Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 9. 2019,
22.40

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

italijansko prvenstvo Jasmin Kurtić Josip Iličić Valter Birsa Samir Handanović Rok Vodišek Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Juventus

Nedelja, 1. 9. 2019, 22.40

4 leta, 7 mesecev

Italijansko prvenstvo, 2. krog

Iličić praznih, Handanović polnih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Gonzalo Higuain | Drugi gol za Juventus je dosegel Gonzalo Higuain, nekdanji ljubljenec navijačev Napolija, ki so Argentincu močno zamerili selitev v Torino. Proti Napoliju je dosegel že šest zadetkov. | Foto Reuters

Drugi gol za Juventus je dosegel Gonzalo Higuain, nekdanji ljubljenec navijačev Napolija, ki so Argentincu močno zamerili selitev v Torino. Proti Napoliju je dosegel že šest zadetkov.

Foto: Reuters

Italijanski prvak Juventus je v razburljivem derbiju 2. kroga serie A, ki ga je zaznamovala velika vrnitev gostov iz 0:3 na 3:3, premagal Napoli s 4:3. Zmagovalca je z atraktivnim avtogolom v zadnjih sekundah srečanja odločil branilec Napolija Kalidou Koulibaly. V Rimu sta se v večnem derbiju Lazio in roma razšla brez zmagovalca. Josip Iličić je moral priznati poraz, zato pa se je veselil zmage Samir Handanović.

Cristiano Ronaldo je prvi zadetek v novi sezoni dočakal v 2. krogu italijanskega prvenstva. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je prvi zadetek v novi sezoni dočakal v 2. krogu italijanskega prvenstva. Foto: Reuters

Derbi v Torinu je v prvem polčasu potekal po željah domačih navijačev. Stara dama, ki jo vodi nekdanji trener Neapeljčanov Maurizio Sarri, je že v uvodnih 20 minutah dvakrat zatresla mrežo Napolija in si priigrala lepo prednost. Najprej je v 16. minuti zadel v polno Danilo. Brazilec, ki se je poleti preselil k italijanskemu prvaku iz Manchestra, je pred tem na igrišču prebil le 26 sekund, saj je vstopil v igro namesto poškodovanega Mattie De Sciglia.

Kmalu je vodstvo Juventusa podvojil Gonzalo Higuain. Ko je v 62. minuti Cristiano Ronaldo popeljal Juve do velikega vodstva s 3:0, je marsikdo pomislil, da je zmagovalec obračuna že odločen. Gostje se niso predali, ampak zgolj v nekaj minutah, v polno sta zadela Kostas Manolas in Hirving Lozano, znižali na 2:3. Ko je Giovanni Di Lorenzo v 81. minuti izenačil na 3:3, to je bil njegov prvi zadetek v dresu Napolija, so navijači Juventusa obnemeli od razočaranja.

Neapeljčani so bili na pragu velikega podviga, a so se zadnji ponovno veselili gostitelji. Branilec Napolija Kalidou Koulibaly je globoko v sodnikovem podaljšku predložek Miralema Pjanića nepričakovano preusmeril v lastno mrežo. Dosegel je atraktiven avtogol, se prijel za glavo, na tribunah stadiona Allianz v Torinu pa je sledilo veliko veselje.

Razočaranje Kalidouja Koulibalyja po nesrečnem avtogolu v sodnikovem podaljšku. | Foto: Reuters Razočaranje Kalidouja Koulibalyja po nesrečnem avtogolu v sodnikovem podaljšku. Foto: Reuters

Na uvodnem dejanju 2. kroga serie A je Bologna v petek z zadetkom v 93. minuti premagala Spal Jasmina Kurtića, ki je igral celotno srečanje. V uvodnem sobotnem srečanju je Milan doma tesno premagal Brescio (1:0), za katero ponovno ni igral zvezdniški napadalec Mario Balotelli.

Zanimivo je bilo tudi na večnem derbiju v Rimu. Romo je v vodstvu z enajstih metrov popeljal Aleksandar Kolarov, v 59. minuti pa je končni izid postavil Luis Alberto.

Atalanta Josipa Iličića, ki je odigral celotno tekmo, je doma izgubila s Torinom. Valter Birsa je s Cagliarijem skušal presenetiti okrepljeni Inter Samirja Handanovića. Slovenski vratar je bil na koncu srečnejši, potem ko se je z 2:1 veselil zmage. Birsa je tekmo presedel na klopi. Genoa Roka Vodiška, ni ga bilo v kadru, je preskočila Fiorentino, Žan Majer pa je prebil vseh 90 minut na zelenici, a jo na koncu zapustil sklonjene glave, saj je Verona zmagala z 1:0.

Samir Handanović
Sportal Deja vu v Monaku. Handanović proti Messiju, Oblak pa proti Ronaldu.
Chiellini izgubljen za pol leta

Stara dama je pred obračunom z Napolijem izvedela, da dolgo ne bo mogla računati na branilca Giorgia Chiellinija, ki si je strgal vezi desnega kolena, tako da bo moral na operacijo. Prisilni počitek 35-letnega italijanskega reprezentanta naj bi po prvih napovedih trajal kar šest mesecev.

Italijansko prvenstvo, 2. krog

Lestvica:

Najboljši strelci:

2 - Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Luis Muriel (Atalanta)
...

Ne spreglejte