Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
4. 5. 2016,
15.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

Natisni članek

Rodolfo Vanoli NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije disciplinski sodnik NZS

Sreda, 4. 5. 2016, 15.39

6 let, 6 mesecev

Vanoli si je oddahnil, navijači Olimpije vrgli kamen v vratarja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

Trener Olimpije Rodolfo Vanoli bo lahko v soboto na večnem derbiju vodil igralce s klopi. Na zadnji tekmi v Kopru ga je sodnik izključil, disciplinski sodnik NZS pa mu ni prepovedal vodenja ekipe, ampak mu namenil le denarno kazen. Maribor in Olimpija bosta morala zaradi nešportnega vedenja navijačev plačati več kot tri tisoč evrov.

Italijanski strateg Rodolfo Vanoli si je oddahnil. Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Roman Rogelj ga je za izključitev na prvenstveni tekmi v Kopru, kjer je debitiral na klopi Olimpije, kaznoval le denarno. Plačati bo moral 500 evrov. "Zaradi metanja plastenke v smeri klopi za rezervne igralce in uradne osebe svoje ekipe ga je sodnik odstranil s klopi," se glasi del poročila o njegovi izključitvi na Bonifiki. Disciplinski sodnik je v olajševalno okoliščino štel poročilo sodnika in četrtega sodnika o odstranitvi. Vanoli se je takoj po srečanju pokesal in priznal, da je storil napako. V sredo je izvedel srečno novico, saj bo lahko konec tedna na težko pričakovanem derbiju vodil Olimpijo.

Na večnem derbiju ne bo občasnega slovenskega reprezentanta Željka Filipovića. Ljubljančan v dresu Maribora bo spektakel v rojstnem mestu izpustil zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel v Celju. Zaradi brezobzirne igre in predkaznovanosti bo manjkal na dveh tekmah. Maribor bo zaradi štirih rumenih in rdečega kartona plačal 300 evrov.

V Stožicah bi se lahko v soboto zbralo 14 tisoč gledalcev, med katerimi bo ogromno gorečih privržencev Olimpije in Maribora. Del njih je v prejšnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije z nešportnim in neprimernim vedenjem ponovno oškodoval klubsko blagajno. Navijači Maribora so na gostovanju v Celju (0:0) prižigali bakle na tribuni, odvrgli petardo znotraj ograjenega dela igrišča in plastenko na igralno površino. Ob upoštevani predkaznovanosti so poskrbeli za 1.600 evrov kazni. 

Na Obalo je konec prejšnjega tedna pripotovalo veliko navijačev Olimpije. | Foto: Na Obalo je konec prejšnjega tedna pripotovalo veliko navijačev Olimpije.

V žep bo morala seči tudi Olimpija. Njeni privrženci so se v Kopru zbrali v velikem številu. Na tribuni so aktivirali pirotehnična sredstva in na igrišče vrgli dva kamna, pri čemer je eden zadel vratarja Kopra. Ljubljančani bodo morali plačati 1.450 evrov.

Hrvaški legionar pri Krki Mario Brkljača je žalil sodnika. Ob olajševalni okoliščini, opravičilu, ga je disciplinski sodnik kaznoval s prepovedjo nastopa na eni tekmi.

 

Ne spreglejte