Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
18. 10. 2011,
12.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Manchester United Benfica Lizbona Basel

Torek, 18. 10. 2011, 12.10

7 let, 12 mesecev

Ferguson: Najprej Otelul, nato Man City

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po dveh krogih je v skupini C presenetljivo v vodstvo Basel, Manchester United pa je šele na skromnem tretjem mestu. Drevi bo gostoval pri romunskem prvaku, nato pa ga čaka mestni derbi s Cityjem.

''Rdeči vragi'' v tej sezoni v ligi prvakov še niso zmagali. V zadnjem nastopu se je reševal na vse pretege proti Baslu in si v zaključnim minutah le priigral točko, tokrat pa bo imel lepo priložnost, da dočaka prvo zmago. Gostoval bo v Bukarešti, pri Otelulu iz Galatija, kjer si nogometni kruh služi tudi Nejc Skubic, a se zaradi vrnitve Cornela Rape najverjetneje ne bo znašel v začetni postavi. Romunski prvak ostaja brez točk. Kako se bo odrezal na tekmi z otoškim velikanom, ki ga v nedeljo, le pet dni po srečanju na Nacionalnem štadinu v Bukarešti, čaka veliki derbi, mestni obračun z vodilnim Cityjem? ''Pred nami je čudovit večer. Manchester United je eden največjih klubov v Evropi. Igralci ne potrebujejo dodatnega motiva, saj predstavlja že to, da bo na drugi strani stal Man Utd, ogromno čast,'' je izpostavil Dorinel Munteanu, ki bo skušal prelisičiti izkušenega lisjaka Alexa Fergusona. Slednji se je v Romunijo odpravil brez Ria Ferdinanda, na stranskem tiru pa so se znašli tudi Rafael, Darron Gibson in Tom Cleverley. ''Čakata nas dve različni preizkušnji, ki pa ju moramo dobiti. Najprej Otelul, nato še Man City. Ker je med obema tekmama pet dni počitka, bom imel na voljo dovolj časa, da se ekipa dobro pripravi na mestni derbi,'' meni Škot, ki bo v obrambni vrsti manjkajočega Ferdinanda nadomestil z Nemanjo Vidićem. Osmoljenec kvalifikacijskega srečanja v Ljudskem vrtu ne čuti več bolečin v mečni mišici, tako da bo nared za dvoboj s ''sosedi'' Romuni. Optimizem gostov dviga tudi podatek, da je Otelul na zadnjih sedmih domačih srečanjih zmagal le dvakrat.

Vodilni Basel, ki je v režiji bratov Frei v drugem krogu skoraj osvojil Old Trafford, bo na domačem St. Jakob Parku pričakal Benfico. Zaradi zdravstvenih težav bodo odsotni Valentin Stocker, Gilles Yapi Yapo in Kay Voser, kar predstavlja za novega trenerja Heika Vogla (Thorsten Fink se je odpravil v Hamburg) velik izziv. Strateg Lizbončanov Jorge Jesus bo pogrešal Javija Garcio in Enza Pereza.

Ne spreglejte