Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
18. 9. 2012,
6.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga prvakov Porto Maribor PSG

Torek, 18. 9. 2012, 6.14

8 let

Čačić na klopi Dinama še ni izgubil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Če bi Maribor izločil Dinamo, bi igral v skupini A, tako pa se v druščini PSG-ja, Porta in kijevskega soimenjaka predstavljajo Zagrebčani. Ante Čačić na klopi "modrih" še vedno ni izgubil.

''Naš cilj je preprost. Biti boljši kot v minuli sezoni,'' je naznanil Ante Čačić. To niti ne bo tako težko, saj so lani Zagrebčani postavili najslabši rezultat vseh časov. Izgubili so vseh šest tekem in pridelali ''sramotno'' razliko v zadetkih 3:22. ''Tokrat želimo tudi kakšno tekmo zmagati,'' je že malce bolj samozavestno pridodal brkati Zagrebčan, ki je v kvalifikacijah dvakrat prelisičil Darka Milaniča. Odkar se je lanskega decembra preselil k ''modrim'', sploh še ni doživel poraza. Tako doma kot v Evropi. Nepremagan ostaja že 33 tekem zapored. ''Če hočemo v torek narediti kaj pozitivnega, moramo doseči vsaj zadetek ali dva,'' se zaveda strateg Dinama, ki še razmišlja, ali v zvezno vrsto uvrstiti povratnika, mladega talenta Matea Kovačića, ali pa novinca Marcela Brozovića, ki se je tik pred zdajci pridružil iz Lokomotive. Bivši kapetan Milan Badelj je po tekmi v Ljudskem vrtu odšel v Hamburg, njegovi nekdanji soigralci pa pred srečanjem največje spoštovanje izkazujejo Joau Moutinhu.

Dinamo je v zgodovini evropskih tekmovanj doma še vselej ugnal Porto, zato gostje navkljub premoči na papirju napovedujejo previdno igro. Navsezadnje je tudi v minuli sezoni madridski Real v uverturi sredi Zagreba le stežka prišel do treh točk (1:0). ''Čeprav smo ostali brez Hulka, se v naši ekipi ni nič spremenilo. Naša glavna moč ostaja ekipni duh, ne pa posamezniki. Dinamo ni lahek tekmec, najmočnejši je v obrambi,'' je po izgubi Brazilca Hulka, ki ga je za več kot 50 milijonov evrov kupil bogati Zenit, napovedi portugalskega velikana strnil trener Vitor Pereira. Poškodovanega Brazilca Fernanda bo v zvezni vrsti zamenjal Belgijec Steven Defour. Manjkal bo tudi portugalski reprezentančni branilec Rolando, ki je kaznovan še iz minule sezone, ko je bil izključen na tekmi z Manchester Cityjem (v ligi Europa). V ligi prvakov bi lahko debitiral 19-letni Argentinec Juan Manuel Iturbe, v napadu pa se največ pričakuje od kolumbijskega novinca Martineza.

Ibra na evropski lov že v šestem dresu

Evropski nogometni blišč se po osmih letih vrača v Pariz. Trener bogatih Parižanov je že vajen evropskih naslovov. Z Milanom je bil najboljši dvakrat (2003, 2007), s Chelseajem pa se mu ni izšlo. ''Pričakovanja so velika, tudi zaradi tega, ker PSG ni igral v ligi prvakov že osem let. Nismo pa pod pritiskom. V ekipi ni večjih težav, vedno bolj smo uigrani,'' sporoča Carlo Ancelotti. Stari znanec lige prvakov, ki jo je osvajal še kot nogometaš, ne bo mogel računati na Mamadouja Sakha. Poškodoval se je na zadnji tekmi s Toulousom. Na voljo ne bo tudi nizozemski novinec Gregory van der Wiel, ki po prihodu iz Amsterdama še ni našel stika z vrhunsko pripravljenostjo. Na Parku princev naj bi končno debitiral Thiago Silva, kar 42 milijonov evrov vreden brazilski obrambni steber. Poškodba stegenske mišice je končno odpravljena. Po treh tednih se vrača tudi argentinski ''čarovnik'' Ezequiel Lavezzi. Največje pozornosti bo prav gotovo deležen Zlatan Ibrahimović, ki se bo na lov za evropsko krono podal že s šestim različnim dresom. V francoskem prvenstvu je Šved dosegel že pet golov, odlično se znajde tudi na evropskih zelenicah.

Dinamo Kijev je bil nazadnje v Evropi usoden za Parižane. Pred tremi leti jih je izločil v ''drugorazrednem'' pokalu UEFA. Od takrat se je marsikaj spremenilo. Predvsem pri Parižanih, ki so pripeljali domala novo enajsterico. ''Težko je napovedati zmagovalca. PSG je ekipa, polna zvezdnikov in nogometašev zelo visokega razreda. Če bi ostali neporaženi, bi bil to dober rezultat,'' ocenjuje trener Jurij Sjomin, ki zaradi poškodb ne bo mogel računati na štiri igralce. Doma so ostali Ayila Yussuf, Artem Milevski, Marco Ruben in Sergij Ribalka. Kijevčani so v gosteh nevarni. To je občutila že Borussia Mönchengladbach. Čeprav so ukrajinski podprvaki na zadnjih 28 srečanjih lige prvakov zmagali le dvakrat, prihajajo v Pariz z visokimi cilji. Morda pa se drevi posreči vsaj enemu Dinamu. Morda celo obema ...

Ne spreglejte