Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
7. 7. 2016,
17.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,55

3

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Diego Simeone Atletico Madrid

Četrtek, 7. 7. 2016, 17.33

6 let, 7 mesecev

Atletico Madrid začel priprave

Jan Oblak v akciji prvič po velikem razočaranju

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,55

3

Danes so priprave na novo sezono začeli nogometaši madridskega Atletica, med njimi tudi slovenski vratar Jan Oblak.

Prvič po 38 dneh in velikem finalu lige prvakov v Milanu, na katerem so izgubili po enajstmetrovkah proti velikemu mestnemu tekmecu Realu, so se v svojem centru za trening zbrali nogometaši madridskega Atletica in začeli priprave na novo sezono.

Ekipa Atletica ni popolna, manjkajo nekateri nogometaši, ki še imajo oziroma so imeli obveznosti na evropskem prvenstvu oziroma južnoameriškem pokalu. Med njimi tudi prvi zvezdnik ekipe Francoz Antoine Griezmann, ki ga danes zvečer čaka polfinalna tekma evropskega prvenstva proti Nemčiji.

Jan Oblak, ki se je po koncu klubske sezone priključil slovenski reprezentanci, a na tekmah proti Turčiji in Švedski ni igral, in soigralci bodo v Madridu, kjer vadijo pod budnim očesom Diega Simeoneja, ostali do nedelje, ko se bodo odpravili v njihovo zdaj že tradicionalno pripravljalno bazo Los Angeles de San Rafael, kjer bodo opravili bazični del priprav.

V Avstralijo, Istanbul in še kam

Diego Simeone na prvem treningu Atletica. | Foto: Diego Simeone na prvem treningu Atletica. V soboto, 23. julija, bodo v El Burgu de Osmi na memorialu Jesusa Gila odigrali tekmo proti španskemu drugoligašu Numancii. Potem se bodo za kratek čas vrnili v svoj trening center in se ob koncu meseca odpravili na dolgo pot v Avstralijo, kjer se bodo 29. tega meseca udarili z londonskim Tottenhamom, dva dni pozneje pa se bodo pomerili še z Melbourne Victoryjem.

Po vrnitvi v Španijo bo Atletico treniral v Majadahondi in se 6. avgusta napotil v Istanbul, kjer se bo pomeril še z Galatasarayem. Po tej zanimivi tekmi se bodo Madridčani vrnili domov, 12. in 13. avgusta bodo odigrali zadnji dve pripravljalni tekmi na turnirju v Cadizu. Potem sledijo sklepne priprave in zadnji treningi pred začetkom nove sezone, v kateri bo Atletico spet nastopal v ligi prvakov in branil tretje mesto, ki ga je dosegel v domačem prvenstvu. V pokalnem tekmovanju je v prejšnji sezoni izpadel v četrtfinalu.

Ne spreglejte