SiolNET. Sportal Nogomet
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
prvi korak načrta pomoči nogometni skupnosti

Fifa bo pospešila izplačilo 150 milijonov dolarjev

0,01

termometer

FIFA logo
Foto: Reuters

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) bo po vzoru evropske krovne organizacije v času pandemije novega koronavirusa pospešila izplačilo 150 milijonov dolarjev (139 mio evrov) svojim 211 državam članicam za operativno financiranje za 2019 in 2020. Gre za prvi korak načrta pomoči nogometni skupnosti med koronavirusno krizo, je danes sporočila Fifa.

"Pandemija je celotni nogometni skupnosti navrgla nepredstavljive izzive in kot krovna svetovna organizacija nogometa je naša dolžnost, da pomagamo in podpiramo vse, ki se soočajo s hudimi težavami," je dejal predsednik Fife Gianni Infantino.

"To se začne z zagotavljanjem takojšnje finančne pomoči našim članicam, med katerimi se jih veliko sooča z resno finančno krizo," je še dejal prvi mož svetovnega nogometa, ki je ta čas med zdravstveno krizo skoraj povsem obstal.

Nekatera ligaška tekmovanja so sicer napovedala, da se počasi vračajo na igrišča pred praznimi tribunami, druga pa so na robu črtanja domačih prvenstev.

Fifa je sporočila, da bo vsa denarna nakazila, ki bi jih zveze morale dobiti šele julija, izplačala takoj in še pred običajnim izpolnjevanjem specifičnih meril. Vsaka od 211 držav članic Fife bo takoj prejela po 500.000 dolarjev ter še vse morebitne preostale zaostanke plačil iz 2019 in 2020.

Skupnih 150 milijonov dolarjev pomoči prihaja iz Fifinega programa Naprej 2.0, ustanovljenega leta 2016, ki bo v obdobju 2019 do 2022 članicam namenil skupno kar 1,746 milijarde dolarjev (približno 1,6 milijarde evrov) sredstev.

"Poteza je del dolgoročnejšega načrta pomoči, ki ga razvijamo za naše članice," so še zapisali pri Fifi, pri tem pa niso navedli, kakšne bodo nadaljnje poteze.

Preberite še:

NK Domžale NK Maribor Sportal Prvoligaški klubi "pozabili" na dodatne kvalifikacije, Domžale za širitev na 12 klubov Koreja nogomet Sportal V Južno Korejo se nogomet vrača 8. maja, trenerji med igro z zaščitno masko seria a Sportal V Italiji načrtujejo podaljšanje nogometne sezone do 2. avgusta, nogomet pred praznimi tribunami Aleksander Čeferin, Radenko Mijatović, Srečko Katanec Sportal Stoletnica s kozmetično napako Uefa Logotip Sportal Uefa: Domača tekmovanja imajo trenutno prednost pred evropskimi pokali

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin