Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
14. 4. 2016,
14.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Dejan Kelhar NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije NK Zavrč

Četrtek, 14. 4. 2016, 14.14

6 let, 6 mesecev

Olimpija potrebuje kri namesto urina

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Občasni slovenski reprezentant Dejan Kelhar spada med najizkušenejše nogometaše Olimpije. "Ne smemo jokati, ampak se bojevato do konca," razmišlja po dveh zaporednih remijih, po katerih je prednost zmajev pred Mariborom skopnela na dve točki.

Zeleno-beli imajo pred vijolicami le še dve točki prednosti. V nedeljo bi si skoraj privoščili domači poraz proti Zavrču, a je "nesrečni" Blessing Eleke globoko v sodnikovem podaljšku poskrbel za izenačenje in končnih 1:1. Olimpija ne igra tako dobro kot je na začetku spomladanskega dela.

To priznava tudi njen trener Marko Nikolić, ki si je na omenjeni tekmi s Halozami zaradi nespretne opazke o 20-letnem nigerijskem napadalcu (črni idiot) skoraj zaprl vrata nadaljnjega dela v klubu. Predsednik Milan Mandarić mu je odpustil, 36-letni Srb pa ga lahko ponovno spravi v dobro voljo ob koncu prvenstva, ko se bodo na razpredelnici naštevali zmagovalci.

Olimpija ostaja favorit za naslov. Sedem krogov pred koncem ji Mariborčani še vedno gledajo v hrbet, a si v prihodnje ne bodo smeli dovoljevati takšnih spodrsljajev, kot so si ga privoščili z Zavrčem. "Izvlekli smo remi, kar pa je zame podobno, kot da bi izgubili. Če se bojuješ za naslov in igraš doma, ne bi smeli do konca sezone dovoliti nikomur, da nam v Stožicam jemlje točke," je nezadovoljen Dejan Kelhar, ki opozarja soigralce, da morajo zdaj, ko je najtežje, stopiti skupaj.

"Vsak mora pokazati še nekaj odstotkov več, da na koncu osvojimo naslov. Z lahkoto ne bo nič dano. Morali bomo, pa se bom zdaj izrazil primitivno, scati kri. Drugače ne bo šlo. Moramo se zavedati, kaj imamo v rokah. Prednosti ne smemo izpustiti na prelahek način. Do konca bo težka prav vsaka tekma."

Z Olimpijo je zrušil že nekaj tradicij

Trener Nikolić ni bil zadovoljen s pristopom nekaterih igralcev. Kelhar priznava, da je dal vse od sebe in je bil pred srečanjem zelo motiviran. Kar pa se tiče predstave Olimpije, je bil najbolj zadovoljen z igro v obdobju, ko so lovili zaostanek in nadigrali goste iz Haloz. "Če bi vedno igrali tako, kot smo v zadnjih desetih minutah, bi se lahko tekme končale z 10:7 za nas. Ali kakšnim podobnim rezultatom (smeh). Zdaj ne smemo jokati, ampak se truditi do konca. To moramo dokazati že na naslednji tekmi," napoveduje 32-letni Brežičan.

V nedeljo je pričakoval, da bo Olimpija v Stožicah premagala Zavrč, a se je uštel. | Foto: V nedeljo je pričakoval, da bo Olimpija v Stožicah premagala Zavrč, a se je uštel.

V soboto ga čaka gostovanje v Domžalah, ki so na lestvici takoj pod Mariborom. Elsnerjeva četa je v zadnjih letih pogosto namučila zeleno-bele. "Odkar sem prišel v Olimpijo, smo zrušili kar nekaj tradicij. Začeli smo zmagovati v Novem mestu in Celju. Kar v redu nam gre. Zato se ne bojim za sobotno tekmo v Domžalah."

Ni (še) treba udrihati po mizi

Soigralcem želi pomagati z izkušnjami. Je eden redkih nogometašev Olimpije, ki je v karieri že osvojil naslov državnega prvaka. To mu je uspelo na Poljskem. "V Sloveniji čakam na prvi naslov, drugače pa sem že bil izpostavljen takemu pritisku. Štirinajst tekme do konca smo bili vedno na +1 in zdržali. V ekipi imamo rojene zmagovalce in dobre značaje. To moramo prenesti na igrišče. Ne bi ravno debatiral o tem, da bi moral vsak udariti po mizi. A vsak se mora pri sebi dvigniti in prevzeti odgovornost, saj gre za nekaj več," je dodal branilec, ki bo najverjetneje še tretjič zapored sodeloval z vratarjem Aleksandrom Šeligo.

Zmaji imajo pred Mariborom v prvenstvu le še dve točki prednosti. | Foto: Zmaji imajo pred Mariborom v prvenstvu le še dve točki prednosti.

Odkar ima Nejc Vidmar zdravstvene težave, se je začela mreža Olimpije tresti. Pred tem ni Ljubljančan dovolil prav nikomur, da bi se proti vodilnim zmajem vpisal med strelce. Šeliga je moral po žogo v mrežo tako v Novi Gorici kot v nedeljo, ko so igrali proti Zavrču, oba dvoboja pa sta se končala z 1:1. Če bi se tako razpletel tudi sobotni derbi v Domžalah, bi imel Maribor v nedeljo izvrstno priložnost, da na gostovanju v Krškem z zmago po točkah dohiti največjega tekmeca.

Ne spreglejte