Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 11. 2017,
17.12

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

ND Gorica NK Ankaran

Sobota, 25. 11. 2017, 17.12

6 let, 4 mesece

Poročilo s tekme Gorica : Ankaran

Gorica zapravila že dobljene točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Miran Srebrnič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Gorice in Ankarana Hrvatinov so se v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:0).

Novogoričani, ki so pogrešali Roka Grudino in Dejana Žigona, še naprej čakajo jubilejno 250. domačo prvoligaško zmago. Čeprav so bili blizu, saj so še v 71. minuti vodili z 2:0, so v zaključku tekme zapravili prednost in dopustili tekmecem, da so prišli do zanje zelo pomembne točke. Novogoričani, ki so tako še tretji krog zapovrstjo brez zmage, sicer ostajajo na petem mestu, a imajo tekmo več in le dve točki več od Celjanov. Ankarančani pa so petič v sezoni igrali neodločeno in za predzadnjim Triglavom zaostajajo za tri točke.

Novogoričani so bili v prvem polčasu večinoma časa boljši tekmec, si priigrali tudi več strelov, a nobeden ni bil dovolj dober za spremembo izida. Tako je na primer v 18. minuti Kyrian Nwabueze prišel do strela, a sprožil prešibko in preveč po sredini, pred tem sta bila nenatančna Rifet Kapić in Leon Marinič.

Slednji je poskusil tudi v 31. minuti, a takrat z roba kazenskega prostora žogo spet poslal v naročje Primoža Bužana, tako kot Jan Humar v 37. minuti. V 44. je Bede Osuji sprožil s prostega strela s 25 metrov, žoga pa je zletela le malo mimo zgornjega kota vrat gostov.

Ti praktično ves polčas niso ogrozili vrat Grege Sorčana, a v sodniškem dodatku bili dotlej najbližje zadetku, ko je Johan Chinwendu Nkama streljal z leve strani kazenskega prostora in zadel nasprotno vratnico.

Rifet Kapić je dosegel sedmi prvenstveni gol v tej sezoni. | Foto: ND Gorica Rifet Kapić je dosegel sedmi prvenstveni gol v tej sezoni. Foto: ND Gorica

Novogoričani so svojo premoč kronali v 55. minuti, ko je po podaji Matije Škarabota z leve strani z glavo zadel Nwabueze. Zanj je bil to četrti zadetek v sezoni, za Škarabota pa četrta podaja.

Na 2:0 je povišal Rifet Kapić v 61. minuti, ko je po dvojni podaji z Osujiem prišel pred vrata gostov in žogo poslal v mrežo za svoj sedmi zadetek v sezoni. Deset minut pozneje pa je Ankaran znižal zaostanek. Po podaji Bradleyja Meledjeja z desne strani je tudi nekoliko srečno iz bližine zadel Tim Vodeb. To je bil drugi njegov gol v sezoni, za Meledjeja pa druga podaja.

V 79. minuti so gosti ostali brez Nkame, ki je dobil drugi rumeni karton zaradi igranja z roko. Kljub temu so varovanci Vlada Badžima tri minute zatem izenačili. Raoul Delgado je podal z leve strani kazenskega prostora, Sorčan je žogo slabo izbil le do Meledjeja, ki mu iz bližine ni bilo težko zadeti mreže. To je bil tretji gol za Meledjeja v sezoni.

Gostitelji so v zaključku poskušali ne vse načine priti do zmage, tako je v 88. minuti Kapić z 20 metrov streljal malo mimo vrat, že v drugi minuti sodniškega dodatka pa se je Bužan izkazal po Nwabuezejevem strelu z glavo in tako ohranil neodločen izid.

Novogoričani bodo v 18. krogu prihodnjo soboto gostovali v Mariboru, Ankarančani pa bodo gostili Aluminij.

Gorica : Ankaran 2:2 (0:0)

Športni park, sodniki: Obrenović (Ljubljana), Pospeh (Petrovče) in Kordež (Ravne na Koroškem).

Strelci: 1:0 Nwabueze (55.), 2:0 Kapić (61.), 2:1 Vodeb (71.), 2:2 Meledje (82.).

Gorica: Sorčan, Škarabot, Celcer, Kavčič, Gregorič, Marinič (od 87. Filipović), Humar, Nagode (od 72. Džuzdanović), Kapić, Osuji, Nwabueze.
Ankaran Hrvatini: Bužan, Matošević (od 69. Smiljanić), Pahor, Badžim, Karamatić, Mate, Nkama, Delgado, Burkić, Cerovec (od 64. Vodeb), Meledje.

Rumeni kartoni: Nwabueze, Nagode; Nkama, Paal, Delgado, Burkić, Pahor.
Rdeči karton: Nkama (79.).

Ne spreglejte