Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 8. 2014,
15.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Real Madrid Zinedine Zidane Barcelona Atletico Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi Jan Oblak Jan Oblak Granada Rene Krhin Sevilla Valencia

Petek, 22. 8. 2014, 15.22

8 let

Jan Oblak izgubil prvo mesto, Real le do točke v Sevilli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 21. krogu španskega prvenstva je do zdaj vodilni Atletico Jana Oblaka kljub številčni premoči remiziral s Sevillo in prvo mesto prepustili Barceloni. Real Madrid proti Betisu le do točke.

Za konec nedeljskega dne je Real remiziral v Andaluziji. Galaktiki so na prvih dveh tekmah pod vodstvom Zinedina Zidana dosegli deset zadetkov (5:0, 5:1), trdoživi Betis pa francoskemu trenerju kot prvi zagrenil življenje. Domače je že v 7. minuti v vodstvo popeljal Alvaro Cejudo, Real pa je izenačil v 71. minuti, ko je po podaji Jamesa Rodrigueza zadel Karim Benzema. Počasni posnetek je pokazal, da je bil Kolumbijec pri sprejemu žoge v prepovedanem položaju, a sodniki so zadetek vseeno priznali. Beli balet zdaj za vodilnima Barcelono in Atleticom zaostaja že štiri točke, Katalonci pa imajo še tekmo manj.

Atletico je v obračunu kroga brez zadetkov remiziral z Sevillo in prvo mesto na lestvici prepustil Barceloni. Madridčani so bili veliko boljše moštvo, veliko več so napadali, a vseeno jim ni uspelo priti do zmage. Od 66. minute, ko je pri Sevilli pordečel Victor Vitolo, so imeli celo igralca več, a tudi to ni pomagalo, da bi zmagali še petič zapored. Jan Oblak, ki je moral proti Sevilli le enkrat posredovati, v španskem prvenstvu ni prejel zadetka že 450 minut (brez sodnikovih podaljškov).

Barcelona je težje od pričakovanj prišla do novih treh točk. Katalonci so hitro povedli prek Munirja El Haddadija, a je Malaga številne napake gostujoče obrambe kaznovala prek Venezuelca Juanpija in prišla do izenačenja. Barcelona sicer ni navdušila niti v drugem polčasu, vseeno pa ji je zmago z novo mojstrovino zagotovil kdo drug kot Lionel Messi.

V soboto je do pomembne zmage v boju za obstanek v španski primeri prišel Rene Krhin, ki je z Granado premagal Getafe. Krhin je tekmo začel na klopi, v igro pa je vstopil v 76. minuti.

Ne spreglejte