Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
5. 6. 2017,
13.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Antonio Delamea Mlinar New England Revolution liga MLS slovenska nogometna reprezentanca NK Olimpija NK Olimpija Stožice Malta Srečko Katanec

Ponedeljek, 5. 6. 2017, 13.16

6 let, 6 mesecev

Antonio Mlinar Delamea

Včeraj se je potil še v ZDA, danes že na Gorenjskem #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Antonio Delamea Mlinar | Foto New England Revolution

Foto: New England Revolution

Slovenska nogometna reprezentanca se pripravlja na kvalifikacijsko srečanje z Malto, ki bo 10. junija v Stožicah. Na Brdo pri Kranju je prispel tudi Antonio Mlinar Delamea. V nedeljo je odigral dvoboj v ligi MLS v ZDA, dan pozneje pa je že treniral v reprezentančnem dresu na Gorenjskem.

Nekdanji kapetan Olimpije Antonio Mlinar Delamea se je v zimskem prestopnem roku odločil za selitev v ZDA. Prepričala ga je ponudba člana lige MLS New England Revolution. Postal je prvi Slovenec, ki je zaigral v najmočnejšem tekmovanju na tleh ZDA in Kanade. Če se je v okolico Bostona pozimi odpravil z mešanimi pričakovanji, je štiri mesece pozneje navdušen.

Antonio Mlinar Delamea o ZDA in igranju za reprezentanco:

Trener mu zaupa. Ustalil se je v obrambni vrsti in odigral vseh 15 tekem v tej sezoni. Blestel je zlasti na začetku sezone, ko je bil nekajkrat izbran celo v najboljšo enajsterico kroga. "Štart je bil odličen, potem sem roko na srce malce padel, proti koncu pa sem spet dobro igral," je 25-letni Celjan sporočil na Brdu pri Kranju, kjer se s slovensko reprezentanco pripravlja na dvoboj z Malto. Všeč mu je, da v ZDA stopnjuje svoje predstave in je na igrišču vedno bolj suveren.

Cesar in Samardžić počivata zaradi kartonov

Če bo v tem tednu z delom in igrami na treningu prepričal selektorja Srečka Katanca, bi lahko v soboto zaigral na ljubljanskem štadionu, na katerega ga vežejo lepi spomini. Lani je z Olimpijo osvojil naslov slovenskega prvaka, nato pa po jesenskem delu, v katerem so zmaji zbrali enako število točk kot Maribor, odšel v ZDA.  Delamea Mlinar bi lahko prvič letos zaigral v Stožicah.

V noči na nedeljo po slovenskem času je pomagal New Englandu do prepričljive zmage s 3:0 nad Torontom. | Foto: Reuters V noči na nedeljo po slovenskem času je pomagal New Englandu do prepričljive zmage s 3:0 nad Torontom. Foto: Reuters

Selektor išče primerna kandidata, ki bi v začetni postavi nadomestila manjkajoči udarni branilski par Boštjan Cesar Miral Samardžić. Kapetan slovenske izbrane vrste in Jeseničan, ki v Turčiji ni ujel prave tekmovalne forme, bosta srečanje z Malto preskočila zaradi kartonov. Podobno velja tudi za zveznega igralca Valterja Birso, tako da bo na delu enajsterica, ki je v tem kvalifikacijskem ciklusu še nismo videli na delu. "Sem v tekmovalnem ritmu. Če mi bo selektor dal priložnost, jo bom zgrabil in skušal izkoristiti."

Mu bo uspelo v drugo?

Delamea Mlinar je za člansko reprezentanco debitiral lani na prijateljski tekmi na Poljskem (1:1), pred tem pa je kandidiral tudi za kvalifikacijski dvoboj za SP 2018 na Malti. V soboto bodo Otočani, ki so jeseni namučili Katančevo četo in doma izgubili z 0:1, gostovali v Ljubljani. Prvič proti Maltežanom ni zaigral, bo dočakal krst v kvalifikacijah v drugo?

Ne spreglejte