Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
1. 8. 2017,
13.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Stožice Freiburg Liga Europa Prva liga Telekom Slovenije Simon Rožman

Torek, 1. 8. 2017, 13.45

6 let, 6 mesecev

Domžale pred srečanjem s Freiburgom

Ni dvoma, v Stožicah bo tekma leta!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Simon Rožman | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Če nogometaši Domžal v tretjem krogu kvalifikacij lige Europa ne bodo izločili Freiburga, se bo za njih evropska sezona končala v četrtek. "S skupnimi močmi nam lahko uspe," trener Simon Rožman verjame, da bi lahko njegovi izbranci s pomočjo občinstva v Stožicah pokvarili načrte nemškemu favoritu, ki je prejšnji teden zmagal z 1:0.

Slovenski pokalni zmagovalci odštevajo dneve do srečanja, o katerem sanjajo vsi nogometaši, ki si služijo kruh v Prvi ligi Telekom Slovenije. V četrtek bo napočil čas, ko bodo lahko nogometaši Domžal sebi, pa tudi številnim ljubiteljem nogometa v Evropi, dokazali, do katere kakovostne ravni lahko seže všečen in napadalen pristop, ki ga od izbrancev zahteva Simon Rožman.

Aktiven rezultat Domžal

Nemci so si prejšnji teden priigrali tesno prednost. | Foto: Twitter - Voranc Nemci so si prejšnji teden priigrali tesno prednost. Foto: Twitter - Voranc Če gre verjeti njegovim napovedim, načrt, kako se v igri ne podrediti gostom, ne bo izostal niti v Ljubljani. V Stožicah so Domžalčani nazadnje v vlogi gostiteljev igrali domačo tekmo prejšnje poletje, ko so presenetili West Ham United (2:1). Po članu angleške elite se bodo udarili še s predstavnikom nemške bundeslige.

"Do tekme leta za našo mlado, poletno ekipo sta le še dva dneva," napoveduje strateg Rožman. Na gostovanju v Nemčiji je videl tisto, kar je tudi pričakoval. Na lastni koži je okusil moč, kreativnost in disciplino sedmega najboljšega udeleženca nemškega prvenstva v sezoni 2016/17.

Bodo Domžale izločile Freiburg?

  • Da.
    73,68 %
    168 glasov
  • Ne.
    26,32 %
    60 glasov
Oddanih 228 glasov

Brez Repasa in Matjašiča

Zaradi kazni rumenih kartonov bo manjkal Jan Repas, strelec dveh zadetkov v tej evropski sezoni. "Imamo alternative. Imamo kader, ki mu zaupamo. Vsak igralec lahko nadomesti vsakega, s tem nimamo težav," je hraber trener Rožman. Za dvoboj ne bo kandidiral poškodovani Jure Matjašič, zaradi poškodbe mišice pa je vprašljiv poletni novinec iz Kopra Nermin Hodžić.

Senijad Ibričić bo tudi na povratni tekmi s Freiburgom začel dvoboj od prve minute. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Senijad Ibričić bo tudi na povratni tekmi s Freiburgom začel dvoboj od prve minute. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Domžale so prvo tekmo izgubile z 0:1, a z igro niso razočarale. "V večjem delu srečanja smo pokazali kakovost tudi mi. V določenih segmentih smo bili dominantni. Žal mi je, da nam ni uspelo zatresti mreže. Zadetek bi nam veliko pomenil, a imamo vseeno aktiven rezultat," je prepričan, da lahko Domžalčani nadoknadijo zaostanek in v kvalifikacijah ujamejo odmeven nemški skalp. Glede tega, kdo je v tem obračunu favorit, ni neznank.

"Smo realni. Vemo, kdo so oni, kdo pa mi. Vsi igralci komaj čakajo tekmo, da se pokažejo v najboljši luči," razmišlja Rožman.

Dvoboj se bo začel v četrtek ob 21.05. V predprodaji je do torka pošlo približno tri tisoč vstopnic, tako da prireditelji pričakujejo dober obisk, ki bi bil lahko izražen s petmestnim številom.

To bi bila prvovrstna senzacija

V Ljubljano bo pripotovalo več kot tisoč privržencev Freiburga. | Foto: Žiga Zupan/Sportida V Ljubljano bo pripotovalo več kot tisoč privržencev Freiburga. Foto: Žiga Zupan/Sportida V Stožicah bo gostujočo ekipo, ki se bo na srečanje v Ljubljani pripravljala v reprezentančni bazi na Brdu pri Kranju, spremljalo na tribunah več kot tisoč privržencev. Domžale bi si želele, da bi njihovi navijači preglasili Nemce.

"Želel bi si dodatno energijo. Upam, da bodo gledalci prepoznali naš trud, pomembnost tekme in v mojih očeh zelo atraktivnega tekmeca. S skupnimi močmi nam lahko uspe. Kakovost in denar sta na strani Freiburga, a sem prepričan, da bosta želja in motiv, pa tudi energija, na naši strani. Nadejam se sijajne predstave. Fantje so pripravljeni, popravili smo določene podrobnosti v igri. Pričakujem vrhunsko predstavo, ki nas lahko rezultatsko nagradi. To bi bila prvovrstna senzacija v Evropi," se zaveda, da bi preboj v play-off kvalifikacij za evropsko ligo predstavljal največji evropski uspeh dvakratnih slovenskih prvakov.

Ne bodo čakali do zadnje minute

Domžale bodo potrebovalo izdatno zmago. Freiburg ima prednost enega zadetka (1:0). Če bi dosegel enega v Ljubljani, bi aktualni slovenski pokalni prvaki zaradi pravila števila zadetkov v gosteh za napredovanje potrebovali kar tri.

Bodo Domžalčani po osvojenem pokalnem naslovu osrečili navijače še z evropsko senzacijo? | Foto: Vid Ponikvar Bodo Domžalčani po osvojenem pokalnem naslovu osrečili navijače še z evropsko senzacijo? Foto: Vid Ponikvar

"Ne bomo čakali do zadnje minute. Zadevo bomo skušali peljati v svojem ritmu od prve minute in prevzeti dominanco. Seveda se tudi tekmeca vpraša, v kakšni luči lahko nastopiš, a imamo svoj načrt. Želimo narediti vse, da se Freiburg ne bi počutil tako ugodno, kot se je na prvi tekmi," želi nadzorovati potek dogodkov na igrišču in tekmecu vsiliti napadalno igro.

Na tekmi v Freiburgu so gostitelji odločilni zadetek dosegli v prvi polovici prvega dela. Amedej Vetrih je zapravil najbolj zrelo priložnost za goste, še lepšo pa je imel na voljo Freiburg, a je zapravil strel z bele točke. Junak je bil vratar Dejan Milić, ki bi ga lahko v četrtek čakalo veliko dela.
Ne spreglejte