Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
1. 7. 2019,
20.00

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Natisni članek

Tudi to je šport Tudi to je šport Jasper Cillessen izbor z družabnih omrežij Alessia Tedeschi Lionel Messi Lionel Messi Jan Oblak Jan Oblak

Ponedeljek, 1. 7. 2019, 20.00

4 leta, 9 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Oblak v družbi lepotice, Messi in njegov dvojnik, Ronaldo in lepa Bosanka ...

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Sportal, ponedeljek, večerne ure ... Čas je za Izbor z družabnih omrežji. Kaj v njem najdemo tokrat? Glavna zgodba je Jan Oblak in njegovo uživanje z lepo Italijanko Alessio Tedeschi, o katerem ste verjetno že slišali, mi pa smo malo pobrskali, kdo ta Italijanka sploh je. Iz Irana prihajajo nečedne vesti o dvojniku Lionela Messija. Pravi nogometni zvezdnik je te dni na drugi strani sveta, v Braziliji, kjer se je tudi našlo nekaj zanimivega. Zraven je seveda tudi Cristiano Ronaldo in še kdo ... Preverite!

Kdo je lepotica, ki se je stiskala z Janom Oblakom? V Italiji ji pravijo …

O zasebnem življenju Jana Oblaka, najbolj dragocenega slovenskega nogometaša in enega najbolj dragocenih na svetu, je znanega bolj malo. Čeprav je že nekaj časa del svetovne nogometne smetane, o svojem morebitnem dekletu (ali več njih, saj gre za bogatega nogometaša, kajpak!) nikoli ni govoril, prav tako pa številni svetovni mediji, ki so vedno na preži okoli obrobnega nogometnega dogajanja, nikoli niso dobili priložnosti, da bi se razpisali o tem. Zdaj so le dočakali ta trenutek!

Fotografije Jana Oblaka in Alessie Tedeschi z jahte najdete TUKAJ (klik)

Ta teden so namreč paparaci 26-letnega Škofjeločana, ki je užival na Ibizi, španskem otoku, ki je znan po norih, mondenih zabavah in vsem, kar pride zraven, na dragoceni jahti opazili v družbi italijanske lepotice, ki so jo na Apeninskem polotoku pred časom označili za lepotico, ki lovi pomembneže. Ime ji je Alessia Tedeschi, stara je 28 let, videti pa je … No, ne preveč slabo.

Video Alessie Tedeschi, ki smo ga našli na youtubu:

Zato ne čudi, da so jo v preteklosti povezovali s številnimi takšnimi in drugačnimi pomembneži. Med drugim tudi s Cristianom Ronaldom (čeprav tega, da je s slovitim portugalskim nogometnim zvezdnikom karkoli imela, nihče od njiju nikoli ni potrdil) in še nekaterimi nogometaši, z enim izmed sinov italijanskega politika Silvia Berlusconija, Luigijem, kar nekaj časa pa je bila v zvezi z Leonardom Mariom Del Vecchiom. Ime, ki vam verjetno ne pove veliko, a brez skrbi, ne gre za nobenega picopeka z juga Italije, ampak za fanta, ki prihaja iz druge najbogatejše italijanske družine. Njegov oče naj bi imel pod palcem približno 25 milijard evrov.

Bi se Alessia Tedeschi družila z njim, če bi bil Jan Oblak picopek iz Neaplja?

  • Seveda, celo pomagala bi mu pri peki pic!
    28,73 %
    580 glasov
  • Bi, ljubezen pač ne pozna meja.
    3,32 %
    67 glasov
  • O takih stvareh je nehvaležno ugibati ...
    3,96 %
    80 glasov
  • Se šalite? Še pogledala ga ne bi!
    63,99 %
    1292 glasov
Oddanih 2019 glasov

Oblak jih ima nekoliko manj, a še vedno precej. Po novi pogodbi, ki jo je pred časom podpisal z Atleticom Madrid, v žep na leto pospravi okoli 10 milijonov evrov, kar znese dobrih 27 tisoč evrov na dan. Brez božičnice in regresa! Dovolj, da je zanimiv številnim lepoticam in očitno tudi Tedeschijevi, s katero sta se prejšnji teden stiskala na dragoceni jahti in tudi na vodnem skuterju, s katerim sta drvela čez valove.

Kaj je še znanega o Tedeschijevi? Zanimivo, ena od informacij, ki jo je o njej moč najti na spletu, je ta, da je leta 2013 doživela nesrečo prav na vodi, na kateri se je poletnim užitkom tokrat prepuščala v družbi Oblaka. Padla je s čolna in se ujela v njegov propeler, a jo k sreči odnesla samo s hujšimi odrgninami. Jasno je tudi to, da je bila leta 2011 finalistka na tekmovanju Miss Italije, prav tako pa je zanimivo tudi to, da je pred nekaj leti zbrisala svoj profil na Instagramu. Menda zaradi ljubosumja njenega fanta.

Tole je Alessia Tedeschi (foto Getty Images):

Fotogalerija
1 / 6

No, v tem, da precej uspešno skriva podrobnosti svojega zasebnega življenja, je Oblaku prav gotovo podobna. Morda znak, da sta za skupaj. To, ali gre med njima za kaj več kot za poletno romanco, kot gre ugotoviti po fotografijah, ki so zaokrožile po spletu, seveda še ni znano, a kdo ve … Morda bo kmalu drugače in bo Oblak naslednjič na Bled, kjer ga je bilo opaziti konec tedna, prišel v družbi te dolgonoge italijanske lepotice …

Se vam zdi, da Jan Oblak in Alessia Tedeschi pašeta skupaj?

  • Joj, kako sta srčkana!
    16,82 %
    160 glasov
  • Kaj pa vem ...
    11,57 %
    110 glasov
  • Kje pa, niti najmanj!
    71,61 %
    681 glasov
Oddanih 951 glasov

Še nekaj fotografij Alessie Tedeschi, ki smo jih našli na Instagramu (ne na njenem profilu):

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

...ancora #AlessiaTedeschi con un altro meraviglioso #bikini by #Effek! ☀️#smartstudio #rappresentanze #napoli

A post shared by SmartStudio Rappresentanze (@smartstudio_rappresentanze) on

Dvojnik Lea Messija z lažjo v posteljo zvabil 23 deklet

O Rezi Parasteshu ste – vsaj tisti, ki obožujete argentinskega čudežnega nogometnega dečka – zagotovo že slišali. Gre za Iranca, ki je na las podoben Lionelu Messiju, in je to podobnost precej dobro unovčil. Na Instagramu je do zdaj nabral že več kot 700 tisoč sledilcev (zgoraj omenjeni Oblak jih ima le 200 tisoč več).

No, zdaj pa kaže, da je to podobnost tudi zlorabil. Parastesh, ki si je pred časom pustil rasti tudi brado, se naučil nekaj osnovnih nogometnih trikov in zna povedati celo nekaj španskih besed, je namreč to, da je precej podoben petkratnemu dobitniku zlate žoge, očitno izkoristil v nečedne namene.

V posteljo naj bi pod pretvezo, da je zvezdnik Barcelone, spravil vsaj 23 deklet. Tega ga namreč sumijo iranske oblasti, pod drobnogledom katerih se je znašel. Kar 23 lepotic je očitno mislilo, da so spale z enim najbolj znanih športnikov na svetu, in o tem verjetno razlagale prijateljicam, potem pa doživele hladno prho. Pod rjuhe so skočile zgolj z navadnim fantom iz soseščine …

Bi znali ločiti Rezo Parastesha in Lionela Messija?

  • Da, sploh si nista podobna ...
    41,28 %
    232 glasov
  • Kaj pa vem, mogoče.
    18,86 %
    106 glasov
  • Ne, povsem ista sta!
    10,85 %
    61 glasov
  • Kdo je Lionel Messi?
    29,00 %
    163 glasov
Oddanih 562 glasov

Tole je iranski Lionel Messi:

Joj, Zizou! Tole pa ni bilo nič kaj gentlemansko …

Zinedine Zidane, danes trener Real Madrida, nekoč pa najboljši nogometaš na svetu, je še danes videti, kot da bi še vedno navduševal na Santiagu Bernabeu, Stade de Franceu in na preostalih velikih štadionih, na katerih je blestel. Ne samo zaradi dobre telesne pripravljenosti, ampak tudi zaradi tega, kar zna z žogo. To je znano že nekaj časa, na to pa priljubljeni Zizou opozori vsakič, ko z žogo med nogama šviga med branilci na takšnih in drugačnih prireditvah.

Na eni izmed takšnih je brcal tudi prejšnji teden. Nastopil je za ekipo Real Madrida, ki se je pomerila proti moštvu, v katerem so nastopala dekleta, nosi pa ime Nora ekipa. No, bolj kot ekipa pa je bilo noro preigravanje, ki ga je v eni izmed akcij uprizoril nekdanji zvezdnik Francije, Reala in Juventusa. Privoščil si je nasprotnico in ob tem poskrbel tudi za nekaj očitkov. "Tako se z ženskami ne dela!" so mu zažugali nekateri.

Noro preigravanje Zinedina Zidana:

Na afriškem pokalu narodov se je zgodilo nekaj zelo čudnega

V Egiptu te dni poteka afriški pokal narodov, na katerem bomo dobili novega (ali pa starega) nogometnega kralja črne celine. Trenutno so to Egipčani in po tem, kar kažejo letos (na treh tekmah so trikrat zmagali), se prav lahko zgodi, da bodo to tudi ostali. Dovolj o Mohamedu Salahu in njegovih prijateljih, tokrat se bomo v Afriki ustavili zaradi precej čudnega dogodka, ki se je zgodil na tekmi prvega kroga skupine E med Malijem in Mavretanijo.

Na tej tekmi, ki jo je Mali dobil s 4:1, je bilo v ospredju eno ime, ki pa ga nosita dva nogometaša. V 55. minuti je namreč za vodstvo Malija s 3:0 zadel Adama Traore, ki je šest minut pozneje odšel z igrišča. Namesto njega je na zelenico pritekel Adama Traore in v 73. minuti postavil končni izid.

Zmedeni? Tudi mi smo bili, potem pa smo malce pobrskali po spletu in hitro ugotovili, da gre za dva nogometaša z istim imenom in priimkom. Prvi igra za belgijskega prvoligaša Cercle Brugge, drugi pa je član francoskega drugoligaša Orleansa.

Kaj se je dogajalo na tekmi med Malijem in Mavretanijo?

Kdo je boljši nogometaš? Adama Traore ali Adama Traore?

  • Adama Traore
    50,00 %
    256 glasov
  • Adama Traore
    50,00 %
    256 glasov
Oddanih 512 glasov

Messija v Braziliji častijo na vsakem koraku

Še malo Lionela Messija, ki je v teh dneh daleč od svojega dvojnika iz Irana in ima precej pomembnejše opravke, kot je zapeljevanje  lepotic. Nastopa na južnoameriškem pokalu v Braziliji, kjer bo Argentino končno poskušal popeljati do tako želenega naslova. V noči na sredo ga čaka naslednji veliki izpit – na štadionu Mineirao, na katerem so Brazilci pred petimi leti doživeli največjo katastrofo v svoji nogometni zgodovini, se bo prav z njimi pomeril za vstopnico v veliki finale.

Seveda bo večina navijačev na štadionu pesti stiskala za Brazilce in upala, da bodo njihovi največji tekmeci padli, a dejstvo je, da Messijeve nogometne umetnije očitno zelo cenijo tudi Brazilci. Zvezdnik Barcelone, ki je med prvenstvom praznoval 32. rojstni dan, je to med letošnjim južnoameriškim pokalom izkusil tudi na lastni koži.

Ko je v četrtfinalu, v katerem so Argentinci z 2:0 pometli z Venezuelo, gostoval na Maracani v Riu de Janeiru, so ga namreč Brazilci povabili v znamenito hišo slavnih tega slovitega štadiona. To čast je doživel kot prvi Argentinec in šele sedmi tujec. Pred njim so svoj odtis tam pustili še Nemec Franz Beckenbauer, Portugalec Eusebio, Urugvajec Alcides Ghiggia, Čilenec Elias Figueroa, Paragvajec Romerito in Dejan Petković, nekdanji srbski nogometaš, ki je v Riu de Janeiru navduševal v majici tamkajšnjega Fluminenseja. Prav pri tem klubu pa so Messiju pripravili novo darilo. Pred treningom na Maracani ga je namreč v garderobi čakal prav poseben dres – majica Fluminenseja z napisom Messi.

Odtis stopal je na Maracani pustil tudi Ronaldinho:

Ronaldinho | Foto: Reuters Foto: Reuters

Lionel Messi in dres Fluminenseja:

Fotografija Handanovićevega soigralca, ki para srce

V nedeljo se je v Italiji končalo evropsko prvenstvo do 21 let, na katerem so do končne zmage prišli Španci, a zelo dober vtis so na Apeninskem polotoku pustili tudi romunski mladi igralci, ki so nekaj časa sanjali naslov in pokleknili šele v polfinalu. Po preobratu v drugem polčasu jih je s 4:2 premagala Nemčija.

Toda bolj kot to je odmevala fotografija romunskega vratarja Ionuta Raduja, sicer soigralca Samirja Handanovića pri Interju, ki pa v Milanu za zdaj ne dobi priložnosti za igro (v prejšnji sezoni je kot posojen igral za Genoo), ki je zaokrožila po spletu. Ta 22-letni vratar je namreč po tekmi poziral z majico, na kateri je bila fotografija njegove sestre, ozadje te zgodbe pa je na žalost tragično.

Na fotografiji je namreč njegova mnogo prezgodaj preminula sestra, ki je umrla, stara komaj 14 let, s katero sta bila zelo povezana. Ko se je vzpenjal po nogometni poti, ji je obljubil, da bo z njim obiskala vse nogometne štadione po svetu, a se to na žalost ni zgodilo. Zato zdaj po svetu "potujeta" na malce drugačen način.

Ionut Radu in majica s podobo njegove sestre:

Cristiano Ronaldo z enim klikom Bosanki prinesel številne sledilce

Kakšen bi bil Izbor z družabnih omrežij, če v njem ne bi bilo njihovega kralja? Seveda je Cristiano Ronaldo, ki velja za športnika z največ sledilci na raznih spletnih platformah, zraven tudi tokrat. Portugalcu na Instagramu sledi več kot 173 milijonov uporabnikov. Tistih, ki jim sledi on, je kanček manj. Trenutno natanko 437. Ne milijonov, ampak 473, med njimi pa je samo 72 deklet.

Ena izmed njih je tudi mlada, komaj 20-letna bosanska atletinja Ivana Macanović, ki so jo prav zaradi tega mediji (in z njimi seveda tudi številni uporabniki družabnih omrežij) spoznali že pred časom, zato ne čudi, da ima na Instagramu že več kot sto tisoč sledilcev. Zdaj pa je Ronaldo poskrbel, da jih bo imela še več. Všečkal je namreč nekaj njenih fotografij in Macanovićeva se je takoj spet znašla v središču pozornosti.

Toda, če Ronaldo misli, da jo bo – če se slučajno, bog ne daj, odloči, da svoji Georgini Rodriguez ne bo zvest – s tem osvojil, se pošteno moti. "Imam fanta. Ronaldo je že zamudil svojo priložnost," je nogometnemu milijonarju, ki bo kmalu verjetno tudi milijarder, sporočila mlada bosanska atletinja, ki s precej izzivalnimi fotografijami buri domišljijo moških po vsem svetu …

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lovely day today

A post shared by Ивана Мацановић (@ivana_macanovic) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#montenegro 🤘🏼

A post shared by Ивана Мацановић (@ivana_macanovic) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ивана Мацановић (@ivana_macanovic) on

Joj, kaj je spet počel Luis Suarez

Urugvaj je izpadel z južnoameriškega pokala, potem ko je v četrtfinalu po enajstmetrovkah presenetljivo izgubil proti Peruju, tragični junak rekorderjev po številu južnoameriških naslovov pa je bil prav njihov najboljši strelec v zgodovini, Luis Suarez. Kot edini je namreč zapravil strel z bele točke …

Toda zvezdnik Barcelone se prejšnji teden v središču pozornosti ni znašel samo zaradi tega, ampak še bolj zaradi početja na tekmi skupinskega dela proti Čilu, ki so jo Urugvajci sicer dobili z 1:0. Na tej tekmi je poskrbel za dve potezi v njegovem slogu. Najprej je po igranju nasprotnikovega vratarja v svojem (!) kazenskem prostoru glavnemu sodniku signaliziral, naj piska enajstmetrovko, potem pa je "navdušil" še enkrat.

Bi moral sodnik piskati enajstmetrovko?

  • Enajstmetrovka, čista kot solza!
    64,01 %
    217 glasov
  • Haha, saj niste resni, mar ne?
    35,99 %
    122 glasov
Oddanih 339 glasov

Med tekmo je namreč na igrišče vdrl eden izmed navijačev, ki ga je med tekom po zelenici s spotikanjem ustavil eden izmed čilskih nogometašev. Nič takšnega, a Suarez je spet začutil potrebo, da se malce pogovori s sodnikom, stekel proti njemu in zahteval, da Čilencu pokaže rumen (ali pa celo rdeč?) karton. Ni kaj, z nogometašem, ki je nase že dvakrat opozoril, ker je ugriznil nasprotnika, res nikoli ni dolgčas …

Bi moral Čilenec dobiti karton?

  • Štart s hrbta, to je rumen karton!
    73,49 %
    183 glasov
  • Haha, saj niste resni, mar ne?
    26,51 %
    66 glasov
Oddanih 249 glasov

Nizozemec je stopil v velike čevlje. Dobesedno.

Pri Barceloni so se prejšnji teden odločili za zanimiv posel z Valencio. Od tam je na Camp Nou prišel 29-letni brazilski vratar Neto, ki je na Mestalli navduševal v zadnjih dveh letih. Zanj so Katalonci plačali 26 milijonov evrov. V drugo smer, za devet milijonov evrov več, pa je odšel leto starejši Jasper Cillessen, ki se je odločil, da ima dovolj čakanja na priložnost, in po treh letih, v katerih je zbral vsega 32 nastopov, zapustil Barcelono.

Nekdanjemu vratarju Ajaxa in nizozemskemu reprezentantu pa so pri Valencii pripravili prav poseben sprejem in ga ob tem opomnili na to, kaj ga čaka. Na Mestalli so ga namreč čakali veliki oranžni cokli, značilno nizozemsko obuvalo, s katerim so Španci Cillessenu simbolično sporočili, da stopa v velike čevlje, kot radi pravimo tistemu, ki nastopi v funkcijo nekoga, ki je pred tem tam pustil globok pečat.

Bizaren podatek, kot naj ga ne bi bilo še nikoli

Ob južnoameriškem pokalu, afriškem prvenstvu, evropskem prvenstvu do 21 let in svetovnem prvenstvu za ženske v teh dneh poteka še eno celinsko tekmovanje, in sicer Zlati pokal, na katerem se za lovoriko potegujejo reprezentance iz Severne Amerike, Srednje Amerike in Karibov. Tekmovanje povečini poteka v ZDA, od tam pa prihaja vest o prav bizarni situaciji, ki naj se na velikih tekmovanjih po pričevanju nekaterih statistikov ni zgodila še nikoli.

V skupini C je namreč brez napredovanja ostal Honduras, ki je na tekmah proti Jamajki, Curacau in Salvadorju osvojil tri točke (zmaga in dva poraza), ob tem pa zabil največ golov, kar šest, a vseeno pristal na zadnjem mestu. Tako prvouvrščena Jamajka, ki je zadela štirikrat, kot tudi Curacao, ki se je v predtekmovanju med strelce vpisal dvakrat, in tudi Salvador, ki je zadel le enkrat, so prehiteli reprezentanco Hondurasa, pa čeprav je bila najbolj učinkovita reprezentanca skupine.

Ne spreglejte