Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 12. 2015,
18.23

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Celje NK Krka Tilen Klemenčič

Sreda, 2. 12. 2015, 18.23

5 let, 8 mesecev

Celjani so v 92. minuti skočili z dna lestvice (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Celja so v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali novomeško Krko 1:0 (0:0)

Dvoboj ekip iz spodnjega dela lestvice se je končal z zmagoslavjem Celja. Po izenačeni predstavi je odločitev o zmagovalcu padla v drugi minuti sodniškega dodatka, mož odločitve pa je bil Tilen Klemenčič. Celjani so po današnji zmagi po točkah ujeli Novomeščane in Velenjčane, vsi so jih zbrali po 19.

Celjani in Novomeščani so dvoboj na Areni Petrol začeli zelo previdno, v prvi polovici prvega polčasa je igra v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma brez izrazitih priložnosti na eni in drugi strani. V nadaljevanju so bolj pogumno in ambiciozno zaigrali Dolenjci, med v 22. in 24. minuto pa je domači vratar Matic Kotnik zanesljivo posredoval po poskusih Josipa Fučka in Nane Welbecka. Do konca polčasa sta ekipi nadaljevali s previdno predstavo, še najbolj je po golu zadišalo v sami končnici prvega dela, ko je domači vezist Blaž Vrhovec streljal mimo vrat, Kotnik pa je bil vnovič na pravem mestu po poskusu Mihe Kostanjška.

Privrženci domačega moštva niso bili zadovoljni s predstavo svojih ljubljencev v prvi polovici tekme. Naredili so ogromno napak pri podajah, Novomeščani so zapustili veliko boljši vtis in bili konkretnejši, oboji pa so drugi polčas začeli brez rezultatske prednosti.

Celjani so že v tretji minuti nadaljevanja nevarno zapretili, po kombinirani akciji Marka Pajača in Ivana Firerja pa je Milan Spremo zgrešil popolnoma prazna novomeška vrata. Izbranci domačega trenerja Iztoka Kapušina so v začetku drugega polčasa prikazali veliko več želje in strasti v igri, Novomeščani pa so hitro vzpostavili ravnotežje na igrišču. Domača ekipa je zagrozila v 64. minuti, poskusil je Ramon Soria Alonso, gostujoči vratar Mateo Barukčič pa je zanesljivo posredoval. Šest minut kasneje je poskusil Žiga Kostrevec, a je streljal mimo vrat.

V zadnjih dvajsetih minutah sta obe ekipi zaigrali nekoliko bolj ambiciozno in veliko več tvegali, poskusa Filipa Dangubića in Welbecka sta zletela mimo Kotnikovih vrat, v 86. minuti pa je Barukčič zanesljivo ukrotil strel Blaža Vrhovca.

Odločitev o zmagovalcu je padla v drugi minuti sodniškega dodatka, po podaji Erika De Souse pa je bil v pravem trenutku na pravem mestu Klemenčič ter z glavo dosegel zmagoviti gol za Celjane.

Celje bo v 21. krogu v soboto gostovalo v Kopru, Krka pa bo v nedeljo gostila Gorico.

Ne spreglejte