Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 4. 2021,
14.47

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Jerome Boateng UEFA liga prvakov Bayern München Hasan Salihamidžić

Četrtek, 8. 4. 2021, 14.47

1 leto

Pojasnilo Hasana Salihamidžića

Ni več dvomov, Boateng zapušča Bayern

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Jerome Boateng | Jerome Boateng bo po koncu sezone iskal novega delodajalca. | Foto Reuters

Jerome Boateng bo po koncu sezone iskal novega delodajalca.

Foto: Reuters

Osrednji branilec Jerome Boateng bo po koncu sezone zapustil Bayern. Tedaj mu tudi poteče pogodba z nemškim nogometnim velikanom, je v pogovoru za televizijsko postajo Sky dejal športni direktor slovite zasedbe iz Münchna Hasan Salihamidžić.

Bayern PSG
Sportal Zvezdniki Bayerna kar ne morejo verjeti

"Odločitev o tem je sprejelo vodstva kluba skupaj s trenerjem. Jerome je to odločitev sprejel z razumevanjem," je po poročanju STA za omenjeni medij dejal Hasan Salihamidžić.

PSG je v prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov na Bavarskem premagal Bayern s 3:2. | Foto: Reuters PSG je v prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov na Bavarskem premagal Bayern s 3:2. Foto: Reuters

Strateg Bayerna Hansi Flick je še pred dnevi z izbranimi besedami govoril o Jeromu Boatengu, po sredinem porazu na prvi četrtfinalni tekmi evropske lige prvakov proti francoskemu PSG z 2:3 pa je očitno spremenil svoje mnenje, kar je le še povečalo napetost v nemškem taboru po bolečem porazu.

Po sredinem dvoboju lanskih finalistov lige prvakov so nekateri Boatenga, ki je v 42. minuti zamenjal Niklasa Süleja, obtožili, da je bil glavni krivec za tretji gol pariškega moštva in drugega Kyliana Mbappeja. Povratna tekma bo v torek, 13. aprila, v Parizu.

Poleg 32-letnega Boatenga, ki v Münchnu igra od leta 2011 - v tem obdobju je dvakrat slavil v ligi prvakov ter osemkrat v nemškem prvenstvu - bo bavarsko prestolnico zapustil tudi njegov kolega v obrambni vrsti - Avstrijec David Alaba.

Bayern je že sredi februarja sporočil, da bo po koncu sezone 2020/21 na Alianz Areno prišel 22-letni francoski obrambni igralec Dayot Upamecano, trenutno soigralec nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla pri Leipzigu.

PSG
Sportal Super tekma v Münchnu, kjer smo videli kar pet golov
Ne spreglejte