Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 10. 2023,
22.54

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Khvicha Kvaratskhelia Inter AC Milan Sandi Lovrič Udinese Jaka Bijol Napoli serie A italijansko prvenstvo

Ponedeljek, 23. 10. 2023, 22.54

6 mesecev, 1 teden

ITALIJANSKO PRVENSTVO, 9. KROG

Udinese še brez uspeha, Inter ne popušča, Juventus slavil na derbiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Jaka Bijol Udinese | Jaka Bijol z Udinesejem ni slavil tudi na deveti tekmi sezone. | Foto Guliverimage

Jaka Bijol z Udinesejem ni slavil tudi na deveti tekmi sezone.

Foto: Guliverimage

Nogometaši Udineseja z Jako Bijolom so še vedno brez zmage v italijanskem prvenstvu. V devetem krogu serie A se je zasedba iz Vidma na domačem stadionu Friuli z Leccejem razšla z 1:1. Krog se je začel v soboto z obračunom Verone in Napolija. Prvaki so v prejšnjem krogu doživeli drugi poraz, zdaj pa se zmago s 3:1 vrnili na pravo pot. Dva gola je zabil Khvicha Kvaratskhelia. Drugi Inter je s 3:0 premagal Torino, Lautaro Martinez je dosegel 11. gol. Derbi kroga pa sta v nedeljo zvečer odigrala AC Milan in Juventus. Z 1:0 je slavila gostujoča ekipa iz Torina.

Fiorentina
Sportal Fiorentini skalp prvakov, Milan na vrhu

Nogometaši Udineseja so še vedno brez zmage. Za Udinese je ob remiju z Leccejem (1:1) zadel Francoz Florian Thauvin z 11-metrovke v 49. minuti, za Lecce pa rezervist Roberto Piccoli v 83. minuti. Od treh slovenskih nogometašev je za Udinese, ki je na dosedanjih devetih tekmah šestkrat remiziral in trikrat izgubil, nastopil le Jaka Bijol. Štiriindvajsetletni osrednji branilec iz Vuzenice je odigral celotno tekmo, medtem ko Sandi Lovrić in David Pejičić nista bila v kadru zasedbe iz Furlanije.

Zmaga Juventusa na derbiju v Milanu

Veselje nogometašev Juventusa, ki so se približali milanskima kluboma na prvih dveh mestih. | Foto: Reuters Veselje nogometašev Juventusa, ki so se približali milanskima kluboma na prvih dveh mestih. Foto: Reuters V Milanu sta AC Milan in Juventus prvi polčas končala brez golov, a že v 40. minuti so domači na igrišču ostali le z deseterico po izključitvi Malicka Thiawa. V drugem polčasu je številčno prednost izkoristil Manuel Locatelli, ki je zadel v 63. minuti, kar je bil tudi končni izid.

Inter Milan je v Torinu prvi polčas igral brez golov, v drugem pa so Marcus Thuram, Lautaro Martinez in Hakan Calhanoglu stvari postavili na pričakovano mesto. Martinez je zdaj že pri 11 zadetkih in je vodilni med strelci v ligi.

Roma je doma gostila Monzo in jo premagala z 1:0, potem ko je v 90. minuti zadel Stephan El Shaarawy. Ob tem so ga oblile solze. "Mediji so me obtožili, da sem vpleten v stavniški škandal. To boli, to je povsem neresnično. Ljubim ta šport, spoštujem nogomet in ne bi nikoli naredil česa takšnega," je dejal El Shaarawy.

Napoli do zmage

Khvicha Kvaratskhelia je za peto zmago Napolija zabil dva gola. | Foto: Reuters Khvicha Kvaratskhelia je za peto zmago Napolija zabil dva gola. Foto: Reuters Mesec september je Napoli končal z dvema visokima zmagama: v serie A so Udinese premagali s 4:1, Lecce pa s 4:0. Pred oktobrskim reprezentančnim premorom pa sta se aktualnim italijanskim prvakom zgodila dva boleča poraza. In to oba na domači zelenici. V ligi prvakov z 2:3 proti Realu Madridu in v domači ligi z 1:3 proti Fiorentini. Zdaj so vendarle znova na pravi poti: Hellas so v Veroni premagali s 3:1, dva gola je zabil gruzijski reprezentant Khvicha Kvaratskhelia. Manjkal je njihov prvi zvezdnik Victor Osimhen. Neapeljčani to sezono niso tako dominantni kot v prejšnji: na devetih tekmah serie A so zbrali pet zmag, dva remija in dva poraza.

Na lestvici ima Inter 22 točk, sledi Milan z 21, na tretjem mestu je Juventus z 20 točkami, na četrtem in petem pa sta Napoli in Fiorentina s po 17. 

Italijansko prvenstvo, 9. krog:

Sobota, 21. oktober:

Nedelja, 22. oktober:

Ponedeljek, 23. oktober:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

11 – Lautaro Martinez (Inter)
6 - Osimhen (Napoli)
5 – Berardi (Sassuolo), Gonzalez (Fiorentina), Lukaku (Roma)
4 – Bonaventura (Fiorentina), Chiesa (Juventus), Colpani (Monza), Giroud (Milan), Krstović (Lecce), Orsolini (Bologna), Pinamonti (Sassuolo), Politano (Napoli), Pulisic (AC Milan), Vlahović (Juventus)

Alejandro Dario Gomez
Sportal Član Monze in reprezentant Argentine suspendiran
Ne spreglejte