili jezni vsi po vrsti. Tudi predsednik Massimo Moratti.

Juventus je z zmago na Giuseppe Meazzi potrdil, da je na začetku te sezone najbolj vroča ekipa serie A in ena glavnih kandidatinj za naslov prvaka. Povsem drugače velja za Inter, ki je bil zadnja leta najboljši v Italiji. Že peti poraz na deveti tekmi je za lanske evropske prvake še en velik udarec, zato ni čudno, da je v klubu prisoten kaos.

Predsednik Massimo Moratti naj bi se po tekmi podal naravnost v slačilnico, kjer se je zadržal pol ure. Ob tem so nekateri navijači ob odhodu s štadiona od njega celo zahtevali naj proda klub, če ne namerava vlagati v igralski kader. Italijanski časniki medtem poročajo, da je Moratti nedavno zastavil kar 40 milijonov evrov za pokritje klubskega dolga. Po besedah Giampaola Pazzinija, ki je na tekmi zatresel okvir vrat, je priznal, da je bila v slačilnici le tišina. Zelo razburjena sta bila tudi Mauro Zarate, ki je bil zamenjan ob polčasu, a konca tekme bojda sploh ni dočakal na štadionu. Njegov rojak, Diego Milito, Argentinec, je celotno tekmo spremljal le s klopi, je ob vprašanju, če je jezen, sarkastično odgovoril: "Ne, sem izjemno srečen …" Takšne in podobne reakcije so bile prisotne v taboru Interja, pri katerem je največ kritik deležna obramba, zanimiv komentar pa je podal Claudio Ranieri: "Zadovoljen sem s predstavo. Juventus je bil pač kliničen pred našimi vrati. Igrali smo dobro, zato je še toliko bolj boleč ta poraz. Videl sem ekipo, ki ni v formi, vendar se je borila, kar je dober znak. Zato nisem preveč zaskrbljen zaradi poraza," je dejal trener, ki ga nekateri navijači že vidijo kot nekdanjega stratega Interja.

Povsem drugačno razpoloženje pa je pri Juventusu, ki se že nekaj sezon skuša vrniti proti vrhu. Pod vodstvom Antonia Conteja mu to za zdaj tudi uspeva. "To je pomemben korak za nas, ki nam lahko pomaga pri vzponu. Zmaga nam zagotavlja prvo mesto na lestvici in je nagrada za fante ter zadovoljstvo. Prikazali smo se v odlični predstavi proti favorizirani ekipi," je povedal Conte, ki bo s svojimi igralci prvo mesto branil v naslednjem krogu branil v Neaplju. ">To bo izjemno težka tekma, saj gre za klub, ki je ob Milanu in Interju favorit za naslov prvaka," je še pripomnil nekdanji igralec Juventusa.

Juventus ima sedaj po devetih tekmah kar 11 točk več od Interja, na drugem mestu pa je Milan, ki je v mini derbiju kroga premagal Romo.

Ne spreglejte