Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
21. 10. 2016,
11.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

2

Natisni članek

serie A Liga Europa Antonio Candreva Frank de Boer Southampton Inter Mauro Icardi Samir Handanović

Petek, 21. 10. 2016, 11.25

6 let, 7 mesecev

Po pomembni zmagi Interja v Evropi

Inter se klanja rešitelju Handanoviću: Bil je neverjeten

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

2

Samir Handanović Inter Southampton | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši Interja so v četrtek v 3. krogu skupinskega dela evropske lige premagali Southampton (1:0) in prekinili niz treh zaporednih porazov pod vodstvom Franka de Boerja. Nizozemec je po sladki zmagi izpostavil številna uspešna posredovanja Samirja Handanovića in dodal, da je srečen, ker lahko sodeluje s tako dobrim vratarjem.

Navijači Interja so si v četrtek na San Siru oddahnili, podobno velja za nogometaše in strokovno vodstvo, ki se je po takšnih in drugačnih krizah naposlušalo kritik. Trije zaporedni porazi in afera, ki jo je zakuhal kapetan Mauro Icardi, so v tabor Interja vnesli nemir.

Handanović kot Buffon

Slovenski vratar je bil nerešljiva uganka za napadalce Southamptona. | Foto: Reuters Slovenski vratar je bil nerešljiva uganka za napadalce Southamptona. Foto: Reuters Po zmagi nad Southamptonom, prvi v tej evropski sezoni, se je v slačilnico modro-črnih vrnilo veselje, največ pohval pa si je poleg strelca atraktivnega zadetka Antonia Candreve, ki je odločil tekmo, prislužil izkušeni slovenski vratar.

Nekdanji prvi vratar slovenske izbrane vrste Samir Handanović je blestel med vratnicama in ubranil vse, kar so proti njegovim vratom poslali nogometaši angleškega premierligaša.

Nanizal je nekaj obramb, ki so jih italijanski mediji označili za čudežne, in njegov prispevek primerjali s tistim, ki ga je na dvoboju med Juventusom v Lyonu pokazal Gianluigi Buffon.

V izdihljajih srečanja, ko se je Inter zaradi izključenega Marcela Brozovića povlekel na svojo igralno polovico, je zablestel z obrambo tekme. Strel rezervista Southamptona Charlieja Austina je ustavil z glavo in dodal piko na i izvrstni predstavi, s katero je prvič v tej evropski sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno. Inter je zmagal z 1:0 in se v ligi Europa vrnil med žive.

Handanović: Nismo igrali dobro

Ni bil zadovoljen s predstavo soigralcev. | Foto: Reuters Ni bil zadovoljen s predstavo soigralcev. Foto: Reuters ''To je bila tekma, v kateri smo morali zmagati za vsako ceno. Nismo igrali dobro, to moramo priznati, a so najbolj pomembne tri točke. Mučili smo se, a smo na koncu pokazali več odločnosti in želje od tekmeca,'' je v mikrofon Sky Sport Italia povedal 32-letni Ljubljančan.

''Moramo biti bolj praktični v igri, ne le napadati. Ko izgubimo žogo, ne naredimo dovolj taktičnih sprememb. Premalo storimo prekrškov, s katerimi bi preprečili protinapade tekmeca,'' je očital soigralcem pomanjkljivosti v igri, ki jih želi v nadaljevanju sezone odpraviti. Southampton je v Milanu nekajkrat nevarno ogrozil Handanovićeva vrata, dvakrat je žogo z golove črte reševal japonski branilec Yuto Nagatomo.

Ljubljančan rešil kožo Nizozemcu in prejel pohvale

''Najbolj zahtevna je bila zadnja obramba. Nisem imel ničesar izgubiti, vrgel sem se proti žogi,'' je opisal zadnjo obrambo, ki ji je navdušeno zaploskal tudi trener Frank de Boer.

Ljubljančan je ohranil Inter v boju za napredovanje v 1/16 finala evropske lige in rešil kožo trenerju Franku de Boerju. | Foto: Reuters Ljubljančan je ohranil Inter v boju za napredovanje v 1/16 finala evropske lige in rešil kožo trenerju Franku de Boerju. Foto: Reuters

Nizozemec je nevarno visel na položaju trenerja Interja. S tremi zaporednimi porazi je izgubil zaupanje v očeh navijačev, ki jih je dodatno podkurila afera s kapetanom Icardijem. Po zmagi nad Southamptonom je marsikaj lažje. ''Imamo fantastičnega vratarja. Bil je neverjeten. Vedeli smo, da je zelo dober, to je pokazal znova. Srečni smo, ker ga imamo,'' ni skoparil s pohvalami na račun slovenskega vratarja.

Razočaranje v vrstah angleškega kluba

Na Otoku so težko sprejeli poraz Southamptona, ki ga je na San Siru spremljalo sedem tisoč navijačev. Trener Claude Puel ni skrival razočaranja: "Nadzorovali smo potek igre, a nismo imeli dovolj sreče. Zelo smo razočarani," je dejal francoski strateg, kapetan svetnikov Virgil van Dijk pa je dodal: "Če si je kdo zaslužil zmago, smo bili to mi. Inter je dosegel gol iz edine priložnosti. Zmago bi si zaslužili mi, a je to pač nogomet," je odvrnil Nizozemec.

Ne spreglejte