Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
12. 1. 2012,
10.56

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Celje Sebastjan Gobec Borut Arlič

Četrtek, 12. 1. 2012, 10.56

3 leta, 2 meseca

Celjska zagata: prodaja igralcev za preživetje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Začetek priprav NK Celje sovpada s poizkusi uprave, da bi zadostili zahtevam igralcem po izplačilu dolgov. Začasno rešitev predstavlja zaslužek ob prodaji igralcev. Prvi kandidat je Serge Akakpo.

Celjski nogometaši so se s pomožnega igrišča Skalne kleti preselili na atletski štadion Kladivarja, kjer opravljajo uvodna testiranja. Spomladanski del sezone je še daleč, do prve pripravljalne tekme (gostovanje pri Zagrebu) jih loči še 12 dni, ostaja pa nejasnost glede (ne)izplačanih zaostalih plač. Zaradi njih bi utegnilo celjski klub zapustiti še nekaj igralcev. Konec leta se je klub zahvalil petim igralcem, ki so dobili proste roke, morebitna prodaja kakšnega izmed nosilcev celjske nogometne zgodbe pa bi lahko vsaj nekoliko napolnila klubsko blagajno: ''Na klub smo dosedaj prejeli le eno uradno ponudbo. Naslovljena je bila na Serga Akakpa, ki bo danes prispel v Celje in opravil prvi letošnji trening. Finančna situacija je težka, igralcem dolgujemo dve plači in pol, tako da bi veliko pripomogel kakšen prestop. Če bo ponudba zadovoljiva, bodo dali soglasje,'' je Sportalu zaupal tehnični vodja celjskega kluba Borut Arlič, ki je imel v zadnjih tednih opravil veliko pogovorov z zastopniki igralcev, konkretnejših ponudb z izjemo reprezentanta Toga pa le ni dočakal. Na uvodnih testiranjih sta najboljšo pripravljenost pokazala Saša Bakarič in Roman Bezjak. Slednji, tudi najboljši strelec polfinalista pokalnega tekmovanja v jesenskem delu sezone, predstavlja določen magnet slovenskim klubom, a po Arličevih besedah ni prejel prav nobene ponudbe. Največ dogajanja okrog prestopov igralcev se pričakuje v zadnjem januarskem tednu: ''Tako je bilo tudi v prejšnjih sezonah. Vedno se je največ dogajalo v zadnjih dneh prestopnega roka. Sam si želim, da bi bilo kaj rešenega že prej, saj se klub trudi na vse načine, da bi prišel do tega, ko bi lahko redno izplačeval mesečne obveznosti,'' je pojasnil predstavnik celjskega kluba. Na treningih (še) ni bilo opaziti novih obrazov. Po daljši odsotnosti zaradi poškodbe se je vrnil le Matjaž Deželak, ki bi lahko kmalu treniral s polno močjo.

Eden izmed najbolj izkušenih celjskih nogometašev Sebastjan Gobec o začetku priprav razmišlja takole: ''V Celju ni nič novega. Še vedno čakamo na izplačilo dolgov. Klub se trudi, iščejo se rešitve, a še ni kakšnega napredka. Zato sem sklenil, da bom zapustil okolje, če bo prišla kakšna konkretna ponudba. Za zdaj je še ni bilo. Tudi tiste iz Avstrije, o kateri so poročali nekateri mediji,'' je dodal dolgoletni igralec Celja, tudi rekorder 1. SNL po številu prejetih kartonov. Po njegovi poti pa bi lahko poleg njega, Akakpa, Bezjaka, Pavlovića, kandidatov resnično ne manjka, stopil še kdo ...

Ne spreglejte