Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2019,
14.00

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Euro 2020 kvalifikacije za evropsko prvenstvo slovenska nogometna reprezentanca Matjaž Kek Empoli Jure Balkovec

Sreda, 4. 9. 2019, 14.00

4 leta, 7 mesecev

Jure Balkovec pred izzivom kariere

Kekov adut, ki slovi po odličnih predložkih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Rumeni karton, ki ga je na zadnjem gostovanju Slovenije v kvalifikacijah za EP 2020 v Rigi (5:0) nespametno prejel kapetan Bojan Jokić, je Juretu Balkovcu ponudil priložnost, o kateri je sanjal kot deček. Belokranjec, ki slovi po odličnih predložkih, se bo prvič podal v boj za točke v začetni enajsterici slovenske reprezentance.

Vprašanj o tem, kdo bo v petek proti Poljski na položaju levega bočnega branilca, kjer se Slovenija spopada s težavo majhnega števila primernih kandidatov, je bilo konec že prejšnji teden. Ko je Matjaž Kek predstavil seznam igralcev za prihajajoči tekmi s Poljsko in Izraelom, je dal vedeti, da bo v petek od prve minute poslal v ogenj Jureta Balkovca.

"Pogledali smo ga v Empoliju, ko je zamenjal klub. Prepričan sem, da imamo tu dobro alternativo za našega kapetana," je povedal selektor, ki zaupa nekdanjemu članu obrambne zasedbe Domžal. Že dve leti se dokazuje v Italiji, po koncu prejšnje sezone pa se je iz Verone preselil v Toskano.

Rojen na isti dan kot selektor

Jure Balkovec na reprezentančnem treningu na Brdu pri Kranju | Foto: Grega Valančič/Sportida Jure Balkovec na reprezentančnem treningu na Brdu pri Kranju Foto: Grega Valančič/Sportida Novopečeni branilec Empolija se bo tako prvič predstavil v začetni postavi na tako pomembni tekmi, kot je kvalifikacijsko srečanje med Slovenijo in v tem trenutku eno najboljših evropskih reprezentanc, Poljsko.

"To je zame veliko priznanje, obenem pa velika odgovornost, da selektorju, če bom začel tekmo, vrnem zaupanje. Neka pozitivna trema je prisotna, a gledam na tekmo kot velik test. Stali bomo nasproti najboljši ekipi v naši skupini. To je priložnost, da vsi pokažemo, kaj zmoremo," 24-letni Belokranjec dvoboj s Poljsko doživlja kot velik izziv. Novo svečo na rojstnodnevni torti bo upihnil 9. septembra, ravno na isti dan, ko rojstni dan praznuje tudi selektor Kek.

Lani proti Cipru ostal brez zmage

Belokranjec je lani na dvoboju s Ciprom debitiral za člansko reprezentanco. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Belokranjec je lani na dvoboju s Ciprom debitiral za člansko reprezentanco. Foto: Urban Urbanc/Sportida O svojih odlikah noče razpredati. Pravi, da bi bilo veliko bolje, če o tem govorijo trenerji. Če pa bi že moral kaj izpostaviti, bi omenil predložek. "Slišim, da imam odličen predložek," je na reprezentančnem zboru na Brdu pri Kranju dejal Balkovec, ki se je v italijanski drugi ligi dokazoval v dresih Barija, Verone in Empolija. Po prihodu v Italijo se je v dresu Barija, ki je doživel finančni propad, večkrat izkazal, navijače je razveselil tudi z atraktivnim zadetkom, ki jih je bil vajen že v Sloveniji, ko je pri Domžalah večkrat prišel do izraza z natančnimi izvajanji prostih strelov.

V petek bo drugič zaigral za slovensko reprezentanco. Lani je debitiral na domači tekmi lige narodov, ko je Slovenija stežka remizirala s Ciprom (1:1). Takrat so bile Stožice napol prazne, v petek pa bo povsem drugače, saj bodo gostovanje močne Poljske, za katero nastopa tudi dolgoletni zvezdnik nemške bundeslige Robert Lewandowski, pospremile polne tribune. Dvoboj se bo začel ob 20.45, glavni sodnik bo Rus Sergej Karasev.

Ne spreglejte