Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 1. 2008,
21.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 16. 1. 2008, 21.49

8 let

Đuričić želi okrepitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trener Drave Milan Đuričić je zadovoljen s prizadevnostjo igralcev na treningih, a pričakuje okrepitve. Doslej je edini potrjeni novi obraz trenutno poškodovani Nenad Đakovič.

Veliki dolžniki iz jesenskega dela prvenstva so sklenili uvodno fazo priprav. Đuričić upravičuje svoj sloves, ob strokovnjaku iz Osijeka med treningi ni popuščanja. Ptujčani so v minulih dneh vadili dvakrat dnevno, zavzetost igralcev pa je bila vidna že na prvi pogled. V četrtek za deset dni odhajajo v Medžugorje. "Že pred dopustom je vsak posameznik dobil plan treningov. Vadimo s polno močjo in prepričan sem, da bo nadaljevanje sezone veliko boljše. Trener Đuričić zelo dobro opravlja svoj posel. V Medžugorju bomo odigrali tri ali štiri prijateljske tekme s kakovostnimi klubi, kar nam bo koristilo," nam je pred odhodom v Hercegovino povedal Sead Zilič. Ter pristavil, da namerava tudi sam prispevati obsežnejši delež k predvidenemu napredku ekipe.

Postopoma do napredka

Uvodni tekmec na pripravah bo Široki. Na turnirju v Širokem Brijegu se bosta predstavila še Dinamo in Gabela, eden izmed njiju bo v obračunu za končno uvrstitev naslednji nasprotnik Drave. Kasneje je predviden še dvoboj z Osijekom. Rezultati vneme in načrtne vadbe naj bi postopoma postajali vse bolj opazni. "Imamo lepe možnosti, da izpolnimo moje zamisli. Da igramo hitro, dinamično, agresivno. Vsaj dan delamo na teh detajlih. Sprva po delih, nato na koncu vse preizkusimo skozi igro in gradimo celoto. Gremo po korakih. Najprej moramo uigrati trojke, nato peterke, osmerke in potem celo moštvo. Posvečamo se predvsem napadu. Tudi igra v obrambi je pomembna, ampak vadba te ne potrebuje toliko časa. Glede napada je drugače, zato nanj dajemo popolni poudarek," je razložil Milan Đuričić.

Rabijo izkušene novince

V vadbo je vključeno zajetno število igralcev, ki so na preizkušnji. Gre za mlade fante, od katerih trener ne pričakuje veliko, lahko pa kateri opozori nase in predstavlja potencial pa prihodnost. "Potrebujemo pomoč izkušenih, ki bodo okrepitve. Rabimo centralnega branilca, zadnjega veznega in desnega bočnega igralca. Te tri pozicije moramo zapolniti. Če v tem uspemo, bomo imeli spoštovanja vredno ekipo, saj na drugih mestih nimamo težav," pravi hrvaški strateg. Med odgovorom je izpostavil vprašanje za športnega direktorja. Mu slednji lahko omogoči okrepitve? "Lahko jih, vendar je vprašanje, ali klub lahko to izvede. Malo šale … Vem, da potrebujemo nove igralce. Trudimo se v okviru zmožnosti. Menim, da imamo določeno kakovost, zato se bo trener, če ne bomo našli ustreznih okrepitev, moral zadovoljiti s kadrom, ki mu je na razpolago," je odvrnil Mladen Dabanovič.

Kot možna okrepitev se že nekaj časa omenja v Mariboru odpisani Vladislav Lungu, ampak Moldavec se še ni izjasnil glede svojih načrtov. Vse kaže, da v naše najstarejše mesto ne bo Muamerja Vugdaliča, je pa Dabanovič potrdil verjetno sklenitev pogodbe z Ianom Emeršičem. Ta je pred časom že nastopal v Dravinem dresu. Odhodov najbrž ne bo, čeprav tudi na Ptuju premorejo posameznike, ki so bili in so še zanimivi tujim klubom. Je v obdobju, ko smo priča trendu visokih številk ob prestopih iz Slovenije, morda kdo pomislil tudi nanje? "Čakamo konkretne ponudbe. Ko bo kakšna prišla, jo bomo zlahka komentirali in povedali, ali smo jo sprejeli. Možnosti prestopov, sploh pa v Sloveniji, so minimalne," je izjavil Dabanovič.

Šterbal želi igrati

Precej negotovosti se je pojavljalo okrog usode Emila Šterbala. Predviden je bil za prevzem vloge pomočnika trenerja, toda 37-letni obrambni igralec je po težavah s poškodbo ugotovil, da lahko nadaljuje na terenu. "Pripravljam se kot igralec, vendar tudi pomagam trenerju. In sicer, kolikor me potrebuje. Kar naroči, naredim. Težko je iznenada preiti v trenerske vode, saj še zmeraj obstaja želja po igranju. Po zdravstvenih problemih se vračam kot nogometaš, moj odnos s trenerjem pa je na zelo visoki ravni," meni Šterbal, ki je že pridobil trenersko licenco A. Šolanje za licenco PRO naj bi nadaljeval decembra ali pa januarja prihodnje leto.

Ne spreglejte