Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
28. 7. 2017,
10.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

Christian Streich Liga Europa Freiburg Simon Rožman NK Domžale

Petek, 28. 7. 2017, 10.20

6 let, 6 mesecev

Odzivi trenerjev po zmagi Freiburga nad Domžalami

Nemci pohvalili Domžale, Rožman verjame v senzacijo #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78
Freibourg Domžale | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Domžal so na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo Europa izgubili na gostovanju pri Freiburgu (0:1). "Na trenutke smo trpeli, a imamo še vedno aktiven rezultat," je trener Simon Rožman prepričan, da lahko njegovi izbranci prihodnji četrtek v Ljubljani priredijo senzacijo in izločijo nemškega prvoligaša.

Edini zadetek na srečanju je v 20. minuti dosegel napadalec Freiburga Nils Petersen, nato pa je nase opozoril vratar Dejan Milić. Ubranil je strel z bele točke in postal domžalski junak večera. Če bi Freiburg takrat povedel z 2:0, bi se tekma obrnila močno v prid nemškega favorita, tako pa do povratnega srečanja v slovenski prestolnici vse ostaja odprto.

Domžalčani, ki so do srečanja v Nemčiji v evropskem tekmovanju nanizali štiri zmage, so se v Freiburg odpravili z visokoletečim ciljem, kako prekrižati načrte favoritu in ga premagati v gosteh.

Kako je Freiburg dosegel zadetek, Milić pa ubranil 11-metrovko?

Skrita želja se Rožmanovi četi ni uresničila. Domžale so proti predstavniku nemškega prvoligaškega nogometa izgubile z 0:1, a s tem tudi zadržale odprto pot do presenečenja, napredovanja v četrti krog kvalifikacij, ki bi še kako odmeval v Evropi.

Kazali so tisto, kar so v tem trenutku zmožni

Simon Rožman je v prejšnji sezoni Domžale popeljal do pokalne lovorike. Lahko v tej poskrbi za evropsko senzacijo in izloči Freiburg? | Foto: Vid Ponikvar Simon Rožman je v prejšnji sezoni Domžale popeljal do pokalne lovorike. Lahko v tej poskrbi za evropsko senzacijo in izloči Freiburg? Foto: Vid Ponikvar "Čestitke tekmecu za zasluženo zmago. Čestital sem tudi mojim fantom. Skušali smo se postaviti po robu Freiburgu. Vemo, kam smo prišli in proti komu smo igrali. Čez celotno srečanje smo kazali tisto, kar v tem trenutku lahko. Žal mi je naših neizkoriščenih priložnosti. Na trenutke smo trpeli, a imamo na koncu še vedno aktiven rezultat. V Stožicah lahko s pomočjo naših navijačev naredimo senzacijo," še verjame v napredovanje Simon Rožman, ki je vodil Domžale na najtežjem evropskem izpitu, odkar je trener rumenih.

Za slabo novico v taboru Domžal je v sodnikovem podaljšku poskrbel Jan Repas. Mladi dragulj domžalskega kluba, ki je v tej evropski sezoni dosegel že dva zadetka, je prejel rumeni karton. Ker to ni bil njegov prvi v letošnjih kvalifikacijah za evropsko ligo, ne bo smel igrati na povratni tekmi v Stožicah.

Trener Freiburga objokoval, da niso zmagali z višjo razliko

Christian Streich je igri slovenskih pokalnih zmagovalcev namenil kopico prijaznih besed. | Foto: Twitter - Voranc Christian Streich je igri slovenskih pokalnih zmagovalcev namenil kopico prijaznih besed. Foto: Twitter - Voranc Domžale so v Freiburgu, mestu, ki leži v jugozahodnem delu Nemčije, zaigrale v postavitvi 4-1-4-1. V dvoboj so krenile hrabro in gostiteljem povzročile nemalo težav.

"Škoda, da nismo zmagali z večjo prednostjo, vsaj z rezultatom 2:0, a smo lahko vseeno zadovoljni. Domžale so igrale zelo dobro. Taktično so zelo dobro organizirana ekipa. Vedeli smo, da to ne bo lahka tekma. Zdaj imamo prednost 1:0 in gremo v Slovenijo po napredovanje, a nam ne bo lahko," je napovedal trener Freiburga Christian Streich.

Nemški strateg, ki Freiburg vodi neprekinjeno od leta 2011, se je v četrtek odločil za podobno postavo, s katero je na zadnji pripravljalni tekmi premagal nizozemskega prvaka Feyenoorda z 1:0.

Pozdrav trenerjev po tekmi v Freiburgu:

Rezultat je ponovil tudi proti Domžalam in s tem, ko je mrežo ohranil nedotaknjeno, uresničil enega od zadanih ciljev. S tesno zmago je bilo zadovoljnih tudi 14 tisoč gledalcev, ki so napolnili tribune štadiona Schwarzwald. Freiburg je v Evropi zaigral prvič po štirih letih.

Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Stožicah. Ko so Domžale v Evropi nazadnje igrale v Ljubljani, so navdušile občinstvo in premagale sloviti angleški klub West Ham United z 2:1.
Ne spreglejte