Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2024,
22.56

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Atalanta italijansko prvenstvo serie A Napoli Juventus Udinese Sandi Lovrič Jaka Bijol AC Milan Inter Milano

Ponedeljek, 26. 2. 2024, 22.56

2 meseca

Italijansko prvenstvo, 26. krog

Roma slavi Argentinca, nova suverena predstava Interja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Paulo Dybala | Paulo Dybala se je podpisal pod hat-trick. | Foto Guliverimage

Paulo Dybala se je podpisal pod hat-trick.

Foto: Guliverimage

V 26. krogu italijanskega prvenstva je Roma s 3:2 premagala Torino, blestel je Paulo Dybala s hat-trickom, Fiorentina je premagala Lazio (2:1). Vodilni Inter je na gostovanju pri Lecceju zmagal s 4:0, dva zadetka je dosegel vodilni strelec Lautaro Martinez, vknjižil sedmo zaporedno prvenstveno zmago, po kateri ima pred najbližjim zasledovalcem Juventusom šest točk prednosti. Stara dama se je namučila za domačo zmago nad Frosinonejem (3:2) in po štirih tekmah le dočakala zmago. Junak srečanja je bil dvakratni strelec in asistent Dušan Vlahović. Milan in Atalanta sta se v nedeljo zvečer razšla brez zmagovalca.

Inter je v nedeljo na gostovanju pri Lecceju upravičil vlogo favorita in zanesljivo zmagal. Lautaro Martinez je dosegel zadetka v 15. in 56. minuti ter tako še izboljšal svoj strelski izkupiček. Zdaj je pri 22 golih in je zanesljivo prvi strelec lige. Davide Frattesi je zadel v 54. minuti, obenem pa je podal za tretji gol Interja, četrtega pa je prispeval Stefan de Vrij v 67. minuti.

Inter je s 4:0 odpravil Lecce in se utrdil na prvem mestu. | Foto: Guliverimage Inter je s 4:0 odpravil Lecce in se utrdil na prvem mestu. Foto: Guliverimage

Juventus je igral proti Frosinoneju (3:2), pri katerem tokrat ni bilo v kadru Matjaža Kamenšek Pahiča. Čeprav je bil torinski klub v vlogi velikega favorita, pa so njegovi navijači v prvem polčasu videli po dva gola na vsaki strani. Pri domačih je oba dosegel Dušan Vlahović v tretji in 32. minuti (s 15 goli je drugi strelec lige), obakrat mu je podal Weston McKennie. Walid Cheddira in Marco Brescianini pa sta bila strelca za goste. Torinčani, ki so prevladovali v posesti in strelih, so do zmagovitega zadetka prišli šele v 95. minuti, ko je zadel Daniele Rugani.

Dušan Vlahović je dosegel proti Frosinoneju v prvem polčasu dva zadetka, nato je v peti minuti sodnikovega podaljška prispeval še podajo za zmagoviti zadetek Danieleja Ruganija. | Foto: Reuters Dušan Vlahović je dosegel proti Frosinoneju v prvem polčasu dva zadetka, nato je v peti minuti sodnikovega podaljška prispeval še podajo za zmagoviti zadetek Danieleja Ruganija. Foto: Reuters

Milan je igral proti Atalanti, tekma se je končala z 1:1. Oba zadetka sta padla v prvem polčasu. Najprej je Rafael Leao zadel za Milan v tretji minuti, v 42. pa je Teun Koopmeiners izenačil z bele pike.

Napoliju ne gre in ne gre

Cagliari je gostil branilca naslova Napoli, ki mu to sezono ne gre po željah. Neapeljčani so tudi proti predzadnji ekipi lige igrali le 1:1. Victor Osimhen je v 65. minuti sicer poskrbel za vodstvo gostov, toda v 96. minuti je izenačil Zito Luvumbo.

Udinese je bil proti Genoi neuspešen še devetič v sezoni. Za zmago domačih sta že v prvem polčasu zadela Mateo Retegui in Mattia Bani. Ob tem je ekipa iz Vidma od 49. minute igrala še z nogometašem manj na igrišču, saj je drugi rumeni karton prejel Thomas Kristensen. Sandi Lovrić je za Udinese igral do 86. minute.

Sandi Lovrić je z Udinesejem klonil devetič v sezoni. | Foto: Guliverimage Sandi Lovrić je z Udinesejem klonil devetič v sezoni. Foto: Guliverimage

Italijansko prvenstvo, 26. krog:

Petek, 23. februar:

Sobota, 24. februar:

Nedelja, 25. februar:

Nedelja, 26. februar:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

22 – Lautaro Martinez (Inter)
15 – Vlahović (Juventus)
12 – Giroud (Milan)
11 – Dybala (Roma) 
10 – Soule (Frosinone), Thuram (Inter)
9 – Berardi (Sassuolo), Calhanoglu (Inter), Gudmundsson (Genoa), Lukaku (Roma), Orsolini (Bologna), Pinamonti (Sassuolo), Zapata (Torino), Zirkzee (Bologna)
8 – Koopmeiners (Atalanta), Osimhen (Napoli), 
7 – Bonaventura (Fiorentina), Colpani (Monza), Gonzalez (Fiorentina), Lookman (Atalanta), Ngonge (Napoli), Pulisic (Milan)
...
1 – Lovrić (Udinese)

Ne spreglejte