Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 2. 2023,
19.00

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

3

Natisni članek

Savdska Arabija Al-Nassr Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sobota, 25. 2. 2023, 19.00

1 leto, 2 meseca

Hat-trick Portugalca v enem polčasu

Izjemna forma! Ronaldo se znaša nad tekmeci v Savdski Arabiji.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

3

Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo je za hat-trick proti Damaku potreboval le en polčas. | Foto Reuters

Cristiano Ronaldo je za hat-trick proti Damaku potreboval le en polčas.

Foto: Reuters

Nova tekma, nov spektakel Cristiana Ronalda. Osemintridesetletni portugalski superzvezdnik še zdaleč ni za staro šaro, na gostovanju Al-Nassra pri Damacu je dosegel kar tri zadetke, vse tri že v prvem polčasu, in popeljal svoj klub na prvo mesto. Čeprav je za Al-Nassr v prvenstvu odigral le pet tekem, že kandidira za najboljšega strelca tekmovanja.

Cristiano Ronaldo Savdska Arabija
Sportal Praznični dan za Cristiana Ronalda #video

Portugalski nogometni superzvezdnik Cristiano Ronaldo je v Savdski Arabiji v vse boljši formi. Če v uvodnih srečanjih v dresu Al-Nassra ni pokazal vsega, kar zna, in je zapravil kar nekaj zrelih priložnosti, je na zadnjih tekmah neustavljiv. Pred dvema tednoma je mrežo Al Wehde zatresel kar štirikrat, bil dvakrat uspešen v vsakem polčasu, proti Damacu pa mu je uspel nov podvig.

Portugalec je v začetku meseca dopolnil 38 let, a v Savdski Arabiji zadeva kot po tekočem traku. | Foto: Reuters Portugalec je v začetku meseca dopolnil 38 let, a v Savdski Arabiji zadeva kot po tekočem traku. Foto: Reuters

Že v prvem polčasu se je trikrat vpisal med strelce. Najprej je bil v 18. minuti natančen z bele točke, nato je zadel v polno z levo nogo po strelu z roba kazenskega prostora (to je bil njegov 153. zadetek v karieri s "slabšo" nogo), nato pa dopolnil hat-trick v izdihljajih prvega polčasa. Rezultat se v nadaljevanju ni spreminjal, 38-letni Ronaldo pa je po novi izjemni predstavi na lestvici najboljših strelcev tekmovanja poskočil na četrto mesto. V petih nastopih je zbral kar osem zadetkov, le pet manj od soigralca Brazilca Andersona Talisce, ki je do zdaj dosegel 13 zadetkov.

Damac vodi Hrvat Krešimir Režić, zanj pa igrata tudi nekdanja soigralca slovenskega reprezentanta Petra Stojanovića pri zagrebškem Dinamu, Domagoj Antolić in Alžirec Hillal El-Arbi Soudani.

Na petih nastopih v prvenstvu Savdske Arabije je dosegel kar osem zadetkov. | Foto: Reuters Na petih nastopih v prvenstvu Savdske Arabije je dosegel kar osem zadetkov. Foto: Reuters

Al-Nassr je z visoko zmago pri sedmouvrščenem Damacu (3:0) izkoristil spodrsljaj Al-Ittihada, ki je v četrtek doma remiziral z Al Raedom, in prevzel vodstvo. Pred najbližjim zasledovalcem ima po 18 krogih dve točki prednosti. Al-Nassr ni bil prvak Savdske Arabije vse od leta 2019.

Al Nassr Cristiano Ronaldo
Sportal Prva Ronaldova podaja, in to kakšna!
Ne spreglejte