Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 12. 2012,
12.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Boštjan Cesar Chievo

Ponedeljek, 17. 12. 2012, 12.13

8 let

Boštjan Cesar: še vedno je nosilni steber obrambe

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi v letošnjem letu je Boštjan Cesar v klubskem dresu igral dokaj redno. V reprezentanci je še vedno nepogrešljiv. Tako bo verjetno tudi ostalo.

S Chievom mu gre v italijanski ligi dobro. Še pred kratkim je kazalo slabo, a s tremi zaporednimi prvenstvenimi zmagami so se nogometaši iz Verone pomaknili proti sredini lestvice in se oddaljili od boja za obstanek. Trenutno so na 11. mestu. Minulo sezono so sicer končali kot deseti. V tej sezoni je odigral dobro polovico tekem Chieva v prvenstvu. Nekaj jih je izpustil zaradi poškodbe, nekaj po trenerjevi odločitvi. Devetkrat je nastopil v prvenstvu v tej sezoni, od tega kar osemkrat od prve do zadnje minute. Zagotovo spada med stebre obrambe prvoligaša iz Verone. Ta je sicer že izpadel iz pokala, v četrtem krogu je moral priznati premoč drugoligašu Reggini. V minuli sezoni je bil Ljubljančan prav tako dokaj standarden v postavi Chieva. V drugi polovici minule sezone je tako odigral 14 tekem v prvenstvu. Večino od prve do zadnje minute. Kakšen bo njegov nadaljnji klubski status, ni znano. Pogodbeno je s Chievom vezan do konca te sezone, podaljšal še ni. Pri 30 letih je pred njim zagotovo še nekaj sezon igranja na vrhunski ravni, vprašanje je le, kje.

V reprezentanci je namestnik kapetana. Ob prihodu novega selektorja je favorit, da postane celo kapetan. Prav gotovo lahko pričakujemo, da bo ohranil reprezentančni status, kakršnega je imel tudi letos. Igral je na treh prijateljskih tekmah, proti Grčiji, Romuniji in Škotski. Izpustil je le zadnjo prijateljsko tekmo v letošnjem letu, proti Makedoniji v Skopju. Zaradi poškodbe. Pred tem ni igral niti na zadnji kvalifikacijski tekmi v letošnjem letu, pri porazu proti Albaniji v Tirani. Ker je bil kaznovan. V zaključku kvalifikacijske tekme proti Cipru v Mariboru je bil namreč izključen. Pred tem je igral od prve do zadnje minute pri obeh porazih na začetku kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 proti Švici in Norveški. Ker je reprezentanca dosegala slabe rezultate, tudi on seveda ni igral brezhibno, a še vedno ostaja steber obrambe, brez katerega slovenska reprezentanca ne more. Vsaj za zdaj še ne.

Ne spreglejte