Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
10. 5. 2016,
22.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

NK Rudar Jernej Javornik Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor

Torek, 10. 5. 2016, 22.52

6 let, 6 mesecev

Šok v Velenju: Rudar nepričakovano ostal brez trenerja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Velenjski Rudar je dan pred gostovanjem pri Mariboru nepričakovano ostal brez dolgoletnega prvega trenerja. Jernej Javornik se je zaradi osebnih razlogov odločil, da zapušča trenerski stolček knapov, ki jih bo v sredo v Ljudskem vrtu vodil njegov donedavni pomočnik Ramiz Smajlović.

Po zadnji spremembi v Velenju je jasno, da so v Sloveniji le še trije prvoligaški klubi, ki še vedno sodelujejo s trenerjem, s katerim so tudi vstopili v sezono 2015/16. To so Domžale (Luka Elsner), Gorica (Miran Srebrnič) in Krško (Tomaž Petrovič), vsi drugi pa so vsaj enkrat na trenerskem mestu doživeli spremembo.

Rudar je ostal brez Jerneja Javornika tri kroge pred koncem. Nogometaše iz prestolnice lignita bo tako na vročem gostovanju v Ljudskem vrtu, kjer jih čaka motivirani Maribor, vodil Ramiz Smajlović. Donedavni Javornikov pomočnik se je čez noč prelevil v vlogo začasnega trenerja, velenjski klub pa bo o prihodnjih korakih spregovoril v bližnji prihodnosti.

Za zdaj so javnosti poslali le skopo sporočilo, v katerem obveščajo javnost, da je 40-letni Javornik v torek, 10. maja 2016 obvestil klubsko vodstvo, da iz osebnih razlogov odstopa s položaja glavnega trenerja članskega moštva. V tej sezoni se je soočal z ogromnimi težavami, saj se je klub spogledoval s finančno katastrofo, na koncu pa le izplaval iz krize. Sledil je rezultatski preporod, ki je Rudar povzdignil nekoliko višje na lestvici, klub pa je začel sodelovati tudi s srbskim strokovnjakom, nekdanjim selektorjem Gane na SP 2010 Milovanom Rajevcem.

V klubu ostaja kot strokovni sodelavec

"Upravni odbor kluba, ki se je sestal na izredni seji, odstop glavnega trenerja obžaluje, sploh glede na dejstvo, da bodo zadnji krogi prvenstva odločilni za končni položaj na lestvici. Na jutrišnji tekmi proti NK Maribor bo člansko moštvo vodil njegov dosedanji pomočnik Ramiz Smajlović. Jerneju Javorniku, ki bo še naprej ostal v klubu kot strokovni sodelavec, se ob tej priložnosti zahvaljujemo za vso opravljeno delo v preteklosti," so še zapisali pri knapih, ki so blizu zagotovitve načrtovanega cilja, obstanka v prvenstvu.

Zeleno-črne iz Velenja v sredo ne bo vodil Javornik, ampak njegov donedavni pomočnik.  | Foto: Zeleno-črne iz Velenja v sredo ne bo vodil Javornik, ampak njegov donedavni pomočnik.

Tri kroge pred koncem s 33 točkami zasedajo osmo mesto na lestvici, pred devetouvrščenim Koprom (to mesto pelje v dodatne kvalifikacije za obstanek) pa imajo tri točke prednosti. Knapi imajo do konca sezone zahteven spored. Najprej bodo gostovali v Mariboru, nato doma gostili Olimpijo, v zadnjem krogu pa se bodo odpravili k sosedom v Celje.

Ne spreglejte