Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
3. 8. 2014,
14.34

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Darko Milanič Robert Berić avstrijsko prvenstvo Rapid Dunaj Kevin Kampl Red Bull Salzburg Wolfsberger AC Tadej Trdina

Nedelja, 3. 8. 2014, 14.34

3 leta, 7 mesecev

Darko Milanič jo je v tretje le dočakal

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po dveh zaporednih porazih na gostovanjih, najprej so izgubili pri novincu Rheindorf Altachu (0:1), nato pa še proti Grödigu (1:2), so izbranci Darka Milaniča končno dočakali prvo zmago v tej sezoni.

Nevihto iz Gradca vodi njen nekdanji obrambni steber Darko Milanič. Izolčan je bil v Sloveniji, ko je vodil Mariborčane, navajen neprestanega osvajanja lovorik, pri Sturmu pa mu še ne gre tako uspešno. V prejšnji sezoni, ko je sprejel ponudbo avstrijskega prvoligaškega kluba, je osvojil peto mesto, Evropa pa se mu je izmuznila v pokalnem tekmovanju (polfinalni izpad proti drugoligašu St. Pöltenu).

Začetek sezone 2013/14 ni bil obetaven, saj je Milanič kar dolgo časa čakal na prvo zmago, v kvalifikacijah za ligo Europa pa neslavno priznal premoč islandskemu tekmecu. Prvo zmago je dosegel šele v sedmem krogu avstrijskega prvenstva.

Milaniču niso všeč neumne napake izbrancev

Da bo v tej sezoni boljše, je nakazal že s tem, da je sladkost zmage prvič okusil v tretjem krogu. Tako mu je v tretje le šlo rado. Sturm je v uvodnih krogih dvakrat gostoval in ostal brez točk, ko pa se je v soboto prvič predstavil pred domačim občinstvom, je bil lahko bolj zadovoljen. Z zmago s 4:2 se je po nepopolnem tretjem krogu povzpel na šesto mesto.

Sprva ni kazalo tako dobro, saj je bilo okrog 6.000 gledalcev na UPC Areni po prvem polčasu nezadovoljnih. Wiener Neustadt, moštvo, ki mu je Kamplov Salzburg prejšnji teden primazal bolečo klofuto (0:5), je v Gradcu vodilo z 2:1. V nadaljevanju pa je igra črno-belih le stekla. Med 59. in 74. minuto so dosegli tri zadetke ter si priigrali tako želeno uvodno zmago v sezoni 2014/15. ''Proti vsakemu tekmecu z izjemo Salzburga bo v tej sezoni enako zahtevno. Upam, da nam bo zmaga vlila novih moči. Mi pa ni všeč, da smo oba zadetka prejeli po neumnostih mojih igralcev,'' je po zmagi dejal nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste, ki kljub ne preveč bleščečim rezultatom še naprej uživa polno zaupanje vodstva kluba.

Kamplov Salzburg zmagal ''le'' z 2:0, Berić še čaka na prvenec

Milanič po odhodu Roberta Berića, ta je pred začetkom te sezone oblekel dres dunajskega Rapida, ne računa na nobenega slovenskega legionarja. Prihodnji teden bo lahko Izolčan pozdravil Krčana, saj bo Sturm gostoval prav v avstrijski prestolnici pri zeleno-belih. Rapid je v soboto remiziral pri Admiri, Berić pa je igral vso tekmo, a še ni dočakal prvenca za dunajskega velikana.

Prvak Red Bull Salzburg je nadaljeval zmagoviti niz. Zmagal je še tretjič zapored. Tokrat je bil bolj milostljiv do tekmeca, saj je po 6:1 in 5:0 zmagal ''le'' z 2:0. Šok iz Azerbajdžana, ko je nepričakovano pokleknil na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, je opravil svoje. Slovenski reprezentant Kevin Kampl je odigral drugi polčas in poživil igro branilcev naslova, ki so oba zadetka dosegli ravno v tem delu. V 73. minuti se je v statistiko vpisal z rumenim kartonom.

Salzburžani so vodilni na lestvici, na drugem mestu pa je presenetljivo Wolfsberger AC, ki bo po dveh zaporednih zmagah danes pri Grödigu lovil še tretjo. Pri moštvu, ki se je pred poldrugim tednom pomerilo tudi s Chelseajem in v Celovcu iztržilo remi (1:1), igra tudi Tadej Trdina. Korošec, ki v Avstriji vztraja že lep čas in se v Novakovićevem slogu iz leta v leto prebija v boljši klub, se je v tej sezoni že vpisal med strelce.

Ne spreglejte