Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 3. 2016,
13.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38

2

Natisni članek

Danko Lazović Milan Mandarić NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 29. 3. 2016, 13.06

6 let, 7 mesecev

Udarec za Olimpijo: rdeča luč Fife za Danka Lazovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38

2

Izkušeni srbski nogometni napadalec Danko Lazović v tej sezoni ne bo mogel zaigrati za ljubljanskega prvoligaša Olimpijo. Jesenski prvaki so tako ostali brez pomembne okrepitve v konici napada.

Trener Olimpije Marko Nikolić je v zadnjih tednih večkrat izpostavil željo, da bi klubsko vodstvo čim prej rešilo administrativne zaplete okrog prihoda zveneče srbske okrepitve. Danko Lazović se je pridružil ljubljanskemu klubu tik pred začetkom prvenstva, a še ni dočakal krstnega nastopa v Prvi ligi Telekom Slovenije, saj ni bil registriran. Administrativnih ovir je bilo preveč, da bi lahko 32-letni Srb pomagal zeleno-belim v nadaljevanju sezone 2015/16.

Zapletlo se je pri prenosu registracije iz Lazovićevega nekdanjega kitajskega kluba Beijing BG v Olimpijo, ki je želela po koncu zimskega prestopnega roka registrirati nekdanjega zvezdnika številnih klubskih velikanov v Nemčiji, Rusiji in na Nizozemskem. Naletela je na previsoko oviro. Po poročanju športnega dnevnika Ekipa SN ji je rdečo luč prižgala tudi komisija za status nogometašev pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifa). Ni ji dovolila registracije nogometaša, kar pomeni, da bo lahko Lazović dres Olimpije na prvenstvenih srečanjih nosil šele prihodnjo sezono. Z ljubljanskim klubom, ki se spogleduje z naslovom državnega prvaka, ga veže pogodba do 30. junija 2017.

Mandarić: Boleč udarec, ki pa nas ne bo ustavil

Strateg Nikolić v konici napada računa na najdražjo okrepitev v zgodovini 1. SNL Blessinga Elekeja, ki v dresu Olimpije še ni zadel v polno na uradnem srečanju, Srba Miroslava Radovića in občasnega reprezentanta Sierre Leone Juliusa Wobayja.

Milan Mandarić ostaja optimist kljub temu, da Olimpiji ne bo mogel pomagati izkušeni srbski napadalec. | Foto: Milan Mandarić ostaja optimist kljub temu, da Olimpiji ne bo mogel pomagati izkušeni srbski napadalec.

Predsednik Olimpije Milan Mandarić je bil v izjavi za Ekipo SN zelo razočaran, dogajanje pa je pospremil z besedami: "Boleč udarec, ki pa nas ne bo ustavil." Prepričan je, da lahko zmaji zadržijo prednost pred tekmicami tudi brez pomoči srbskega reprezentanta, ki je državni dres oblekel 47-krat in dosegel 11 zadetkov.

Nogometaši Olimpije so konec prejšnjega tedna gostovali v Zagrebu in istoimenskega hrvaškega prvoligaša premagali s 5:4, konec tedna pa jih čaka gostovanje na Dolenjskem pri Krki. Pred najbližjim zasledovalcem Mariborom imajo štiri točke prednosti.

Ne spreglejte