Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
28. 7. 2017,
13.30

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Domžale Marijan Pušnik Slaviša Stojanović Alfred Jermaniš UEFA liga prvakov Liga Europa

Petek, 28. 7. 2017, 13.30

1 leto

Anketa po tekmah Maribora in Domžal

Marijan Pušnik že čestital Mariboru

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

2

Maribor je po prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov na odlični poti, da si zagotovi evropsko jesen. Vijoličasti so v Ljudskem vrtu z 1:0 premagali Hafnarfjordum. Z zelo aktivnim rezultatom pa se lahko pohvalijo tudi Domžalčani. Ti se s težkega gostovanja pri bundesligašu Freiburgu vračajo z minimalnim porazom (0:1), kar jim omogoča, da lahko v Stožicah še upajo na preobrat in senzacionalno napredovanje.

Za komentar po ''prvem'' polčasu obeh smo povprašali tudi znane slovenske nogometne strokovnjake in poglejte, kaj pravijo o prikazanem na prvi tekmi in njunih možnostih na povratnem srečanju.

Slaviša Stojanović, nekdanji slovenski selektor:

Slaviša Stojanović o Domžalah: Če ji uspe, bi bil to eden večjih uspehov slovenskega klubskega nogometa. | Foto: Sportida Slaviša Stojanović o Domžalah: Če ji uspe, bi bil to eden večjih uspehov slovenskega klubskega nogometa. Foto: Sportida O Mariboru: Bil sem na tekmi in videl eno zelo težko tekmo. Podobno pričakujem tudi na Islandiji. Zelo pomembno bo hitro zadeti, saj bi bila v tem primeru tekma rešena. Ta islandska ekipa Mariboru ne more zabiti treh zadetkov. Če pa Maribor ne bo zadel, bi se lahko stvari tudi zapletle. 

Po prvi tekmi lepo kaže. Mariborčani so prišli do svojega cilja, s tem ko niso prejeli zadetka, a vseeno previdnost ne bo odveč in rezultat 1:0 nikakor ne omogoča brezbrižne igre.

Islandcem zdaj ne bo potrebno potovati, na drugi strani pa Mariborčane čaka ravno to. Tukaj je še polarni dan, mariborsko vodstvo bo moralo narediti vse, da bodo nogometaši čim bolj spočiti. Tukaj je zagotovo še igrišče, ki bo drugačno kot v Ljudskem vrtu. To je nekaj malenkosti, ki bi ob malce podcenjevanja lahko zapletlo stvari. 

O Domžalah: Sicer nisem gledal tekme, a glede na prebrano v poročilih lahko rečem, da me je rezultat pozitivno presenetil in je vsaj na papirju še vse odprto.

Domžalčani v zadnjem času igrajo res lep nogomet in bodo poskušali vse, da obrnejo rezultat, a ne smemo pozabiti, da je na drugi strani bundesligaš, ki igra vedno z enakim pristopom, ne glede na to, kje igra.

Čeprav pričakujem v Stožicah lep ambient, bi imele Domžale več možnosti za uspeh, če bi igrale doma. Zagotovo se na domačem terenu počutijo bolj domače kot v Ljubljani, a upajmo na najboljše.

Če Domžalam uspe veliki met, bi bil to eden največjih uspehov ne samo domžalskega nogometa, pač pa tudi slovenskega. Domžalska ekipa je še zelo mlada in neizkušena na evropskem odru in če bi ji uspelo izločiti nemškega nasprotnika, bi bil to res zelo lep uspeh in velika potrditev dobrega dela in velika motivacija za naprej.

Marijan Pušnik, trener Rudarja: 

O Mariboru: Čestitke Mariboru za novo lepo predstavo in zmago. Pokazal je, da je veliko kvalitetnejši kot nasprotnik, jasno pa je, da bo treba skoncentrirano odigrati tudi na gostovanju.

Nimam smisla razpravljati o vseh zapravljenih priložnostih v Ljudskem vrtu. Že to, da so imeli tako nadvlado nad tekmeci, pove veliko. Maribor je res veliko boljši in mislim, da se bo zanesljivo uvrstil v nadaljevanje, kar bi bil nov velik uspeh za slovenski nogomet.

Islandci bodo morali pokazati več, se bolj odpreti, kar bo na koncu odločilo. Maribor bo zadel tudi na gostovanju in obračun bo odločen.

Marijan Pušnik je prepričan, da Mariboru ne more spodleteti. | Foto: Vid Ponikvar Marijan Pušnik je prepričan, da Mariboru ne more spodleteti. Foto: Vid Ponikvar

O Domžalah: Domžalčani se domov vračajo z odličnim rezultatom, ki daje upanje tudi na povratnem obračunu. Seveda se nima smisla slepiti, tudi Nemci bodo prišli v Ljubljano s ciljem, da dosežejo zadetek, a s pametno in preudarno igro lahko slovenski pokalni prvaki prekrižajo načrte nemškemu nasprotniku.

To, da se igra v Stožicah, je zame le pozitivno, saj se nogomet igra za gledalce. Tisti, ki ima rad Domžale, se bo zapeljal tudi v Ljubljano, v tem res ne vidim nobenih težav.

Domžalčani bi z morebitno zmago in napredovanjem zagotovo poskrbeli za en lep uspeh slovenskega nogometa, a ne največjega. Tiste zmage, ki so Maribor popeljale v skupinski del lige prvakov, imajo večjo težo. Ni le pomembno, koga premagaš, tudi kje in kam se uvrstiš.

Alfred Jermaniš, pomočnik trenerja Ankarana:

Alfred Jermaniš | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar O Mariboru: V tem trenutku v Evropi ni lahkih nasprotnikov in to še posebej ne, če nekdo pride do tretjega kroga kvalifikacij lige prvakov. 

Vsekakor je Maribor v odličnem položaju, ni prejel zadetka in ima izkušeno ekipo, ki ve, za kaj gre in kako priti do cilja.

Ne verjamem, da so nasprotnika podcenjevali, saj so Islandci že na evropskem prvenstvu dokazali, da se dvigujejo in so zelo nepopustljivi. Mislim, da si Maribor tega ne bo dovolil in tekmo pripeljal do konca.

Praktično vsi rezultati peljejo Maribor naprej, razen če ne dajo nobenega in dobijo dva. A to je res tisti najbolj črn scenarij, v katerega ne verjamem.

O Domžalah: Bom rekel tako, ker so izgubili, to ni pozitiven rezultat. Vendar je treba poznati situacijo in izgubiti pri Freiburgu 0:1 nikakor ni slabo.

Domžale so z dvema okrepitvama še okrepile ekipo in povsem upravičeno razmišljajo, da se da v Stožicah preobrniti izid.

A če smo prej za Maribor dejali, da ima praktično vse v svojih rokah in odhaja na Islandijo z odlično popotnico, lahko nekaj podobnega trdimo tudi za Nemce. Ali je Freiburg pripravljen dobiti vsaj dva zadetka, pa bomo videli v četrtek.

Igranje v Stožicah je dobro in slabo. Če bi igrali v Domžalah, bi se zagotovo počutili bolj domače, v zdajšnjem primeru pa lahko v Ljubljani pričakujejo več gledalcev. Torej minus in plus, a Domžale so v preteklosti že pokazale, da se v Stožicah odlično počutijo in dobro igrajo. To je velikokrat na lastni koži občutila tudi Olimpija.  

Kdo bo napredoval?

  • Samo Maribor.
    57,81 %
    148 glasov
  • Samo Domžale.
    4,30 %
    11 glasov
  • Oba.
    33,20 %
    85 glasov
  • Obema bo spodrsnilo.
    4,69 %
    12 glasov
Oddanih 256 glasov
Ne spreglejte