Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
13. 10. 2016,
11.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

1

Natisni članek

Stožice NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Srečko Katanec Litva Škotska kvalifikacije za SP 2018 Malta Slovaška Anglija Jasmin Kurtić Rene Krhin Miral Samardžić slovenska nogometna reprezentanca

Četrtek, 13. 10. 2016, 11.30

6 let, 6 mesecev

Nova energija v slovenski reprezentanci

Tako nasmejanega Katanca še ni videl #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

1

Srečko Katanec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Preživljam najlepše dneve, odkar sem v reprezentanci," je ob koncu reprezentančne akcije, v kateri je četa Srečka Katanca ugnala Slovaško (1:0) in remizirala z Anglijo (0:0), dejal reprezentant Miral Samardžić in tako povzel pozitiven utrip v slačilnici.

Slovenska nogometna reprezentanca je po zgodovinski točki z Anglijo (0:0) spominjala na veliko srečno družino. Igralci so slačilnico zapuščali s ponosnimi nasmehi, vedoč, da so z borbeno in kakovostno igro dosegli nekaj, o čemer so lahko prejšnji teden le sanjali. Takrat je bilo vse drugače. Spopadali so se s posledicami medijsko zelo vroče afere Kampl, ki je odmevala tudi v tujini, hkrati pa se pripravljali na najtežji domači preizkušnji v kvalifikacijah za SP 2018, dvoboja s Slovaško in Anglijo.

Kaj je o aferi Kampl povedal selektor Srečko Katanec

Niso čutili slabe energije

Miral Samardžić v pogovoru s selektorjem. | Foto: Vid Ponikvar Miral Samardžić v pogovoru s selektorjem. Foto: Vid Ponikvar Marsikdo bi takrat pomislil, da je bila slovenska reprezentanca izpostavljena ogromnemu stresu. Katančevi izbranci so nas po remiju z Anglijo, ki je veličastno oktobrsko akcijo pripeljal do bogatega izkupička, kar štirih točk, skušali prepričati v nasprotno. Zatrjevali so, da so v ekipi vedno vladali dobri odnosi in da jih afera v odločilnih dnevih priprav na tekmi ni zlomila.

"Ne, v slačilnici ni bilo slabe energije. Okrog reprezentance se jo je prejšnji teden ustvarjalo, a fantje tega nismo čutili. Zdaj je še boljše, saj pozitivni rezultati vedno prinesejo dobro atmosfero. Lepo je osvajati točke na vsaki tekmi," je branilec Miral Samardžić, eden izmed dveh osrednjih obrambnih stebrov Katančeve čete, zadovoljen, da se je pozitivna energija preselila tudi med navijače.

Slovenski ljubitelji nogometa so bili v soboto in torek ponosni na slovenske reprezentante. "Čuti se pozitivna energija. Še nikoli nisem videl tako nasmejanega selektorja kot v teh dneh. Ko je selektor nasmejan, smo tudi igralci. Vse se prenaša od enega na drugega," je opisal, kako živi najlepše dneve, odkar je reprezentant.

Slovenski reprezentanti o novi energiji v izbrani vrsti:

 

Selektor Srečko Katanec, ki ne skriva, da ga zanima področje bioenergije, je s sproščenostjo pomagal izbrancem, da so pozabili na stres in se favoritov v skupini F lotili srčno.

Šaljiva zbadanja o derbiju med Olimpijo in Mariborom

Dodatno pozitivno energijo je v reprezentančnem taboru prinašalo šaljivo zbadanje nogometašev Olimpije in Maribora, ki jih v soboto čaka veliki derbi Prve lige Telekom Slovenije. Rok Kronaveter in Miha Zajc (oba Olimpija) na eni strani ter Milivoje Novaković in Aleks Pihler (oba Maribor) so si imeli marsikaj pripomniti, preostali reprezentanti pa so jim z zanimanjem prisluhnili. Po dveh reprezentančnih spektaklih bo teden vrhunskega nogometa v Stožicah sklenil večni derbi med Olimpijo in Mariborom, na katerem bo zagotovo prisoten tudi selektor Katanec.

Oprostite nam, imeli smo prav #komentar

Litva bo grenila življenje tudi drugim

Zakaj se je reprezentanca oktobra predstavila v tako dobri luči? Eden izmed mogočih razlogov je zadetek kapetana Boštjana Cesarja v Vilni. Izkušeni Ljubljančan, ki si je na tekmi proti Angliji poškodoval mišico, je v uvodni tekmi kvalifikacij za SP 2018 po ponesrečenem prvem polčasu poskrbel za točko, s katero se je v izbrano vrsto vrnilo zadoščenje in prepričanje v večji domet lastnih sposobnosti.

Slovenske nogometaše 11. novembra čaka še zadnja kvalifikacijska tekma v tem koledarskem letu. Gostovali bodo na Malti. | Foto: Vid Ponikvar Slovenske nogometaše 11. novembra čaka še zadnja kvalifikacijska tekma v tem koledarskem letu. Gostovali bodo na Malti. Foto: Vid Ponikvar

"Mi smo s petimi točkami na treh tekmah zelo zadovoljni," ocenjuje nekdanji branilec Maribora in Rijeke, ki verjame, da je k oktobrskemu razcvetu predstav in rezultatov pomagal tudi izenačujoči zadetek ožjega sodelavca Cesarja na tekmi v Litvi.

"V Litvi nismo bili zadovoljni z remijem, smo pa dosegli gol za 2:2 v zadnji minuti, tako da ni bilo vse negativno. Litva bo grenila življenje tudi drugim, saj ste videli, kaj se je zgodilo Škotski," je spomnil na domači spodrsljaj Škotov, ki so v Glasgowu proti Litvi osvojili le točko (1:1), po katerem je slovenska točka v Vilni dobila dodatno veljavo.

Krhina zmotile slabšalne ocene o Slovakih

"Vedno smo verjeli v svoje sposobnosti. Vedeli smo, da smo v prvem polčasu dvoboja v Litvi storili dve napaki, a že v drugem delu stopili skupaj. Če ne bi imeli kakovosti in prave ekipe, ne bi mogli osvojiti točke v Litvi. S Slovaki smo odigrali zelo dobro, a me je zmotilo, ko smo poslušali, da Slovaki zaradi nekaterih manjkajočih igralcev niso bili pravi," je zaupal zvezni igralec Rene Krhin.

Slovaška je na zadnjem nastopu doma torpedirala Škotsko s 3:0 in osvojila prvi paket treh točk v teh kvalifikacijah.

Vedno so bili enotni in dihali kot eno

Jasmin Kurtić je izpostavil borbenost, tej je občinstvo v Stožicah v soboto in torek namenilo bučen aplavz. | Foto: Jasmin Kurtić je izpostavil borbenost, tej je občinstvo v Stožicah v soboto in torek namenilo bučen aplavz. Točka z Baltika je okrepila samozavest Katančeve čete in prinesla novo energijo, ki jo je dodatno oplemenitila afera Kampl, po kateri so želeli reprezentanti pokazati, da je celotna ekipa pomembnejša od posameznikov.

"V slačilnici je vedno vladalo dobro vzdušje. Vedno smo bili enotni in dihali kot eno. Zdaj prihaja vse na svoje. Dobro delamo, se borimo, igramo dober nogomet. Pokazali smo tisto pravo igro, ki je ni nihče pričakoval. V preteklosti smo jo pogrešali, tako da lahko le čestitam selektorju in strokovnemu vodstvu, ki sta naredila odličen posel," je Jasmin Kurtić vesel spoznanja, da slovenska reprezentanca samozavestno in brez strahu trka na vrata novega obdobja, ki bi ga lahko zaznamovali boljši rezultati in višji dometi od tistih, doseženih v zadnjih letih.

Nogometaš Atalante, ki je v torek dvakrat zatresel okvir angleških vrat, je prepričan, da bo s pomočjo navijačev še lažje. Pri tem pa opozarja, da mora izbrana vrsta vendarle ostati trdno na tleh. To od reprezentantov zahteva tudi selektor.

Energijo ohraniti do Malte

"V reprezentanci ti mora pomagati celotna ekipa. Šele potem lahko pride do izraza posameznik. Vsi igrajo zelo dobro obrambo, tudi napadalci in zvezni igralci. Prisotna je neka nova energija, kar je zelo dobro za naprej," je o veliki pridobitvi oktobrske akcije povedal Samardžić.

Slovenska nogometna reprezentanca po treh krogih ostaja brez poraza. Ko je Srečko Katanec popeljal Slovenijo na SP 2002, v kvalifikacijah ni izgubil niti enkrat! | Foto: Vid Ponikvar Slovenska nogometna reprezentanca po treh krogih ostaja brez poraza. Ko je Srečko Katanec popeljal Slovenijo na SP 2002, v kvalifikacijah ni izgubil niti enkrat! Foto: Vid Ponikvar

To energijo želijo ohraniti tudi za prihajajoče tekme (11. novembra na Malti), ko bi se lahko z zmago nad zadnjeuvrščenim tekmecem v skupini F zasidrali pod vrhom.

Kaj čaka še Slovenijo v kvalifikacijah za SP 2018?

11. november 2016: Malta – Slovenija
26. marec 2017: Škotska – Slovenija
10. junij 2017: Slovenija – Malta
1. september 2017: Slovaška – Slovenija
4. september 2017: Slovenija – Litva
5. oktober 2017: Anglija – Slovenija
8. oktober 2017: Slovenija – Škotska
Ne spreglejte