Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
18. 10. 2012,
6.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Džengis Čavušević slovenska nogometna reprezentanca

Četrtek, 18. 10. 2012, 6.30

7 let, 12 mesecev

Debitiral, pa mogoče raje ne bi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Raje bi videl, da ne bi debitiral, pa v Tirani ne bi izgubili," je po krstnem nastopu v dresu Slovenije povedal Džengis Čavušević.

''Prvič sem nastopil v dresu Slovenije in izpolnil otroške sanje, a to je zdaj najmanj pomembno. Razočaran sem, da smo izgubili. Takoj bi sprejel, če bi mi kdo ponudil, da ne bi dobil priložnosti za igro, mi pa bi zmagali,'' nam je povedal Džengis Čavušević, ki smo ga zmotili, medtem ko je na Brniku čakal na polet proti Švici, kjer si služi nogometni kruh. V igro je vstopil v 59. minuti namesto Zlatka Dedića in poskušal Sloveniji pomagati priti do izenačenja. Žal ni šlo. ''Do zadnje sekunde sem verjel, da lahko izenačimo, potrudil sem se po svojih najboljših močeh, a se ni izšlo. Selektor nas je dobro pripravil, vedeli smo, kaj nas čaka, a sreča nam je preprosto obrnila hrbet. Ne preostane nam nič drugega, kot da se na naslednjih tekmah potrudimo in upamo, da se nam bo sreča nasmehnila,'' je še dejal trenutno tretji najboljši strelec švicarske prve lige, ki nosi dres St. Gallena, in dodal: ''Težko je povedati, kako zelo smo razočarani vsi skupaj. Ne bi rekel, če bi nas Albanija nadigrala, tako pa smo izgubili tekmo, ki je bila odigrana v razmerah na meji regularnosti.'' V reprezentanco je prišel prav v času, ko je ta pod največjim pritiskom. Po porazu v Albaniji je ta še večji. ''Tako pač je. Smo profesionalci, pripravljeni moramo biti na vse. Verjeti moramo v svoje sposobnosti in v to, da bodo prišli boljši časi. Druge rešitve ni,'' je ugotovil 24-letni nekdanji napadalec Domžal, ki kljub vsemu verjame, da vse še ni izgubljeno. ''Če bi rekel, da nismo v slabem položaju, bi lagal. Je pa dejstvo, da smo imeli zelo težak razpored. Igrali so proti Švici doma, gostovali pa pri Albaniji in Norveški, proti kateri smo točko izgubili v zadnji sekundi tekme. Še vedno se lahko vse skupaj obrne v drugo smer. Dokler so teoretične možnosti, da nam uspe, moramo vsi, igralci in strokovni štab, verjeti v to, da nam tudi bo,'' je kljub mračnemu obdobju optimist Ljubljančan.

''Ko gre dobro, smo evforični, ko gre slabo, pljuvamo vsepovprek''

Čeprav je v izbrani vrsti kratek čas, se je zelo hitro vklopil in se počuti del ekipe. ''V tem dobrem tednu, kolikor sem bil zraven, sem se počutil odlično. Ekipa me je sprejela, vsi igralci so pokazali, da so odlični fantje. Selektorju sem zelo hvaležen za vpoklic. Tudi zaradi tega, ker sem na lastne oči videl, za kako dobre in borbene nogometaše gre, me toliko bolj boli, ko vidim, da jih vsi tako kritizirajo. Tega si ne zaslužijo. Gre za fante, ki so še pred tremi leti navduševali in dokazali, da znajo igrati nogomet. Takšni smo pač Slovenci. Ko gre dobro, smo evforični, ko gre slabo, pljuvamo vsepovprek,'' je povedal novopečeni slovenski reprezentant, ki je na kvalifikacijski tekmi v Tirani dočakal priložnost sredi drugega polčasa.

Bo tako tudi na naslednji tekmi – Slovenijo 14. novembra v Skopju čaka prijateljska tekma z Makedonijo? ''Seveda bi bil zelo vesel, če bi bil spet vpoklican. Bomo videli, ali sem v tem času, ko sem bil zraven, prepričal selektorja. Če pa me ne bo zraven, bom tistemu, ki bo namesto mene, želel najbolje. Najbolj pomembna je Slovenija. Upam, da se bo v reprezentanci vse skupaj obrnilo na bolje in bomo začeli zmagovati,'' je pogovor zaključil jubilejni 150. nogometaš, ki se lahko pohvali z nastopom v članski izbrani vrsti.

Ne spreglejte