Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 9. 2014,
15.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleksander Čeferin slovenska nogometna reprezentanca Boštjan Cesar Brdo pri Kranju

Torek, 2. 9. 2014, 15.10

7 let, 12 mesecev

Čeferin: Želimo si Euro 2016, zahtevamo ga ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tako kot večino Slovenije tudi nogometno reprezentanco deževje v zadnjih dneh spravlja v rahlo nejevoljo. Velike količine vode ne prizanašajo vadbenim površinam na Gorenjskem.

Izbranci Srečka Katanca se na uvodno kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2016 v Talinu proti Estoniji pripravljajo prav na Gorenjskem. Namesto predvidenega Kranja morajo nogometaši trenutno vaditi v Lescah, kjer pa se je tudi že nabralo precej vode. Do zdaj jim ta večjih težav sicer ni povzročala, tako da so opravili oba predvidena treninga.

Cesar: Igralci neradi govorimo zunaj igrišča

Tudi danes popoldne se bodo spet odpeljali v Lesce, kjer zjutraj zaradi manjših težav niso vadili vsi igralci (Boštjan Cesar, Samir Handanović, ki je delal po posebnem programu, itn.). A za prihodnje dni je prav zaradi padavin natančen program treningov še malce zavit v meglo.

Kljub temu vremenske nevšečnosti ne rušijo vzdušja v ekipi, ki je po mnenju kapetana Cesarja izvrstno. "Vzdušje je odlično, prav tako sodelovanje z odgovornimi, predsednikom in drugimi na najvišji ravni," pravi branilec Chieva, ki noče preveč razpredati o željah, nalogah, ciljih. "Igralci neradi govorimo zunaj igrišča. V ponedeljek nas čaka pomembna tekma v Estoniji in to je pravi trenutek, da svoje povemo na zelenici. Verjamem v ekipo, lahko uresničimo želeni cilj in se uvrstimo na evropsko prvenstvo," je odločen steber slovenske obrambe.

Čeferin ne bo postavljal zahtev

V kvalifikacijah nastopa 53 reprezentanc v devetih skupinah. Na Euro 2016 se bodo neposredno uvrstili zmagovalci skupin, drugouvrščene ekipe in najboljša tretjeuvrščena, preostalih osem tretjeuvrščenih pa čakajo dodatne kvalifikacije. Čeprav bo na sklepnem turnirju zaigralo osem reprezentanc več kot v preteklosti, pa predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin pred vodstvo reprezentance in igralce ne postavlja zahtev.

"Vemo, kaj si želimo. Želje so povezane z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo, zahtev pa ne moremo postavljati. To bi bilo nerealno in bi igralce ter strokovni štab postavilo v neroden položaj. Ne nazadnje nismo tako velika nogometna država, da lahko postavljamo takšne zahteve. Želimo pa si in verjamemo, da se ta želja lahko uresniči," je povedal prvi mož zveze.

Ne spreglejte