Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
30. 6. 2015,
17.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Branko Ilić Gregor Balažic Andraž Šporar

Torek, 30. 6. 2015, 17.27

7 let, 12 mesecev

Če ne Branko Ilić, pa Gregor Balažic?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija je, odkar je prišel novi predsednik Milan Mandarić, pripeljal že kar nekaj okrepitev, a se očitno še zdaleč ne namerava ustaviti.

"Prišli bodo še štirje, pet igralcev," nam je po torkovem dopoldanskem treningu zaupal novopečeni trener Olimpije Marijan Pušnik − obširen intervju z njim si boste lahko na Sportalu prebrali v soboto –, ki o imenih seveda ni želel govoriti.

Nam je pa na uho prišla informacija, da naj bi najnovejšo okrepitev pri Olimpiji predstavili zelo kmalu. Koga, ne vemo. Najverjetneje (še) ne Branka Ilića, izkušenega slovenskega reprezentanta, katerega ime so v zadnjih dneh številni povezovali z Olimpijo.

Plan B Gregor Balažic?

Branilec, ki je v prejšnji sezoni osvojil naslov srbskega prvaka v dresu Partizana iz Beograda, je velika želja Ljubljančanov in naj bi bil po nekaterih informacijah povratku v Olimpijo, od katere se je poslovil leta 2004, vse bližje.

Po drugi strani naj bi bil plan B, v primeru, da ga v Stožice vseeno ne bo, pet let mlajši Gregor Balažic. Tudi on je v prejšnji sezoni igral za Partizan, pred tem pa izkušnje nabiral v Ukrajini, kar štiri leta je igral za tamkajšnjega prvoligaša Karpati. Je tudi občasen reprezentant, za Slovenijo je do zdaj nastopil dvakrat.

Andraž Šporar bo podpisal novo pogodbo

Morda še bolj pomemben podatek je ta, da naj bi se prvi zvezdnik Olimpije Andraž Šporar odločil, da bo ostal v Ljubljani. Spomnimo, 21-letni napadalec je še pred nekaj tedni zahteval, da ga pustijo oditi v tujino.

Zdaj naj bi se s svojim zastopnikom, priznanim slovenskim nogometnim menedžerjem Amirjem Ružnićem, z vodstvom kluba dogovoril o podaljšanju pogodbe. Ta bo občutno bogatejša od zdajšnje, ki traja do junija 2017 (govori se, da bo zaslužil deset tisoč evrov mesečno).

V njej naj bi bila zapisana tudi odkupna klavzula. Kako visoka je številka, ob kateri bi lahko odšel drugam, ne vemo, a verjetno nekje med milijonom in poldrugim milijonom evrov.

Za Nigerijca 150 tisoč evrov?

Vesela novica za navijače je tudi ta, da bodo pri Olimpiji očitno odkupili Ezekiela Hentyja. Dvaindvajsetletnega Nigerijca, ki je v Ljubljani igral v drugi polovici pretekle sezone kot posojen nogometaš Milana. Sedemkratnim evropskim prvakom naj bi Ljubljančani zanj odšteli 150 tisoč evrov. Hitronogi Afričan bo tako tudi v prihodnji sezoni tvoril igralski kader, ki je že dodobra prevetren.

Olimpija je do zdaj iz velenjskega Rudarja pripeljala mlada bočna branilca Aljaža Krefla, zanj naj bi odštela 80 tisoč evrov, in Denisa Klinarja, ta naj bi jih stal še 40 tisoč evrov več, pa tudi povratnika v slovenski nogometni prostor, nekoč velikega upa slovenskega nogometa, vezista Roka Kronavetra. Nekdanji nogometaš ptujske Drave in velenjskega Rudarja je bil zastonj.

Ne spreglejte