Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
27. 11. 2013,
11.59

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Barcelona Ajax Gerardo Martino Josep Guardiola

Sreda, 27. 11. 2013, 11.59

8 let, 2 meseca

Ena mu je zmanjkala, pa bi ujel Guardiolo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trener Barcelone Gerardo Martino je s porazom v Amsterdamu zapravil priložnost, da ponovi niz 21 tekem brez poraza, s katerimi se je pred leti na klopi katalonskega velikana pohvalil Josep Guardiola.

Če bi Barcelona, ki si je že zagotovila napredovanje v osmino finala lige prvakov, ostala neporažena na gostovanju pri Ajaxu, bi pod vodstvom Gerarda Martina nanizala 21 tekem brez poraza. S tem bi Argentinec izenačil rekordni dosežek Barcelone, ki ga je v sezoni 2011/12 na trenerskem stolčku postavil Josep Guardiola. Martino se z možnostjo rekorda ni obremenjeval. Že pred srečanjem je na vprašanja novinarjev o primerjavi z delom zdajšnjega stratega Bayerna v katalonski prestolnici dejal, da bi veliko raje kot rekord ponovil njegovo nepozabno žetev trofej izpred štirih let, ko je Barcelona v eni sezoni osvojila kar šest lovorik. Zanimivo je, da se je tudi niz nepremagljivost Guardiole zaključil 26. novembra, le da se je namesto 2013 pisalo leto 2011. Takrat so Katalonci izgubili na gostovanju pri Getafeju (0:1).

Po porazu na Nizozemskem je Južnoameričana, ki je v nogometnih krogih priljubljen pod vzdevkom Tata, zaskrbela slaba igra v prvem polčasu. Barcelona ga je v Amsterdamu izgubila z 0:2, v drugem pa navkljub igralcu več na igrišču ni nadoknadila zaostanka, temveč ostala za zadetek prekratka in morala prvič v tej sezoni priznati poraz. ''Ne smemo ponoviti tako slabega polčasa, ampak se moramo iz tega nekaj naučiti. V izločilnem delu bi lahko zaradi takšnega polčasa tudi izpadli,'' opozarja 51-letni Martino, ki je izbrancem očital pomanjkanje zavzetosti in borbenosti, zaradi katerega so igralci Barcelone izgubili večino dvobojev.

Barcelona je v Amsterdamu nastopila brez nekaterih zvezdnikov, tudi Lionela Messija, v nedeljo pa jo čaka zahtevno gostovanje v Baskiji pri Athletic Bilbau. Po 14 krogih ima pred madridskim Atleticom tri točke prednosti.

Ne spreglejte