Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
16. 6. 2017,
10.18

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Antoine Griezmann PSG Gianluigi Donnarumma Mino Raiola špansko prvenstvo UEFA liga prvakov

Petek, 16. 6. 2017, 10.18

1 leto

Podaljšanje pogodbe z Atleticom do leta 2022

Janu Oblaku pripravili pogodbo, ob kateri ne bo ravnodušen

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78
Jan Oblak | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Prvi vratar slovenske reprezentance Jan Oblak bo v kratkem podaljšal pogodbo z madridskim Atleticom še za eno leto. S španskim velikanom bo po novem povezan do junija leta 2022, višji pa bodo tudi njegovi prejemki.

Atletico, ki to poletje zaradi kazni Mednarodne nogometne zveze (Fifa) ne sme kupovati novih igralcev, zelo spoštuje Jana Oblaka.

Zadovoljen je pri Atleticu

Škofjeločan bo v kratkem podaljšal pogodbo z rdeče-belimi. | Foto: Guliverimage/Getty Images Škofjeločan bo v kratkem podaljšal pogodbo z rdeče-belimi. Foto: Guliverimage/Getty Images Škofjeločan, ki je s 24 leti eden najdražjih vratarjev v zgodovini nogometa, je po kvalifikacijski tekmi z Malto (2:0) poudaril, da bi rad ostal v španski prestolnici.

"V nogometu se nikoli ne ve niti za en dan naprej, a za zdaj kaže, da bom še naprej doma v Madridu. Zadovoljen sem z Atleticom in verjamem, da bom na naslednjem reprezentančnem zboru še vedno član Atletica," Oblak ne bi imel nič proti, če bi ostal pri tretjem najboljšem španskem klubu.

Odpravil se je v Prago, kjer bo na tribunah stiskal pesti za sestro Tejo Oblak in slovensko žensko košarkarsko reprezentanco na krstnem nastopu na evropskem prvenstvu. Slovenke danes čaka zgodovinski dvoboj z evropskimi podprvakinjami Francozinjami.

Prvi vratar, ki bi poskrbel za trimestno odškodnino

Kdor želi slovenskega reprezentanta, mora ponuditi vsaj sto milijonov evrov. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kdor želi slovenskega reprezentanta, mora ponuditi vsaj sto milijonov evrov. Foto: Guliverimage/Getty Images Španski športni dnevnik Sport poroča, da bo Oblak podaljšal sodelovanje z Atleticom po koncu poletnega oddiha. S tem bo deležen tudi višje plače. Nekdanji vratar Olimpije in Benfice bo tako z vodstvom Atletica kmalu sklenil dogovor.

Pogodba se mu bo po novem iztekla šele leta 2022, do takrat pa bo veljala zdajšnja odkupna klavzula, po kateri je na razpolago snubcem, če bodo odšteli vrtoglavih sto milijonov evrov. Če bi se našel takšen junak, bi Oblak poskrbel za enega največjih prestopov vseh časov, hkrati pa postal prvi čuvaj mreže, ki bi poskrbel za trimestno odškodnino v milijonih evrov.

Pred kratkim je pogodbo z Los Colchoneros podaljšal že prvi napadalec Antoine Griezmann. Francoski zvezdnik je bil podobno kot samozavestni Gorenjec tarča Manchester Uniteda, a bo poleti ostal zvest Atleticu.

Bo kdo letos ponudil Atleticu 100 milijonov evrov za nakup Jana Oblaka?

  • Da.
    24,25 %
    145 glasov
  • Ne.
    75,75 %
    453 glasov
Oddanih 598 glasov

Parižani vrgli oko na Donnarummo

Gianluigi Donnarumma ima pogodbo z Milanom sklenjeno do leta 2018. Klubu ni niti najmanj všeč, da je noče podaljšati. | Foto: Guliverimage/Getty Images Gianluigi Donnarumma ima pogodbo z Milanom sklenjeno do leta 2018. Klubu ni niti najmanj všeč, da je noče podaljšati. Foto: Guliverimage/Getty Images Za Oblaka se ne zanimajo le rdeči vragi z Old Trafforda, ki bi bili v primeru odhoda španskega vratarja Davida De Gee prisiljeni v iskanje dostojne zamenjave, ampak tudi bogati francoski klub PSG. Parižani, podprti s katarskim kapitalom, želijo poleti na Park princev privabiti novega vratarja. Atleticu so za Slovenca ponudili kar 75 milijonov evrov, a z Madridčani niso našli skupnega jezika.

Trener Unai Emery, ki je težko prebolel senzacionalen izpad v četrtfinalu lige prvakov, ko so njegovi varovanci proti Barceloni zapravili prednost s prve tekme (4:0) in na Camp Nouu izgubili z 1:6, ni zadovoljen s tem, kar v vratih ponujata Nemec Kevin Trapp in Francoz Alphonse Areola.

Italijanski mediji poročajo o tem, da bi se lahko v francosko glavno mesto preselil Gianluigi Donnarumma. Najstnik, v očeh italijanske javnosti naslednik legendarnega kapetana Juventusa in soimenjaka Gianluigija Buffona, noče podaljšati pogodbe z Milanom.

Pariški klub, ki je pred kratkim ostal brez naslova francoskega prvaka, razmišlja o novem vratarju. Med kandidati je tudi 24-letni Gorenjec. | Foto: Reuters Pariški klub, ki je pred kratkim ostal brez naslova francoskega prvaka, razmišlja o novem vratarju. Med kandidati je tudi 24-letni Gorenjec. Foto: Reuters

Poteče mu leta 2018, takrat pa bi lahko varovanec slovitega agenta Mina Raiole San Siro zapustil brez odškodnine. Mladi vratar ne skriva želje, da bi kariero nadaljeval pri evropskem prvaku Realu, tako da se bodo morali Parižani močno potruditi, da prepričajo rdeče-črne.

Ne spreglejte