SiolNET. Sportal Nogomet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fifa suspendirala tri svoje člane

3

termometer

Fifa je začasno suspendirala trojico športnih funkcionarjev, vključno z generalnim sekretarjem nogometne zveze Severne in Srednje Amerike ter Karibov (Concacaf) Enriquejem Sanzem.

Sanzu so prepovedali vse nogometne aktivnosti na nacionalni in mednarodni ravni, in sicer zaradi preiskav, ki jih je izvedla Fifina etična komisija v luči podkupovalnih obtožb, ki so jih vložile ameriške oblasti.

Sanz je podpredsednik podjetja Traffic Sports USA, katerega predsednik Aaron Davidson je bil med tistimi marketinškimi direktorji, ki so bili obtoženi v tej Fifini aferi.

Prav tako osumljena Fifina člana izvršnega odbora Jeffrey Webb, predsednik Concacafa in nogometne zveze Kajmasnkih otokov, in Eduardo Li, predsednik kostariške nogometne zveze, sta začasno suspendirana s strani Concacafa zaradi vpletenosti v goljufije, pranje denarja in hudodelsko združevanje.

Fifina etična komisija je v ločeni izjavi za javnost pojasnila, da je suspendirala Jeana Guya Blaisa Mayolasa in Badjija Momba Wanteteja iz nogometne zveze Konga zaradi različnih kršitev etičnega kodeksa.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin