Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 8. 2017,
23.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Natisni članek

Matjaž Kek NK Rijeka NK Osijek Hajduk Split Dinamo Zagreb Matic Črnic Petar Stojanović Hrvaška

Ponedeljek, 7. 8. 2017, 23.03

6 let, 7 mesecev

Hrvaško prvenstvo, 4. krog

Večer, ko je šlo Keku na Hrvaškem vse narobe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Matjaž Kek | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Rijeke so brez Matica Črnica, ki ga Matjaž Kek ponovno ni uvrstil med kandidate za srečanje, izgubili na gostovanju v Osijeku (0:1) in zapravili priložnost za vrnitev na vrh. Dodaten udarec Keku predstavljata izključitvi Vešovića in Maleša, ki v petek, ko bo na Rujevici gostoval vodilni Dinamo Zagreb, ne bosta mogla pomagati Rijeki. Na seznamu poškodovanih se je znašlo še nekaj zelo pomembnih igralcev.

Rijeka, ki se pripravlja na odločilna evropska spopada za vstop v skupinski del lige prvakov proti grškemu velikanu Olympiakosu, je na "manjšem" derbiju četrtega kroga ostala brez točk pri Osijeku, ki je v četrtek še drugič zapored premagal PSV Eindhoven in ga izločil iz kvalifikacij za ligo Europa. To je bilo poleg zmagoslavja Domžal nad Freiburgom najodmevnejše presenečenje v evropskih pokalih.

Slavonci, ki so zaradi zgoščenega ritma in dodatnih evropskih nastopov v domačo sezono vstopili neprepričljivo ter nanizali tri remije, so prvi v tej sezoni premagali zasedbo Matjaža Keka. Osijek je v 18. minuti z bele točke v vodstvo popeljal kapetan Borna Barišić, nato pa je soigralce pri Rijeki, ki so bili nezadovoljni s sodniško odločitvijo, saj so menili, da ne bi smel dosoditi kazenskega udarca, pustil na cedilu Marko Vešović. Črnogorski reprezentant si je v treh minutah priigral dva rumena kartona in moral predčasno z igrišča.

Hrvaški prvak, za katerega ponovno ni kandidiral občasni slovenski reprezentant Matic Črnic, se je znašel pred zahtevno nalogo. Trudil se je, da bi z igralcem manj izenačil, a mu ni uspelo. V dodatne težave ga je spravila še izključitev Mateja Maleša.

Zmagoviti zadetek Osijeka z enajstmetrovke, ki je razburila Rijeko:

Mariborčan je tako izgubil prvič v sezoni. V prejšnji sezoni je ostal neporažen do 32. kroga, ko je 6. maja 2017 izgubil na gostovanju v Zagrebu pri Lokomotivi.

Veliki udarci za Keka

Rijeka se bo v prihodnjem krogu v petek pomerila z Dinamom. To bo veliki derbi petega kroga, ki bo odločal o prvem mestu. Kekova četa bo oslabljena, saj ne bo mogla računati na Ristovskega (odhod), Maleša in Vešovića (oba kaznovana), ogromno dela pa čaka zdravniško službo pri hrvaškem prvaku. 

V Osijeku so se poškodovali kapetan Filip Bradarić (odigral le 22 minut in si poškodoval ramo), napadalec Mario Gavranović (poškodba mišice) in branilec Leonard Zuta (prejel štiri šive na glavi). V izdihljajih srečanja se je zaradi izčrpanosti zgrudil na tla branilec Dario Župarić. Za trenutek je izgubil zavest, a si je po hitri zdravniški pomoči opomogel.

Rijeko zapustil najdražji igralec

Med Kekovo zasedbo je izstopal makedonski branilec Stefan Ristovski. Vreden je 2,5 milijona evrov (vir: Transfermarkt.de), predstavljal je najboljšo rešitev za položaj desnega bočnega branilca.

Ko pa se je zanj začel zanimati Sporting iz Lizbone, je Makedonec zapustil Kvarner še pred tekmama play-offa z Olympiakosom in sklenil sodelovanje s portugalskim velikanom.

To je nov udarec za nekdanjega slovenskega selektorja, ki pripravlja ekipo na zahtevna izpita z grškim velikanom. Ristovski je tako zadnjo tekmo za Rijeko odigral v kvalifikacijah za ligo prvakov proti Salzburgu.

Dinamo s Stojanovićem premagal Hajduk

V nedeljo je bilo zanimivo na štadionu Maksimir, kjer domuje zagrebški Dinamo. Hrvaški podprvak je premagal večnega tekmeca iz Splita (3:1) in se povzpel na prvo mesto. Na največjem hrvaškem derbiju je slovenske barve zastopal branilec modrih Petar Stojanović. Dinamu je do vedno sladke zmage nad Hajdukom, ki je na tekmi za dalj časa izgubil najboljšega strelca Marka Futacsa (zaradi poškodbe kolena je najverjetneje že končal letošnje nastope), pomagal od prve do zadnje minute.

Vrhunci dvoboja med Dinamom in Hajdukom:

V četrtem krogu hrvaškega prvenstva so se med seboj pomerili vsi štirje hrvaški klubi, ki so si zagotovili nastop v play-offu kvalifikacij za evropska tekmovanja.

Lestvica:

1. Dinamo Zagreb 4 tekme - 10 točk
2. Rijeka 4 - 9
3. Slaven Belupo 4 - 9
4. Hajduk Split  4 - 7 
5. Inter Zaprešić 4 - 7
6. Osijek 4 - 6
7. Lokomotiva Zagreb 4 - 4
8. Rudeš 4 - 2 
9. Istra 1961 4 - 1
10. Cibalia Vinkovci 4 - 0

Ne spreglejte