Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 3. 2018,
11.10

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,32

Natisni članek

Julian Draxler Real Madrid UEFA liga prvakov PSG Unai Emery

Sreda, 7. 3. 2018, 11.10

1 leto

Julian Draxler

Užaljeni Nemec pri PSG ne razume svojega trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,32
Julian Draxler | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nemški reprezentant Julian Draxler po izpadu PSG iz lige prvakov - kljub dragim okrepitvam je iz boja za evropski naslov izpadel že v osmini finala - ni skoparil s kritikami na račun vodenja trenerja. Špancu Unaiju Emeryju se po dvakratnem porazu proti madridskem Realu maje trenerski stolček, Draxler, ki je v torek odigral le 14 minut, pa očita, da je v srečanje z belimi baletniki posegal za napačnimi taktičnimi odločitvami.

Najboljši francoski klub PSG je brez poškodovanega Neymarja ostal praznih rok. Sanje o prvi evropski lovoriki so se razblinile v osmini finala, ko je Parižane dvakrat premagal branilec naslova Real. Na povratni tekmi v Parizu je zmagal z 2:1.

"Pokazali smo premalo. Imeli smo velike cilje. Vse mesto je bilo na nogah in komaj čakalo na dvoboj, mi pa smo bili na igrišču preveč medli. Brez naboja. Tako se ne more premagati Reala," je v mikrofon nemške televizijske postaje ZDF potožil Julian Draxler.

Presenečen in jezen

Nemški reprezentant je pričakoval, da bo proti Realu na najpomembnejši tekmi sezone na igrišču prebil več kot 14 minut, a se je trener Unai Emery odločil drugače.

"Tega ne razumem. Bil sem presenečen in jezen," nemški zvezni igralec ni skrival nezadovoljstva, ker je vstopil v igro tako pozno. Čeprav se je ogreval že na začetku drugega polčasa, ga je trener v igro poslal šele v 76. minuti, ko je bil rezultat 1:1. S tem pa še ni konec kritik nekdanjega nogometaša Schalkeja in Wolfsburga.

Nemški reprezentant se bo lahko v nadaljevanju sezone posvetil le še tekmovanjem na francoskih tleh. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nemški reprezentant se bo lahko v nadaljevanju sezone posvetil le še tekmovanjem na francoskih tleh. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Imeli smo večjo posest žoge, a bi morali bolj pritisniti Real, ne pa si zgolj podajati žoge in upati, da se nam bo odprla priložnost za gol. Morali bi zaigrati bolj napadalno. Zaradi tega si nismo zaslužili napredovanja," je dejal 24-letni Draxler, ki se bo po izpadu v Evropi s Parižani dokazoval le še v francoskih tekmovanjih.

Ne spreglejte