Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 8. 2017,
17.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80

4

Natisni članek

Dare Vršič NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović

Torek, 29. 8. 2017, 17.05

6 let, 6 mesecev

Dvoletna pogodba

Nepričakovan preobrat, Dare Vršič je podpisal za Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80

4

Dare Vršič, v slovenski ligi najboljši nogometaš prejšnje sezone, ki po njenem koncu ni želel podaljšati pogodbe z Mariborom, zato je bil nekaj časa brez kluba, je zdaj na veliko presenečenje vseh podpisal novo, dveletno pogodbo s tem klubom.

Kar nekaj časa so se pri Mariboru trudili, da bi podaljšali sodelovanje s svojim najboljšim igralcem, ki je bil njihov član zadnje tri sezone, a izkušeni občasni reprezentant ni privolil v tak scenarij, saj ni bil zadovoljen s ponujenim.

Zdaj, ko je Mariboru uspel velik met in se je uvrstil v ligo prvakov, on pa je bil še vedno brez kluba (v zadnjih dneh so ga povezovali s selitvijo v Indijo), se je zgodil velik preobrat. Danes je podpisal novo, dveletno pogodbo s slovenskim prvakom.

"Dare, dobrodošel nazaj v nogomet in NK Maribor. Vse besede in pridige so zdaj odveč. Želim mu, da se čim prej vključi v novo zgodbo in pokaže tisto, kar vsi mi pričakujemo od njega. Sezona je dolga, do decembra bomo skupaj odigrali 36 tekem in ne glede na našo novo zgodbo bomo potrebovali talent in navdih," je ob podpisu pogodbe 32-letnega vezista povedal športni direktor Maribora Zlatko Zahović.

Maribor se je okrepil z najboljšim igralcem Prve lige Telekom Slovenije iz prejšnje sezone. | Foto: Vid Ponikvar Maribor se je okrepil z najboljšim igralcem Prve lige Telekom Slovenije iz prejšnje sezone. Foto: Vid Ponikvar

Dare Vršič: Hvala za novo priložnost

"Po neprijetnih mesecih brez nogometa sem zelo vesel, da so mi v klubu ponudili novo priložnost. Storil bom vse, da bi prispeval svoj delež k novim uspehom.

V življenju kdaj povlečemo napačno potezo, jaz sem naredil življenjsko napako, zato je moja zahvala klubu ob našem novem dogovoru še večja. Ponosen sem na to, kar so doslej opravili.

Vmes nisem imel kluba, a nisem miroval. Kondicijsko ne bi smel imeti težav z vključevanjem, je pa težko zdaj povedati, koliko časa bom potreboval, da pridem do ravni, na kateri so soigralci, ki so v velikem slogu odigrali 13 tekem.

Se pa bom potrudil po najboljših močeh, da čim prej pridem do stanja, ko bom lahko znova na igrišču," pa je ob vrnitvi v klub, za katerega je do zdaj odigral 131 tekem in dosegel 25 golov, povedal Vršič.

Za Maribor bo prvič po vrnitvi lahko igral 8. septembra, ko Mariborčane v prvenstvu čaka domača tekma proti Celju.

 

Ne spreglejte