Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 1. 2015,
14.24

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Samir Handanović Gianluigi Buffon Inter Milano Roberto Mancini Juventus

Sreda, 7. 1. 2015, 14.24

4 leta, 10 mesecev

Italija spet opeva Samirja Handanovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović se je izkazal na italijanskem derbiju, kjer je Interju pomagal do dragocene točke pri Juventusu. "Škoda, da nismo zmagali," je dejal po srečanju.

Derby d'Italia se je razpletel brez zmagovalca. Prvi polčas je povsem pripadel gostiteljem. Vodilni Juventus si je hitro zagotovil vodstvo, že v peti minuti je zadel v polno Carlos Tevez. Slovenski vratar Interja je bil ob strelu Argentinca, z 11 zadetki najboljšega strelca serie A, nemočen, pozneje pa je zaklenil vrata in pomagal soigralcem do zaslužene točke.

"Slaba stvar je, da še vedno prejemamo hitre zadetke, pozitivna pa, da smo se tokrat uspešno vrnili v igro. Tega na nekaterih prejšnjih tekmah nismo zmogli. Moramo zamenjati miselnost in pristop v začetnih minutah," je po dvoboju v mikrofon Sky Sports dejal Samir Handanović.

Inter v prvem polčasu ni navdušil, ampak dovolil Juventusu, da je oblegal njegova vrata. Če je kdo pričakoval, da bo strateg Roberto Mancini med polčasoma dvignil glas in okregal izbrance, se je zmotil.

"Mirno nam je povedal, da ni zadovoljen z našo igro, in nas opozoril na napake. V drugem delu smo pokazali drugačen pristop in zasluženo dosegli ugodnejši rezultat. Škoda, da nismo zmagali, a končni rezultat je glede na našo igro v prvem polčasu kar zaslužen. V Torino smo prišli z namenom, da igramo odprt nogomet. Žal smo naredili preveč napak. Potrebujemo še nekaj časa, da se prilagodimo trenerjevim idejam," je priznal Ljubljančan, ki je v Italiji zelo cenjen, stanovski kolegi pa so ga v prejšnji sezoni izbrali za najboljšega vratarja prvenstva.

Sarma se tako kot soigralci, še najbolj pa najnovejši zimski novinec Lukas Podolski, privaja na zahteve trenerja Mancinija, ki skuša obrambni zid prestaviti višje v igralno polje, bližje sredini.

O podaljšanju pogodbe ni želel govoriti

V zadnjem času se je pojavilo kar nekaj govoric o tem, da bi lahko po koncu sezone zapustil klub. Ali razmišlja o tem, da bi z Interjem podaljšal sodelovanje? "Bomo videli. Če bo kaj konkretnega, me bodo poklicali in se bomo pogovorili. Se pa lahko v nogometu stvari spreminjajo zelo hitro, zato igralci neradi govorimo o tem. Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost, mene najbolj zanima sedanjost," ni želel razpredati o tem, ali bi se po koncu sezone res lahko poslovil od San Sira.

Z Interjem še ni dočakal častnega izziva, da bi igral v ligi prvakov. Če bo želel največje tekmovanje izkusiti v prihodnji sezoni, bo moral milanski klub v prvenstvu osvojiti vsaj tretje mesto. Za zdaj je od njega oddaljen osem točk.

"Tretje mesto? Najprej moramo izboljšati svojo igro. Liga je zelo izenačena, tako da potrebuješ le od tri do štiri zaporedne zmage in si že višje. A najprej moramo popraviti svojo igro," trezno razmišlja mlajši izmed bratrancev Handanović.

Vsi mediji, ki so podrobneje spremljali tekmo, so se zelo pohvalno izrazili o predstavi 30-letnega Ljubljančana med vratnicama gostov. "Poskrbel je za serijo izjemnih obramb in Inter ohranil v tekmi," so zapisali pri mednarodni različici spletnega portala Goal.com in Handanoviću v osnovnošolskem ocenjevanju namenili štiri zvezdice.

"Izjemno" je bil pridevnik, ki so ga Handanoviću namenili pri portalu Forzaitalianfootball.com. "Slovenec je zbral nekaj pomembnih obramb in poskrbel, da se Inter v Milano ni vrnil poražen. V drugem polčasu je z izjemno obrambo ustavil poskus Andrea Pirla s prostega strela," so še zapisali in Ljubljančanu namenili oceno 7,5. Najvišjo od vseh.

Enako oceno, tudi v njihovem izboru je bil izbran za najboljšega posameznika derbija, so slovenskemu reprezentantu namenili tudi pri italijanski različici spletnega portala Eurosport.com. "Vsaj pet obramb je zbral, od tega tri res izjemne v trenutkih, ki so bili odločilni. Da niso izgubili, se lahko pri Interju zahvalijo predvsem izjemnemu slovenskemu vratarju," so zapisali.

Hvalospevov na račun verjetno najboljšega posameznika skromnega Interja v tej sezoni ni manjkalo niti na spletu. Nekaj takšnih, ki so jih nogometni navdušenci namenili Handanoviću, smo zbrali tudi tukaj.

Ne spreglejte