Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
16. 11. 2015,
15.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bosna in Hercegovina Irska

Ponedeljek, 16. 11. 2015, 15.22

7 let, 12 mesecev

Irski selektor opozarja: Proti BiH lahko doživimo katastrofo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometni večer bo podal 22. udeleženca evropskega prvenstva, ki ga bo leta 2016 gostila Francija. Po prvi tekmi je v boljšem položaju Irska, ki ji danes za napredovanje proti BiH zadošča že remi 0:0.

Irci so si na prvi tekmi v Zenici priigrali prednost. Na srečanju, ki ga je zaznamovala gosta megla in jezila občinstvo ter ljubitelje nogometa, prikovane pred zasloni, so remizirali z 1:1. Nekaj časa je kazalo celo, da bodo na vročem gostovanju premagali tekmeca, saj so povedli z 1:0, a so gostitelji v izdihljajih srečanja le izenačili in poskrbeli za izjemno zanimivo revanšo.

Irska je na evropskem prvenstvu nazadnje nastopila leta 2012, ko si je vstopnico zagotovila v dodatnih kvalifikacijah (izločila je Estonijo), BiH pa še čaka krstni nastop. Če bi preskočila irsko oviro, bi si tako zagotovila drugi nastop na velikem tekmovanju (poleg SP 2014) in poskrbela za veliko evforijo.

"Če bi se uvrstili na prvenstvo, bi bil to velik dosežek za našo državo. Skušali bomo premagali BiH. Če bomo na tekmo krenili z drugačnimi nameni, bi se lahko znašli v težavah. Če bi se na igrišču napačno postavili, bi lahko doživeli katastrofo," je selektor Irske Martin O'Neill zanikal, da bi njegovi izbranci igrali na 0:0.

Remi brez zadetkov bi Ircem zaradi pravila pomembnosti zadetka v gosteh zadoščal za napredovanje, a bodo Irci krenili vseeno na zmago. Doma so neporaženi že osem tekem zapored. Nazadnje so ostali praznih rok maja 2014, ko jih je ugnala Turčija.

Baždarević: Smo dovolj kakovostni za napredovanje

Selektor BiH Mehmed Baždarević pričakuje v Dublinu agresivnejšo izvedbo svojih izbrancev. "Imamo dovolj kakovosti in moči, da bi si lahko priigrali dovolj priložnosti in jih pretopili v zadetke," se nekdanji jugoslovanski reprezentant zaveda, da morajo za napredovanje nujno zatresti irsko mrežo.

Navijače BiH je razveselila novica, da bo najboljši napadalec Edin Džeko pripravljen za srečanje. Napovedal je, da bi lahko na štadionu Aviva zaigral tudi z dvema ali pa celo tremi kandidati v konici napada. V to ga bo silil razplet dogodkov.

"Najpomembneje je, da ne prejmemo zadetka. Pripravljeni smo na vse, tudi na podaljšek in izvajanje kazenskih strelov. Potrebno bo tudi malce sreče," meni vratar Asmir Begović, ki mu med vratnicama Chelseaja ne gre najbolje, danes pa lahko z rojaki izpiše eno najlepših zgodb v zgodovini reprezentančnega nogometa BiH.

Ne spreglejte