Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 1. 2018,
17.23

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HSV Hamburg Markus Gisdol Bernd Hollerbach

Ponedeljek, 22. 1. 2018, 17.23

6 let, 3 mesece

HSV bo reševal Hollerbach

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Bernd Hollerbach | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nemški nogometni prvoligaš Hamburg, ki je v soboto po porazu proti zadnjeuvrščeni ekipi nemške bundeslige Kölnu ostal brez trenerja Markusa Gisdola, je našel zamenjavo. V nadaljevanju sezone bo skušal HSV v varne vode spraviti njegov nekdanji igralec Bernd Hollerbach.

Gisdol je HSV vodil od septembra 2016. V prejšnji sezoni se je klubu uspelo izogniti izpadu v drugo ligo prav v zadnjem krogu, v tej sezoni pa je spet v težavah, saj je predzadnji in se tako sooča s svojim sploh prvim izpadom iz elitne nemške lige.

Hamburg je dobil prvi dve tekmi v sezoni, a od takrat dodal le še dve zmagi. Po 19 krogih ima zgolj petnajst točk, le tri je pred zadnjeuvrščenim Kölnom in za pet zaostaja za varnim 15. mestom.

Markus Gisdol je po porazu proti neposrednemu tekmecu v boju za obstanek izgubil trenersko službo pri HSV. | Foto: Getty Images Markus Gisdol je po porazu proti neposrednemu tekmecu v boju za obstanek izgubil trenersko službo pri HSV. Foto: Getty Images

Hollerbach je danes s klubom sklenil pogodbo do konca sezone 2018/19, kar mu teoretično omogoča službo tudi, če bo klub izpadel v drugo ligo. Hamburg tega sicer še nikoli ni doživel, je pa bil v zadnjih letih že večkrat zelo blizu slovesu od elitne druščine, a se je dvakrat rešil v dodatnih kvalifikacijah.

Zdaj 48-letni nekdanji nogometaš Hamburga Hollerbach, igral je med letoma 1996 in 2004, je bil nazadnje trener drugoligaša Würzburga, a se je poslovil po koncu prejšnje sezone, ko je klub izpadel v tretjo ligo. Zdaj ga čaka zahtevna naloga reševanja kluba z dolgo tradicijo, ki je bil nekoč celo zmagovalec pokala Uefa (leta 1983), zadnjo lovoriko, nemški pokal, pa je osvojil tudi že precej oddaljenega leta 1987.

Ne spreglejte