Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 5. 2009,
10.33

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 7. 5. 2009, 10.33

8 let, 2 meseca

Hiddink: Bili smo oškodovani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Le slabo leto po dramatičnem porazu v Moskvi je tabor Chelseaja znova zavit v črnino. Razočaranje je še toliko večje, saj naj bi sodnik storil kopico napak. Je bila to zarota proti otoškem finalu?

''Modri'' so do vstopa v nogometni raj potrebovali le še nekaj minut. Katalonski stroj, ki je v soboto brez milosti ponižal večnega tekmeca iz Madrida, ni in ni našel poti, kako zatresti mrežo Londončanov. Ko je že vse kazalo, da bo ''atomski'' napad Barcelone ostal tudi v drugem polfinalnem srečanju prikrajšan za zadetke, je srca ljubiteljev ''napadalnega'' nogometa ogrel zadetek Andresa Inieste.

Globoko v sodnikovem podaljšku, ki je postregel še z eno sporno odločitvijo glavnega delivca pravice Toma Henninga Ovreboja. Norvežan je spravljal v živce obe strani. Gostiteljem je ''pozabil'' kar nekajkrat pokazati na belo točko, gostom iz Španije pa je prestrogo izključil Erica Abidala. Več razlogov za nezadovoljstvo je po ''pirovem'' remiju imel kajpak Chelsea, ki znova ni izpolnil evropskih sanj. ''V nogometu se redno dogaja, da igralci, trenerji in sodniki delajo napake. To je del igre. Ko pa se napake kopičijo in jih je kar naenkrat več, to ni več 'pravi' nogomet. Tokrat sem videl eno izmed najslabših sojenj v moji karieri,'' je dejal Guus Hiddink in potrdil, da je bilo po tekmi v slačilnici gostiteljev zelo ''vroče''.

Teorijo zarote bo potrebno dokazati

''Popolnoma razumem občutek mojih varovancev, ki po izpadu niso mogli skriti besa in razočaranja. Prevladalo je mnenje, da smo bili oškodovani ter da smo nepravično končali pot v polfinalu,'' je bila ugotovitev izkušenega Nizozemca, ki ''modre'' barke ni popeljal do rimskega finala.

Načrte mu je prekrižal edini strel gostov na tekmi, ki je romal v okvir vrat Petra Čecha. Po Otoku se je kmalu po dvoboju razširilo prepričanje, da je norveški sodnik v vsaj štirih primerih, ko bi lahko dosodil enajstmetrovko za gostitelje, zgolj odmahnil z roko zaradi želje, da se v finalu lige prvakov ne bi znova pripetil angleški finale.

Trener Chelseaja deli svoje mnenje: ''Teorija zarote je zelo 'močna' beseda. Če je že bila prisotna na tekmi, jo bo potrebno dokazati. Ne morem potrditi ali zanikati, če si Evropska nogometna zveza (UEFA) resnično ni želela finala med dvema angleškima kluboma,'' je mnenja ruski selektor, ki tako na klopi Londončanov v tej sezoni ne bo dočakal lovorike.

Le slabo leto dni je minulo od moskovskega šoka, ko je kapetan John Terry v finalu proti ''rdečim vragom'' zapravil idealno priložnost za osvojitev evropske krone. Zaključno žogo z bele točke je zapravil, tokrat pa je bil za bogati londonski klub usoden izjemen strel Inieste v zadnjih izdihljajih srečanja. V zadnjih letih ob slovesih Chelseaja od možnosti naskoka na evropski prestol vsekakor ni dolgčas ...

Ne spreglejte